Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek tip askerlik mi geliyor?

mokoko

Öne çıkan mesajlar

RRa said:

askerdesin şehit olma ihtimalin yani ölme ihtimalin sivilden daha yüksek tabi o yüzden canını ortaya koyuyor nitekim giresunda ölen er dediğim gibi komando değildi.
sen bi okudun die yaşayacaksın o okuyamadı diye ölecek? mantıklı geliyormu kulağa?
okuyanla okuyamayan tabi ki bir tutulmasın asla bir tutulmasın ama bu denlide net çizgilerle ayrılması insanların vicdanını rahatsız ediyor bu yüzden eşit ama adil değil deniyor.
elektrik mühendis adamda elektriğe çarpılmasın bi zahmet, ayrıca bunlarında çoğu şehir efsanesidir, ayrıca bir komutan salaklık bile yapmış olsa salak komutanlar var die askere gitmek istememek nasil bir mantık? salak ceolar var o zaman hiçbir işe girmeyin. seni fotokopi çekmeye gönderecek daire başkanları ile koordinatörlerle tanişacaksin o zamanda istifa et kapiyi çek git bi işe girmede göreyim seni, askerliğe geldimi ben şöyleyim ben böyleyim diyenleri iş hayatında da görücez bakalım. piskopat, manyak, salak adam heryerde karşına çıkar askerde de çıkar, iş hayatında da çıkar, maça gitmeye kalkarken polisden dayakta yersin o zamanda anlatırsınız derdinizi odtü mezunuyum dersin, diğer arkadaş da 10 bin tl kazandırıyorum ülkeme faydalıyım der...

yok vazgeçtim ben, senle tartışılmaz, bayağı dar görüşlüsün o yüzden vazgeçtim ben.

Kendi okulumda daha geçen sene olmuş tüm gazetelere geçmiş olayı anlatıyorum şehir efsanesidir diyosun

elektronik mühendisi adamı üstelik de tek başına trafo tamirine yolluyolar diyorum, elektrik çarpılmasın diyosun (konu hakkında bilgi ve düşünce kabiliyetini 0 gösteren bir yorum bu)

Komutan yüzünden adam öldü diyorum "ne var canım komutanın biri salaklık yapmış diye" diyosun (o salaklık adam öldürüyo)

Ortaçağdaki dini fanatiklerden farkın yok. Senin gibi düşünemeyip sadece dogmalarla hareket edenler, rahatça kontrol edilebilenler sağolsun zaten değişmiyor ülkede bişi eski tas eski hamam gidiyoruz.

Hayatınız boyunca hiçbir şey düşünmemeye devam edin, robot gibi dogmalarla, baştan programlandığınız sınırlarla devam edin.
Sosyal ağlarda paylaş

cenx said:

yok iş gücü ve beyin olarak ben yinede kısa dönem yapmaları taraftarıyım ama üniversiteyi herkes okuyabilir demek biraz saçma oldu bence.

herkes okuyabilir. Ha herkes itüydü odtüydü boğaziçiydi okuyamaz ama herkes okuyabilir. Barajı geçeni alan okullar var bu ülkede. Tamam iyi puan yapmak ayrı ama kusra bakmayın barajı geçmeyi gerçekten isteyen adam gerizekalı da değilse (ciddi anlamda iq düşüklüğünden bahsediyorum) geçer. Hakkaten çalışıp da baraj geçemiyosa zaten ortalamanın bayağı altındadır iq'su. Ya da sınavı önemsemiyordur o adamın da zaten üni.de işi olmaz.

Ekonomik sebep kısmına da çok katılmıyorum, okul harcı senede 600 lira civarı oluyor, aylık internetini bağlatmazsın okursun gerekirse, kaldı ki bi yandan çalışarak bir yandan okuyan çok arkadaşım var. Adamların kendilerine çok vakti kalmıyor, 4 senede de bitiremiyorlar okulu zaten, ama o azimle okuyarak çalışabiliyorlar, okullarını eninde sonunda bitiriyorlar. buraya gelip internetten mesaj yazıp da okuyamıyorum para yok demek işin kolayına kaçmak.
Sosyal ağlarda paylaş

@cenx

evet. herkes üniversite okuyamıyor. hakedip de okuyamayanlar bu alanda en talihsiz kişiler. hele senin durumun gibi ekonomik sıkıntılar nedeni ile okuyamamak cidden talihsiz bir durum.

ama neden okumuş, çalışıp birşeyler üreten adamı tutup aşağı çekmeye çalışıyorsunuz ki. ben yaptım o da yapsın 15 demek için cidden cahilce. bırakın yapsın 6 ay gelsin adam yani. veya dediğim gibi ilgili devlet kurumlarında, devlete ve hala hizmet versin.
Sosyal ağlarda paylaş

ha zaten rra'nın durumu belli oldu tartışamaya gerek yok.

