Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ferrari'ye LPG [feat:ferrari nin mantalitesi]

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:
haberi okudumda nete girebilme imkanım yoktu böhü ben açcaktım topic i:)
süper bi olay yanlız
neresine takacaklarını ublamayıp ferrari mühlerini arayıp sormaları ayrı bi dahiyane fikir
kesinlikle türkler yönetir
budur yani
rulaz milletiz[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Mesaj tarihi:
said:
sanerixx, 18 Temmuz 2004 23:15 tarihinde demiş ki:
yuh be yuhhh
bunu diyen adamdan şaşarım ben, ferrari esas bas bas bağırır, arabalarımızı alıp lüks garajlarda çürütmeyin, hakkını verin diye.

prestij isteyen gider rolls royce, bentley, ya da lexus falan alır, ferrari (belki de sizin sandığınız gibi) konforlu bir araç falan da değildir onu da söyleyim.

harbi bi daha yuh diyesim geldi kişisel alma ama, şekil şemal olsun diye aygır değil otomobılın sembolü.

Sen gülmene devam et de bence dünyadan arabalardan pek haberdar değilsin saydığın araçların hiçbiri süper sport otomobil kategorisinde değil.

Ben adam alıp makam arabasımı yapcak ferrari yi demişim?[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Mesaj tarihi:
Ferrari Formula 1 den yeterince para kazanıyor zaten bu tip markalar arasından Markasını en iyi koruması bakımından taktir ettiğim marka Lamborghini dir... Ferrari, Lamborghini davası vardı bir ara ama pek türkiye gündemine taşınmadı... Lamborghini üzerinde en ufak bi oynama yapamazsınız firmadan özel izinle yapabilirsiniz ancak... Üzerine vinyl bile koyamazsınız... ve Supercar kategorisinde en konforlu iç dizayn, en güzel görünüşlü dış dizayn ve hıza en uygun aerodinamic olarak Lamborghini herzaman 1 numaradadır...

Lamborghininin eski supercarlarından olan Countach dan, bu yıl çıkan Murciélago ve Gallardo modelleri tasarım olarak hiçbirşey kaybetmemiştir... Tip olarak ve marka olarak en iyi şekilde korumayı başaran supercar Lamborghinidir... LeMans yarışları için kullanılmak üzere tasarlanan Murciélago R-GT bile Normal arabalarının görünümündedir... Mercedes CLK-GTR DTM e baktığınızda, sadece ön ve arkasının mercedesi andırdığını göreceksiniz. Fakat Lamborghini Murciélago R-GT ye baktığınızda, hertarafından Lamborghini Murciélago aktığını farkedersiniz... Şunuda belirteyimki Lamborghini markası bir Traktör markasıdır. İlk supercar ı olan (markasını bilmiyorum) aracında Traktör Motoru kullanmıştır, sadece küçük bir dişli değişikliği ile çekişi yüksek fakat yavaş olan motoru, çekişi düşük fakat olduğunca hızlı bir motor haline getirmeyi başarmıştır. Lamborghini nin hangi modelinde SERİ lik aramayın. Fakat aynı koşuallar altında Ferrari ile yarıştırsanız (Drag demiyorum fark ettiyseniz) Lamborghini bitiş noktasına geldiğinde ferrariyi ortalıkta göremezsiniz...

Saygılarımla,

Konu sapmış olabilir ama hayran olduğum bir markadır kendileri hoş görün... Tanıyın...[signature][hline]Asr Leprachun "Sunset is in me"
Mesaj tarihi:
ya surat su bu davasinda tabii ki lamborghini ama biz burda tarzdan bahsediyoruz . ferrarinin dizayni gorunusu yeter . gerisi hikaye . sonuc itibariyle hiz da bir yere kadar 380 se 380 . araba 500 yapiyor diye kimse 500 yapmaz otobanda vs .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
Vodan, 20 Temmuz 2004 07:03 tarihinde demiş ki:
Ben adam alıp makam arabasımı yapcak ferrari yi demişim?

