Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spyro's Mafia Games - Episode 2 - rmk #1 (Bitti, yoruma açık)

Spyro

Öne çıkan mesajlar

maç bitti.. geldim.. birazdan da yatıyorum.. şimdilik bir deadline koymuyorum ama gececiler en geç yarın akşam 22:00 gibi kararlarını bana ulaştırmış olurlarsa güzel olur.. son kararların hepsi daha erken ulaşırsa, ona göre de erken başlatabilirim turu..

ShadowFury said:
(bi de spyro nun mesajını bekleyene kadar konuşabiliyomuyuz yoksa gün bitti mi sayılıyo infazdan sonra?)

bir de bu konu var.. infaz kararı çıktıktan sonra ben hemen gece turuna geçirmek üzere orada bulunamayabilirim.. karar kesinleştikten sonra konuşmayın demiyorum ama çok abartmazsanız oyunun gidişatı için de sağlıklı olur..
Sosyal ağlarda paylaş

İlk gece katillerin hedefinde Nosfe vardı. Böylece masum townieler, onlara hizmeti görev bilmiş doktorlarını da yitirmiş oldular =(..

Gün 2 - Gündüz

Bugün kralın tahtına Krusty yerleşiyor. Nasıl bir yönetim sergileyeceğini herkes merak etmekte..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar fail olunmaz heralde ilk turdan dedektif & doktor.

Fede mafya büyük ihtimalle yoksa şu mesajdan sonra:

Vingthor said:

Farinal said:

vingthor gerçekten dedektif bence

şimdi gençler bu doğrudur. bunun sağlamasını yapabiliriz. bunu söyledikten sonra beni hala öldürmek isteyen adam mafyadır katildir pistir. neyi söyledikten sonra şunu:

!eğer dedektif olduğuma inanmıyorsanız 1 tur geçmesini beklersiniz. ben birinin kimliğini öğrenirim. açığa çıkarırım kimliğini kendisi kabul eder.

eğer beklemeyip ben ölürsem ve ortaya dedektif olduğum çıkarsa çok ciddi bir kayıp yaşayacaksınız doğrudur fakat en azından bu bilinçli bir hamle olacağından çünkü ben çıkıp 'dedektifim' demişim ve öldürülüyorum. kralın katil olduğu ortaya çıkar. kısa vadede tek katil yakalanmış olur fakat uzun vadede benim kaybım büyük bir kayıp haline denk gelir.

yani kafama estiği gibi tek oyla gelip ben 'dedektifim' diye açıklamada bulunmadım aslında. yaptığım tek bir noobluk var ki oda katillerinde kingmaker olduğunu sanmam. o konuda kızan adamada hak veririm.

ayrıca geçen seferde noobluk yapıp saçmalamadığım düşünüldü. 'su bulanmadan durulmaz' bundan yola çıktım. azmodai'ye sorulabilir yaptığım hiçbirşey nedensiz deildi geçen oyunda.

cassiline çok mantıklı yaklaşmış fakat kusura bakmasın doktordan beni korumasını isteyeceğim.

düşünün ki katilim. kendimi dedektif diye ortaya attım? katil olarak hiç mantıklı bir hareket değil bir kere. ikincisi 3 kişilik bir katil grubu var. ve bu adamlar şu anda size gülüyor bence çünkü kafalarının karışması gereken onlardı townieler değil. çünkü dışarda bir dedektif olacaktı ve direkt olarak katil olduğum ortaya çıkardı. yani dedektif diye birşey varken kimsenin çıkıp ben 'dedektifim' diyeceğini sanmıyorum.

görülebildiği gibi ortaya birşey atılarak büyük heyecan yaratıldı fakat şu topiği en başından beri birkaç kere okursanız birkaç kişideki (mesela farinal) çok daha mantıksız acil gereksiz çıkıştığı görülebilir.

yani dedektifim diye ortaya çıkmam townielerin işine yararken beni sağlama alıyor kesinlikle. şu noktada başkası dedektifim dediği noktada 1 tur beklerseniz kimin dedektif olup olmadığıda ortaya çıkar. yani en başından kendi totomu sağlama almış oldum. ayrıca doktor beni koruduğu müddetçe townilerin kazanma şansı inanılmaz artıyor çünkü her gün sonunda benden öğreneceksiniz ve öğrendiğim rol pro-town olmadığı müddetçe açıkça yazacağım bunu.

ve o zaman dahada komik olacak durum çünkü eğer katil öğrenirsem ve adını yazarsam ve kral onu değil beni öldürürse bu sefer gerçekten 2 katil ortaya çıkmış olacak. sonuncuyu siz temizleyeceksiniz.

mantıklı düşünebilen kimse Vinghtor'u öldürmezdi.
Sosyal ağlarda paylaş

"bunu söyledikten sonra beni hala öldürmek isteyen adam mafyadır katildir pistir." savunmasının arkasına sığınan bir mafya olabileceğini düşündü muhtemelen, o kadar net bir şekilde suçlayamıyorum açıkçası(ben olsam ben de Vingthoru asardım, sanırım o yüzden suçlayamıyorum eheh)

Gerçi çok ani ve başına buyruk bir şekilde, hiç üzerine gitmeden asması evet kötü bayağı. Asmaya %100 kararlı bile olsa gerçekten mafya olduğunu düşündüyse bir parça üzerine gidip milletin açık vermesini sağlamaya çalışabilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kermit townie olsan başka bölümlerden olan üzüntülerini acılarını unutup oyunun mantığına göre oynarsın ama ya towniesin ve belirttiğim sebeblerden ötürü çok kötü bir oyuncusun yada mafyasın. krala yorum yazarak bilgi vererek düşünce belirtmek bir işe yarar sağlar boş yere hedef gösterip ortalık karıştırmak sadece mafyanın işine yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu saçmalıklara cevap vermeye tenezzül etmiyorum artık. Mafya olduğumu gösterecek en ufak bir şey bile yok. O yüzden geçiyorum bunu...