üniversite 1. sınıfı geçememiş, kısaca okumayı becerememiş. askere gidip 15 ay yapmış ve hala bu kendi yetersizliğinden dolayı çektiğinin acısı ile konuşuyor.

yeri geliyor vatan millet sakarya diyor. yeri geliyor sivilde okudugumdan cok kitap okudum film izledim diyor falan.

rra'nın wotlarını okumaya, cevaplamaya gerek yok.

tl;dr

"ben okumayı beceremedim, gittim 15 ay yaptım ve benden eğitimli adamların, bir zamanlar benle aynı sırada oturan adamın 6 ay gitmesini yediremiyorum kendime."
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

askerdesin şehit olma ihtimalin yani ölme ihtimalin sivilden daha yüksek tabi o yüzden canını ortaya koyuyor nitekim giresunda ölen er dediğim gibi komando değildi.
sen bi okudun die yaşayacaksın o okuyamadı diye ölecek? mantıklı geliyormu kulağa?
okuyanla okuyamayan tabi ki bir tutulmasın asla bir tutulmasın ama bu denlide net çizgilerle ayrılması insanların vicdanını rahatsız ediyor bu yüzden eşit ama adil değil deniyor.
elektrik mühendis adamda elektriğe çarpılmasın bi zahmet, ayrıca bunlarında çoğu şehir efsanesidir, ayrıca bir komutan salaklık bile yapmış olsa salak komutanlar var die askere gitmek istememek nasil bir mantık? salak ceolar var o zaman hiçbir işe girmeyin. seni fotokopi çekmeye gönderecek daire başkanları ile koordinatörlerle tanişacaksin o zamanda istifa et kapiyi çek git bi işe girmede göreyim seni, askerliğe geldimi ben şöyleyim ben böyleyim diyenleri iş hayatında da görücez bakalım. piskopat, manyak, salak adam heryerde karşına çıkar askerde de çıkar, iş hayatında da çıkar, maça gitmeye kalkarken polisden dayakta yersin o zamanda anlatırsınız derdinizi odtü mezunuyum dersin, diğer arkadaş da 10 bin tl kazandırıyorum ülkeme faydalıyım der...

gerekli ekipman, gerekli guvenlik onlemleri olmadan bu gayet de mumkun. Elektrik muhendisi olunca elektrige karsi bagisiklik kazanmiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ben biliyorsam kontrol kalemini mühendis bilmiyorsa yapacak bişey yok elektrik çarpar. TSK'da komutanların en çok korkacağı şey birliklerinde birilerinin ölmesidir arkadaşın ekipman ihtiyacı varsa ve söylemeyi akıl ederse ihtiyaçları karşılanır. bu tarz bir ölümü zeki, özgüveni olan, adam gibi adamlar yaşamaz.
bunu siz bilmezsiniz ben bilirim siz askerliklerinizi yaptıktan sonra öğreneceksiniz.

benim askerlikle ilgili bir sıkıntım yok yada okulla ilgili halende okurum yani :)
benim götüme girdi sizinde girsin gibi bir düşüncemde yok çünkü benim gayet verimli geçti keşke benim kadar şanslı olabilseniz.

sizin gibi korkanların askere alınmaması gerektiğini düşünüyorum o yüzden aman aman sizi askere göndereyim bana girdi sizede girsin gibi bir düşünce içerisinde değilim.

benim size sadece neden tektip tartışmaları var neden vicdanlar rahat değil onu anlatıyorum.

okul okuduk diye vırlıyorsunuz burada ama hakaret etmeden iki kelime tartışamıyorsunuz bile.
Sosyal ağlarda paylaş

şöle bi davaya bilirkişi aranmasına tanık olmuştum..

nöbetçi klübesi yapmışlar. alt tarafı tuğla.. çatının olduğu kısmı sehpa gibi düşünün. betonarme bir sehpa. bu kısım tuğlaların üzerine oturtulmuş.

fırtınalı bir havada nöbet tutan askerin üzerine devrilmiş haliyle.. tuğla olan kısım bi yere bağlı değil ki, sadece harç var aralarında. o kadar..

askerlik garip bişi..

edit: trafo vs kontrol kalemi epic bi mücadele olurmuş ama..
Sosyal ağlarda paylaş

blazkowicz said:

@cenx

evet. herkes üniversite okuyamıyor. hakedip de okuyamayanlar bu alanda en talihsiz kişiler. hele senin durumun gibi ekonomik sıkıntılar nedeni ile okuyamamak cidden talihsiz bir durum.

ama neden okumuş, çalışıp birşeyler üreten adamı tutup aşağı çekmeye çalışıyorsunuz ki. ben yaptım o da yapsın 15 demek için cidden cahilce. bırakın yapsın 6 ay gelsin adam yani. veya dediğim gibi ilgili devlet kurumlarında, devlete ve hala hizmet versin.