benzeri birşey demeye getirmişsin ama.

ha bir de ısrarla söylüyorum, konfor iç malzeme'nin kalitesi değildir, herhalde ferrari dandik plastikten iç kaplama kullanmayacak, ama sonuçta ferarrinin normal (hızlı yani evet ferarrinin normal kullanımı hızlı kullanımıdır) kullanımla, normal binek arabadan çok daha hızlı yürüyen aksamını tükettiği de gerçek. çoğu spor otomobilden daha fazla iç mekana gürültü aldığı, yolu kıçınızda daha çok hissettiğiniz da bir gerçek (son 2 saydıklarım bence spor otomobil için avantaj, ama konforlu değil anlıyor musunuz bilmiyorum)

sırf şekil yapıp arabanın hakkını vermeyen zuppe adamlar var mı? evet yığınla var, fakat işte o otomobilin ruhunu öldürmek oluyor birazcık(!), o yüzden de yukardaki marka örneklerini verdim, tabi vodan ordaki kinayeyi anlamamış bana laf ediyo sen otomobilden anlamıyosun diye, orda ben bariz dedim ki şekil yapıp konfor da istiyosan üstüne üstlük git o markalardan birini al.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind

[Bu mesaj sanerixx tarafından 20 Temmuz 2004 13:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
huun, 20 Temmuz 2004 12:53 tarihinde demiş ki:
ya surat su bu davasinda tabii ki lamborghini ama biz burda tarzdan bahsediyoruz . ferrarinin dizayni gorunusu yeter . gerisi hikaye . sonuc itibariyle hiz da bir yere kadar 380 se 380 . araba 500 yapiyor diye kimse 500 yapmaz otobanda vs .

Lamborghini Ferrari den daha oturaklı bir araç. şu an dünyadaki en konforlu ve en hızlı araç Lamborghini. Firmanın tek bir yan geliri olduğu için fazla reklem yapamıyor markayı duyuramıyor. Ferrari kadar reklam yapmış olsa idi Ferrarinin adı geçmezdi hiçbiryerde... Ya allah aşkına Lamborghini Countach la Ferrari 360 Modena yı karşılaştırın Conuntach daha iyidir eski olmasına ramen... Birde Murciélago ve Gallardoyu düşün...

Ferrarinin kendisine özgü hiçbir özelliği yokki. Belki seriliği yakalaması diyebiliriz fakat Lamborghini ye bakın ilk olarak kapıları yukarı doğru açılan ilklerden biri. 12 silindir Boxer motoru ilk kullanan marka. En önemliside arabanın Traktörden gelmesi...

[Bu mesaj Leprachun tarafından 20 Temmuz 2004 13:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ya sen iyi olmayi hizla mi acikliyorsun ? lamborghinilerde radyo bile yok hangi konfor . bir kere bir fuarda yakindan inceleme imkanim oldu o koltuga oturup kalkmasi bile iskecedir adim gibi eminim .

ferrari daha yavas evet ama daha guzel . yoksa 1000 beygir gucunde kasasi antika amerikan arabalarida var . herseyden hizli ama guzel degil .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
huun, 20 Temmuz 2004 13:45 tarihinde demiş ki:
ya sen iyi olmayi hizla mi acikliyorsun ? lamborghinilerde radyo bile yok hangi konfor . bir kere bir fuarda yakindan inceleme imkanim oldu o koltuga oturup kalkmasi bile iskecedir adim gibi eminim .

ferrari daha yavas evet ama daha guzel . yoksa 1000 beygir gucunde kasasi antika amerikan arabalarida var . herseyden hizli ama guzel degil .

Murciélago ve Gallardo nun Stereo ses sistemi ve markasının Pioneer olduğunu bilmiyordun sanırım... Frankfurt Fuarında kendim gördüm. Babamında imkanlarıyla içine bindim aracın. Oturup kalkmanın Ferrariden daha rahat olduğunuda söyleyeyim... Sağ ayağını pedallara doğru uzattığın an araba kendisi seni çekiyor binmek için kapının üzerinde tutacak yer var. Eğer bir kolun varsa rahatça binebiliyorsun... Kokpit te yatar pozisyonda durduğun için Dreksiyon ileri geri hareket edebiliyor. Ve arabanın içindeki görüş açısı arabanın dış görünüşünden tahmin edebildiğinizden kat kat fazla...[signature][hline]Asr Leprachun "Sunset is in me"
Mesaj tarihi:
Kardeşim birkere sen Supercar dan bahsediyorsun HIZLI olmazsa ne işe yarar bu gidersin Rolls Royce alırsın... Tabiiki hızıyla kıyaslayacaksın...[signature][hline]Asr Leprachun "Sunset is in me"
Mesaj tarihi:
said:
Leprachun, 20 Temmuz 2004 13:42 tarihinde demiş ki:

Lamborghini Ferrari den daha oturaklı bir araç. şu an dünyadaki en konforlu ve en hızlı araç Lamborghini. Firmanın tek bir yan geliri olduğu için fazla reklem yapamıyor markayı duyuramıyor. Ferrari kadar reklam yapmış olsa idi Ferrarinin adı geçmezdi hiçbiryerde... Ya allah aşkına Lamborghini Countach la Ferrari 360 Modena yı karşılaştırın Conuntach daha iyidir eski olmasına ramen... Birde Murciélago ve Gallardoyu düşün...

Ferrarinin kendisine özgü hiçbir özelliği yokki. Belki seriliği yakalaması diyebiliriz fakat Lamborghini ye bakın ilk olarak kapıları yukarı doğru açılan ilklerden biri. 12 silindir Boxer motoru ilk kullanan marka. En önemliside arabanın Traktörden gelmesi...

[Bu mesaj Leprachun tarafından 20 Temmuz 2004 13:46 tarihinde değiştirilmiştir]

yuh diyorum başka bişey demiyorum! (yalan işte ->) Hem bu tür araçlarla ilgilenen kime sorsan Lamborghini'yi bilir ne alaka reklam? Adamların tek sorunu Ferrari'den geç başlamak bu işe (bi de Enzo amcanın zamanında uyguladığı ticari taktikleri sayesinde geride kalmaları) Lamborghini benzersizdir tamam, ama Ferrari de benzersizdir. Yani o bunu döver demenin bi anlamı yok (var da 3-5 yaşlarındaysan ehe).

Bi de birisi demiş kabin malzemesi değildir konfor diye... Ok de karbon fiber kaplı bi kabinde konfordan bahsedebilir misin? (bkz. Enzo, F50... zaten bunlardan motor, vites kutusu gibi şeyler şasi parçası olarak da iş görüyor varın siz düşünün titreşimi eheh) ama 456 GT ve yenisi Scaglietti gibi araçlarda müthiş konfor var (ki 2+2 zaten)

Ayrıca Ferrari gibi yol tutuş kabiliyeti yok Lamborghini'nin (ha tabii yine var ama ferrari gibi değil) yani normal bi Lambo ve aynı seviyede Ferrari yarışsa gelende Ferrari geçer (gerçi bu biraz da piste bağlı-düzlüğü çok fazla değilse)... Yani diyorum ki bi gidin işinize kimi neye savunuyorsunuz Lamborghini kurucusu soyundan falan mısınız :) ya da Ferrari??? nedir :-)[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Mesaj tarihi:
Lamborghini fazlasıyla hızlı olduğundan yol tutuşu yokmuş gibi biliniyor... ferrari kadar yavaş gitsen yol tutuşunu görürsün Lamborghini deki... Satış taktiğine gelince Ferrari araba üretmeden önce başka firmaların yan kuruluşları olarak motorspor dan epeyi bir para kazanmış ve öyle başlamış bu işe... Lamborghini Ferrariden daha sonra başlamış ise (araştırmadım) bu seviyeye geldi ise ileride Ferrariyi nasıl ezdiğini göreceksinizdir...[signature][hline]Asr Leprachun "Sunset is in me"
Mesaj tarihi:
sitesini inceledim de gerçekten lamborghini de traktör motoru yapmış :)
ben lombardiniyi biliyodum bi tek, tarihçesinde yazıyor firmanın[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Mesaj tarihi:
said:
BlackRose, 20 Temmuz 2004 14:13 tarihinde demiş ki:
sitesini inceledim de gerçekten lamborghini de traktör motoru yapmış :)
ben lombardiniyi biliyodum bi tek, tarihçesinde yazıyor firmanın