3 katil, 1 doktor, 1 dedektif, 10 townie var. Katiller bu durumda 12 tane kişiyle kaldılar. EĞER fede katil değildiyse ve dedektif ile kingmaker rollerini açıkladıklarına göre geriye kalıyor 9 kişi. Bu 9'undan birinin doktor olduğunu nasıl buldular. Şans mı yoksa anlamalarını sağlamış olabilecek bir ipucu var mı acaba başlıkta diğer mesajları okuduğumuzda bilemiyorum yok sanırım. Şanssızlık.

Gerçi ben hala fede'den şüpheleniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi röeh be kombo çaktı adamlar :

Farinal said:

..vingthorun wotu..

doktor da öldü, kalan townieler olarak artık ne şu katildir şu değildir diyecek biri, ne de iyi fikir üreteni koruyacak birisi var. şu anda hepimiz günah keçisi arıyoruz ama mantıklı gözüküp öyle olmayan argümanlar üzerinden gitmeyelim, sakin davranmamız lazım.

fedenin yerinde olsam benim de linç edeceğim kişi vingthor olacaktı, aynı wotu tekrar yazmadan kısa keseyim, ilk turdan oynanmaması gereken bir kumara kalkıştı ve işlemedi, newbieliğine veriyorum.

fede düşündüğüme benzer sebepler yüzünden linç ettiyse şahsen gözümde nötr ;
mafyaysa on küsür kişilik bir ortamda rahaat rahat siz seçin yea modundaydı
değildiyse de çok kötü bir karar verdi, olay gözümde şu anda bu kadar.

o yüzden tam olarak neler düşündü de en sonunda linç kararını verdi duymak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

1-) blazkowicz
2-) Cassiline --> Townie
3-) Farinal
4-) ShadowFury
5-) Vivi
6-) Nosfe --> Doktor
7-) Bittus
8 -) BabacumMostors
9-) kermit
10-) Fly
11-) Krusty
12-) RaidenXelRu --> Kingmaker / Townie(?)
13-) cenx
14-) fede
15-) Vingthor ---> Noob Dedektif

Şimdi her şeyden önce "Ooo kendine townie yazmış, zemin hazırlıyo" diyecekler çıkacaktır, ben bu gece öleceğimden emin gibiyim, ben öldükten sonra işinize yarar diye yaptım listeyi.

Oyuncuların mesajlarını biraz araştırdım, gözüme batanlar şunlar;

blazkowicz : Çok fazla mesajı yok. Masumiyeti daha ağır basıyor şu ana kadarki mesajlarında fakat hafif şüphe de çekmiyor değil.

Farinal : Enteresan bir arkadaş. Dediğim gibi tamamen içgüdüsel bir sebepten şüpheleniyorum kendisinden. Tümüyle yanlış olabilirim.

Shadowfury : Bu arkadaşın townie olduğunu düşünüyorum şahsen. Şu ana kadar bende şüphe uyandıracak en ufak hareketi olmadı.

Vivi : Çok hareketli değil oyunda, şüpheli hareketleri var ama ilk oyunu olduğundan noobluğuna veriyorum (Vingthor'un iki oyundur daha rolleri çözemediğini düşünürsek). Belli de olmaz ama, ters köşe yapabilir.

Bittus : Bu arkadaşın da masumiyeti ağır basıyor mesajlarından ama içimde şüphe kalmıyor değil. Belli olmaz, gözünüz üstünde olsun.

BabacumMostors : Oyunun başlarında mesajları var, sonra kayıp. Başlarda beni suçlaması bir yandan mantıklı geldi, bir yandan da şüphe uyandırdı bende. Oyuna aktif olarak katılmadığı sürece hakkındaki şüphe artmalı.

kermit : Sürpriz yumurta. Onun da ilk oyunu, o yüzden agresifliğinin sebebini tek bir yere bağlayamıyorum. Tamamen sürpriz yani.

Fly : Güvendiğim adamlardan. Mesajlarını okudum, masumiyeti çok daha ağır basıyor.

Krusty : Şüpheli geldi mesajları bana. Vingthor dedektif olduğunu açıkladıktan sonra bayağı bir yüklendi sinsiden Vingthor'a, arada Farinal'i de inceden hedef gösterdi. Hazır kral olmuşken hareketlerini izlemek lazım diye düşünüyorum.

RaidenXelRu : Kingmaker olduğunu açıkladı ve Kingmaker olduğunu düşünüyorum. Masum townie bence.

cenx : Yine çok az mesajı olan bir arkadaş. Pek bir şey çıkaramıyorum mesajlarından.

fede : Sağı solu belli olmuyor, çok lakayt oynuyor. Çok başarısız bir arkadaş bence, townie olsa bile kaybının çok bir şey kaybettireceğini sanmıyorum.

Sonuç olarak, komik bir şekilde;

LİNÇ OYU : Krusty diyorum ben. Kral kendini infaz ettirebiliyor mu (veya ettirir mi) bilmiyorum elbette ama şahsi düşüncem budur. Şu anda bana anti-town olması en olası gelen kişi kendisi.
Sosyal ağlarda paylaş

ama yok kingmaker taktiğini cassiline çıkarmıştı. bence gayet mantıklı bir öneriydi. bu yüzden es geçiyorum cassiline'ı.

anlamadığım nokta farinal'ı önermemin neresini yanlış buldum. kimi önericem. farinal'ı savunuyorsun gibi göründü aslında infaz ettirip mafya çıkarsan farinal'ıda infaz ederiz diye düşündüm ama üstte dediğim sebepten townie olarak düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...