ikinci mesajımı okursan o konuda bir tepkim olmadığını sadece arkadaşın söylediği konu üzerine konuştuğumu görürsün.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Ekonomik sebep kısmına da çok katılmıyorum, okul harcı senede 600 lira civarı oluyor, aylık internetini bağlatmazsın okursun gerekirse, kaldı ki bi yandan çalışarak bir yandan okuyan çok arkadaşım var. Adamların kendilerine çok vakti kalmıyor, 4 senede de bitiremiyorlar okulu zaten, ama o azimle okuyarak çalışabiliyorlar, okullarını eninde sonunda bitiriyorlar. buraya gelip internetten mesaj yazıp da okuyamıyorum para yok demek işin kolayına kaçmak.

kardeşim bahsettiğim olay 10 sene öncesi. ve bir ailem var baba yok başımızda. neden doğru düzgün okumuyorsunuz şu mesajlarımı? aylık internet ne demektir ya.
Sosyal ağlarda paylaş

hakaret etmeden konuş sen önce sonra benim açığımı dert edersin. kimse birliğinde adam ölsün istemez. birlikte bir adam bir salak komutan yüzünden öldü die de kişi askerden caymaz, cayarsa bunun adı bahane uydurmadır, benim söylediğim sadece bu.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru tabii dert edecek bişey yok, yarın öbür gün sana da denk gelir o ya da benzeri milyon komutandan biri, en kötü eğitim zahiyatı olursun ölürsün nolacak. Dert edilecek şey mi?

Hakikaten inanılmaz bi adamsın :) Neyse, daha fazla konuşmaya gerek yok, bu saatten sonra ne sistemde ne de senin yeni mezun tecrübesiz alakasız adamı tek başına trafo tamirine yollayan komutanı doğal bulan mantık(!)ta değiştirebileceğimiz bir şey yok çünkü.

Ne de güzel demiş Cem Yılmaz... eğitim şart.
Sosyal ağlarda paylaş

bak verdiğin örnek senin askere gitmek istememene sebep değil diyorum ben. aynı mantıksızlıklarla özel bir iş yerinde de hayatını kaybedebilirsin. forklifticisindir forkliftin en fazla 2,5 Ton kaldırabiliyordur salak bir müdürün gelir 3,5 ton malı 5 metre yukarıdan indirmeni söyler senin hayatına maal olur. farkıda sadece eğitim zaaiyatı yerine iş kazası olur.
salak insanlar dünyanın heryerinde varlar bu salaklardan bazıları yolda yürürken yanlarından geçerler, bazıları öğrencin olurlar, bazıları ise komutanın yada müdürün olurlar. bunu ne TSK, ne devlet, ne halk, ne millet kimse engelleyemez.
anlattığın örnekteki yaşanan olayın yaşanmasını kim ister? ne o emri veren ister, ne o emri vereni oraya getirenler ister. kimse istemez.
ama dünya böyle olabiliyor böyle talihsiz şeyler sen bunlara bakıpta askere gitmiyorsan eğer, bir işe de girme, durakta otobüsde bekleme çünkü araba gelip durağa girebiliyor. salak insanlar heryerdeler. keşke olmasalar ama bu böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

bak verdiğin örnek senin askere gitmek istememene sebep değil diyorum ben. aynı mantıksızlıklarla özel bir iş yerinde de hayatını kaybedebilirsin. forklifticisindir forkliftin en fazla 2,5 Ton kaldırabiliyordur salak bir müdürün gelir 3,5 ton malı 5 metre yukarıdan indirmeni söyler senin hayatına maal olur. farkıda sadece eğitim zaaiyatı yerine iş kazası olur.
salak insanlar dünyanın heryerinde varlar bu salaklardan bazıları yolda yürürken yanlarından geçerler, bazıları öğrencin olurlar, bazıları ise komutanın yada müdürün olurlar. bunu ne TSK, ne devlet, ne halk, ne millet kimse engelleyemez.
anlattığın örnekteki yaşanan olayın yaşanmasını kim ister? ne o emri veren ister, ne o emri vereni oraya getirenler ister. kimse istemez.
ama dünya böyle olabiliyor böyle talihsiz şeyler sen bunlara bakıpta askere gitmiyorsan eğer, bir işe de girme, durakta otobüsde bekleme çünkü araba gelip durağa girebiliyor. salak insanlar heryerdeler. keşke olmasalar ama bu böyle.

e salak insanlar her yerdeler tamam. Ama müdür gelip fork liftte sana fazladan kaldır derse hayır deme "lüks"ün var, kaybedeceğin şey en fazla işin. Ki benim yapacağım da odur. Hayatımdan daha önemli değil sonuçta. Salak adamla uğraşıyorsan hayatını riske atmamak için istediğin an çizgiyi çekip kapıyı vurup çıkıp gidebilirsin, işin genel olarak tehlikeliyse gider sektör değiştirirsin, ihtimaller dolu yani.

Askerde sıkıysa o komutana hayır de bakalım aynı durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...