Lombardini nin Lamborghini nin türkler tarafından yanlış okunarak o hale geldiğini düşünüyorum hayatımda Lombardini diye birşey duymadım :D...[signature][hline]Asr Leprachun "Sunset is in me"
Mesaj tarihi:
okuma hatası falan değil
böyle bir pancar motor markası vardı
Türkiye'deki ürün yelpazesi bu tip tarım makineleri üzerineydi

hatta buyrun italyan web sitesi
[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 20 Temmuz 2004 14:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hatırlar gibi oldum şimdi öyle birşey ama... Belkide Lombardini Supercar çıkardıktan sonra Lamborghini olmuştur kimbilir...

Araştırıcam bakalım...[signature][hline]Asr Leprachun "Sunset is in me"
Mesaj tarihi:
demek yeni yeni radyo koymaya baslamislar lamborghini ye . bunun disinda bunlar super car olarak adlandirilmaz spor araba olarak adlandirilir . super car istiyorsan kiyarsin 1 milyon dolara gider alirsin mclaren f1 vs vs vs . ne arabalar var ferrari de lamborghini de kibrit kutusu sayilir yanlarinda ama bunlar seri uretim arabalar olduklari icin , akil almaz pahali olmadiklari icin konustugumuz tartistigimiz arabalar .

bir de anlatamadim galiba . biz hizli arabayi tartismiyoruz . ferrari 50 kat daha guzel bir araba . tipide oyle konforuda oyle karizmasida oyle .

hizli diye araba sevecek olsam f1 arabalarini severim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 20 Temmuz 2004 14:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ok supercar . hizli gideni makbul zaten bunun . lamborghini de hem super hem hizli o zaman ferrariden iyi . ok anladim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Olay sadece hızlı gitmekten ibaret degil arkadaşlar..
Zamanla insanlar arabanın seklinede önem vermeye basladı..
ben bastada belirttim fikrimi Ferrari iyi güzel hız arabası
ama görüntüsü ile ön plana cıkıyor bence..
Şimdi diceksiniz hızlı olan araba zaten güzeldir.
Ama hızlı olup güzel olmayan arabalarda var..
Turkuaz mavisi birtane golf var supercharger arabada sadece sofor koltugu var içi dısı motoro heryer oynanmış ve hayabusa alıyo araba..Ama goruntu sıfır
Özetle hızlada tatmin olursunuz görüntüylede
Görüntü ile karsı cinsi cok kolay cekersiniz.
Hızla polisler =P[signature][hline]love her

[Bu mesaj Eternal tarafından 20 Temmuz 2004 14:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Leprachun, 20 Temmuz 2004 14:10 tarihinde demiş ki:
Lamborghini fazlasıyla hızlı olduğundan yol tutuşu yokmuş gibi biliniyor... ferrari kadar yavaş gitsen yol tutuşunu görürsün Lamborghini deki... Satış taktiğine gelince Ferrari araba üretmeden önce başka firmaların yan kuruluşları olarak motorspor dan epeyi bir para kazanmış ve öyle başlamış bu işe... Lamborghini Ferrariden daha sonra başlamış ise (araştırmadım) bu seviyeye geldi ise ileride Ferrariyi nasıl ezdiğini göreceksinizdir...

Oha be duyan da arada 500 km hız farkı var zanneder...
Ayrıca tespitlerin de öldürüyor beni lol[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
  • Yeni Oluştur...