Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitirme Projesine Fikirsel Yardım Yaklaşımı

senko

Öne çıkan mesajlar

Gençlik selamlar.

http://www.gapminder.org/world/#;example=75;
Bu sitede duran duracak olan ve çalışan graphın benzerini ev arkadaşım bitirme projesi olarak yapacakmış ama hiç bir fikri yok. Nereden başlamalı nasıl yapmalı ne gibi programlar kullanıp ne bilmeli sorarım size. Program databaseden veri çekip ona göre bu circleları hareketli halde ekrana bastırmalı. Teşekkürler şimdiden...
Sosyal ağlarda paylaş

bu sitedeki flash ile yapılmış. Ya flash ya da silverlight öğrenmesi şart zaten bu tür birşey yapabilmek için. Flash da action script diline de biraz aşina olunması gerekir. Silverlight da ise c#/xaml dillerinin bilinmesi yeterli olur.

Sonuç olarak genel işi flash yada silverlight uygulama yapacak olmasından dolayı ayrı bir bilgiye (html, php vb.) gerek yok diye düşünüyorum. Ama büyük ihtimalle yanılıyorum :/
Sosyal ağlarda paylaş

bu adam profesördü galiba.. ya da bir öğrenci grubuyla proje olarak falan yapmışlardı falan.. ted.com'da izlemiştim videosunu..

teknik olarak zor olmasından öte; faydacı, pratik ve paylaşımcı yaklaşımdan ötürü iyi bir fikir olarak değerlendirilmiştir bence o nedanko. videonun içeriğini şimdi pek hatırlamıyorum doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

sirketler fikri odullendirmek icin sirket satin almaz. o kadar kolay olsa google gider kendi yapar sirketi satin alacagina. yanilmiyorsam 3 senede tum yazilim tamamlanmis zaten, cok buyuk know how var.

edit: yapan adam profesor degil, o sunumu yapanin oglu yaziyor yazilimi 3 senede vs, sonra google sirketini satin aliyor algoritmalar vs icin, icindeki yazilim icin. adami ekibiyle birrlikte google a transfer ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nedenko bizimkilerin yapcağı bu kadar abartı bir şey değil ya, prof fln yaptıysa ev arkadşaım nası yapsın zaten sdf
bi dershane otomasyonu yazıyor onlar işte tahminimce öğrencilerin notlarını, başarı grafiğini vssini göstercek grafikte. örnek olarak bulmuş bunu, bula bula da en überini bulmuş gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...