Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kolay yemek tarifleri.[istek]


Seele

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
malzemeler

1) sucuk,tavuk veya et
2) kırmızı, sarı, yeşil dolmalık biber, soğan (soğan ince kıyılır biberler küp küp)
3)blenderdan geçirilmiş kaşar ve çedar peyniri. (ayrı ayrı)
4) 2 adet lavaş

yapılışı:

-sucuk,tavuk veya et, lokmalık şekilde kesilir, sucuk kızartırkenki gibi, veya kuşbaşı şeklinde. ve az yağda pişirilir, bi kenara alınır.
-biberler ve soğan pişirilir( önce soğan, 2dk sonra biberler atılır) ve bir kenara alınır
- eğer tavada çok yağ varsa peçeteyle silinir, az varsa silinmeden 1 adet lavaş konulur, altı kısık ateşte açıkken, lavaşın üzerine kaşar peyniri serpilir lavaşın heryerine gelecke şekilde.
-üzerine sucuk/tavuk/et ve biber, soğan karışımı serpilir, yine lavaşın her yerine yaydırılır
-bu karışımın üstüne de çedar peyniri serpilir ve üzerine bir lavaş daha kapatılır.

bu işlemler yapılırken ocak açık olacağı için serpme işlemlerini hızlı bi şekilde yapmak gerekiyor yoksa lavaşın altı yanabilir.

-2. lavaş kapatıldıktan sonra üzerine geniş bi tabak yerleştirip, tabağı tutarak tava ters çevirlir,(hamura takla attırılır yani) ve tabaktan kaydırarak yine tavaya konulur, ki demin üst tarafta kalan kısım ısınsın, içindeki kaşarlar çedarlar erisin.

afiyet ola
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kurufasulye, barbunya fln var en kolayı.
bi gün önceden kaynamış suyun içine atıyosun fasulyeleri. sonra bi 20 dk fln haşlıyosun ayrı kaba al haşladıgın fasulyeleri. soğanları doğrayıp tencerede pişiriyosun daha sonrasında salça yı koyuyosun sonrada haşladıgın fasulyeleri koyuyosun üstünede sıcak su ekliyosun. fasulyeler yumuşadığında yenilebilir oldugunda pişmiştir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...