Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Oasis Connector Beta: Bu program ufak çaplı sunucular için geliştirilmiş, basit bir bağlantı programıdır. Bedavadır, sırf her server için milyonlarca connector çekmeyelim diye Delphi ile yazılmıştır. Speedhack, injection gibi illetlere çözüm sunmaz; basitçe login dosyasını değiştirip, clienti açar. decrypt özelliği olmayan uogateway gibi de düşünülebilir. Beta versiyonu olduğunun altını çiziyorum, ilgi görürse ileride daha da geliştirilebilir. Oyuncular için kullanım: Oynayacakları sunucunun *.ini dosyasını indirecekler, connectorun ayarlar kısmından gerekli işlemleri yapacak ve seçtikleri servera bağlanacaklar.(sunucunun forumuna ve websitesine de erişebilirler) Bu kadar basit! Sunucu sahipleri için kullanım: Sadece ufak bir *.ini dosyası hazırlayacaklar. İçinde serverin ismi, açıklaması, web adresi, forum adresi, login olunacak ip'si (ya da internetten login indirilecekse url si) kısımlarını dolduracaklar. Örnek ini dosyası: [server] isim=Oasis //sunucunun ismini yazın aciklama1=server falan degil kanmayın //açıklama satırı 1 aciklama2=deneme sadece! //açıklama satırı 2 web=http://www.paticik.com //web adresi yoksa boş bırakın ( web= ) forum=http://forum.paticik.com //forum adresi yoksa boş bırakın ( forum= ) ipguncelle=1 //login ipsini netten alacak ya da belirlediğiniz ip ye çevirecekse 1 yapın, istemiyorsanız 0 yapın nettenal=1 //login ip sini netten alacaksa 1 yapın, istemiyorsanız 0 yapın. (ipgüncelle 0 ise işe yaramaz) url=http://www.paticik.com/login.cfg //netten indireceği login dosyası ( ismi login.cfg olmak zorunda değil ) ip=127.0.0.1 //ip yi netten almayacak, orada yazan ip yi login e koyacak. birden fazla ip yazarsanız kötü olur, çalışmaz kanımca. İşte bu kadar! Herşey çok basit. POL, RunUO gibi emular için kullanışsız ama amatör sphere serverlar için güzel birşey bence.. Programı neredeyse geçen sene yazmıştım, yeni gördüm ve bitireyim dedim. İnşallah kullananlar olur da en ufak servera girmek için bile özel connector çekmeyiz.. İşte programdan bir ss: Ve işte Oasis Connector Beta'nın kendisi:http://www.gesparts.org/oasis.zip Önerilere açıktır, yorumlarınızı yazın lütfen.[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wolcano Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 cok teşekür ederim sen yapmasan ben bölebişi yapicaktim delpi ile hemde başlicamdim şimdi biraz bakiniyodum benden hizli ciktin :)[signature][hline] Zip hata var calişmiyor tam olarak yuklememişin zipi onuda belitiyim. [Bu mesaj wolcano tarafından 03 Ağustos 2004 23:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 yazması zor birşey değil açıkçası ama yazan yok :) başta speed, injection vs gibi sorunlara çözüm bulmak için başladım projeye, speede bir çare buldum gibi ama connectoru kapatabiliyordum o seferde kolayca.. uğraşmadım ben de böyle birşeye dönüştürdüm.[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 tasarım daha iyisini yapabilirdin ama ellerine sağlık. speed vs. çalıştırmasa idi emin olabilirsinki türkiyedeki %75 shrd kullanırdı.[signature][hline]|Xharloan| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 yani başkalarının serveri için kasar mıyım bilmiyorum :) bu arada görsellik = grafik = dosya boyutunun artması = kullanışsızlık (en azından bunun gibi bir programda) ben böyle düşünüyorum, işini yaptığı sürece en az ram yiyen, en az yer kaplayan programlar kullanırım da yazmaya çalışırım da.[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 grafik dediğim maximum süper bişi olsa bile 100 kb felan artıracaktır.[signature][hline]You will not leave this | Halls as you entered them. |Xharloan| Fredy Tanık olsun mavi gozlu Istanbul firardayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 said: Sailor, 03 Ağustos 2004 23:55 tarihinde demiş ki: işini yaptığı sürece en az ram yiyen, en az yer kaplayan programlar kullanırım da yazmaya çalışırım da. Katiliyorum aynen (xp'yi butun grafik eklentileri kapali olarak kullanan, halen winamp2 kullanan, mecbur olmadikca icq'nun lite'ini bile kullanmayan biri olarak :p)[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Faust Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 :P[signature][hline]how much longer? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wolcano Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 aaa baggio sen sagmiydin ben seni oldü biliyordum :=)[signature][hline]Lutfen Internet Explorer Ayarlarinizla Oylamayin " Gidiyorum " Topiçleri Orjinaldir.Her hangi Bir Mesuliyet Kabul Edilmiyor. ( Bu senenin Modasi Bu heralde) [ Ben Gidiyorum ]... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DIEMASTER Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2004 Önemli olan grafik degil işlevsellik dir bu tür şeylerde ( ama göze de hitab önemli :) )[signature][hline]Diemaster never kill , never destroy and never forgive Slayertr Developer || MSN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 tamam, daha güzel de yapılabilirdi ama bana gayet yeterli göründü, bir de upgateway'e bakın :) html ile yapmışlar, insan fontu değiştirir bari hehe[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 kendimden utanıorum bilmem kaç çeşit programlama dili içerisindeyim bole bi connector gibi bişi yapmadım eheh ama bence pek bi basit olmuş neden dersen profesyonel bir programcı çoğunlukla inileri kullanmaz bu tür işler için registry vardır registry içinde apiler vardı delphide apileri tanımlamadan kullanabilirsin hatta delphi hedeyi registry die tanımlayıp işlemler bile yapabiliodun sanırım madem sen çok meşgul biri değilsin eheh geliştir bari connectoru filan bide program halinde bi account sistemi yazarsan güzel olur ben yazdım ama public veremiorum malesef veya revize edeyim onu bi bakiim... Edit: Sen zaten registry okumuşsun programda lol unuttum bende ini yaratıp kullanılacağını sorry [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 04 Ağustos 2004 09:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 programın profesyonelce olmadığını biliyorum, ama registry için söylediklerine katılmıyorum; ini dosyasının server sahipleri için kullanımı kolay. yoksa içinde registry geçiyor, login, client dosya yollarını saklıyor. neden profesyolece değil? çünkü ben prof. değilim. prof. biri aynı programı onda biri boyutunda ve çok daha az ram harcayan birşeye dönüştürebilirdi. ama bu program için gerekli şeyler değil bence :) dışarıdan sorunsuz, güzel bir program gibi görünen şeylerde ne gibi programlama hatası olduğunu tahmin bile edemezsiniz. yazdığım multi bir oyunda her pencere için aynı şeyi defalarca copy/paste ettiğimi hatırlıyorum. halbuki ortak bir fonksiyon yapıp kullanabilirdim :P[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 uplayayım bari de görsün millet.[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Open sourcemu ? Yani kaynak kodunu vermek gibi düşüncen varmı?[signature][hline]İnsanlar gelecek için planlar yapar , tanrı yukarıdan güler... Krynn Online Project Owner and Core Developer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 tabi isteyene gönderebilirim kaynak kodlarını.. yanında birkaç component de lazım gerçi :)[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Benim güvenim sonsuzdur Sailora... Yaparsa güzel yaparda çektim dosyanın uzantısı yok? .exe yapıyorum olmuyor notepad++la açıyorum olmuyor. Uzantısı ne bunun :)[signature][hline]İnsanlar gelecek için planlar yapar , tanrı yukarıdan güler... Krynn Online Project Owner and Core Developer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 uzantısı zip.. ama uzantısı olması lazım, en azından ben çekerken vardı :)[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalamar Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Zipin içindekinden bahsediyorum :)[signature][hline]İnsanlar gelecek için planlar yapar , tanrı yukarıdan güler... Krynn Online Project Owner and Core Developer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delinquent Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 said: Baggio, 04 Ağustos 2004 00:48 tarihinde demiş ki: said: Sailor, 03 Ağustos 2004 23:55 tarihinde demiş ki: işini yaptığı sürece en az ram yiyen, en az yer kaplayan programlar kullanırım da yazmaya çalışırım da. Katiliyorum aynen (xp'yi butun grafik eklentileri kapali olarak kullanan, halen winamp2 kullanan, mecbur olmadikca icq'nun lite'ini bile kullanmayan biri olarak :p) Kahrolsun icq! :)[signature][hline]'crimson legend' Bütün dünya izler durur, Afet-i azam bekler durur, Hedefini al, piyasani al, her şeyi al.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 ha, başka birinde zip uzantısı görünmüyordu ondan dedim. zipin içinde klasötr var onun içinde exe var..[signature][hline][email protected] | 6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar