Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sakaryada Tren Kazası

nameless

Öne çıkan mesajlar

said:
Bonecrusher, 22 Temmuz 2004 23:41 tarihinde demiş ki:
mesela windowsu yüklersin
5 dakika sonra çöker :)

naaptın hoca sen ya?[signature][hline]
Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür
Sosyal ağlarda paylaş

Bende kötü oldum duyunca, şu anda da haber kanalları arasında geziniyorum. Eniştemin her hafta Ankaraya en az bi kez gittiği dank etti sonradan, allahtan binmemiş trene.

Ölenlere başsağlığı diliyorum, yaralılar en kısa zamanda iyileşip yapılı akrabalarıyla beraber bu kazadan sorumlu amcaları dövsünler inşallah[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
MSN:[email protected]

[Bu mesaj Heffer tarafından 22 Temmuz 2004 23:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 22 Temmuz 2004 23:46 tarihinde demiş ki:
merak ettim gerçekten birileri sabotajmı yapmış yoksa kalitesizliktenmi olmuş...

sabotaja ne gerek va gözüm
bizim milletimiz ne yapıyosa kendi kafasına yapıyor.
bence ihmal den dolayı[signature][hline]Yaşasın zalimler için cehennem...
İntikam soğuk yenildiğinde güzeldir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valeron, 22 Temmuz 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
kim niye hizli trene sabotaj yapicak ki ? kara tren şarkisinin fanatikleri mi ? sacma

Kim ikiz kulelere saldırcak petronas kulesi fanlarımı diye bişey aklıma geliyo. bence olabilir. Yannıs düşünüyosun.[signature][hline]Kiddo marka Roketatarlı Muz Kızartmaları Güvenle İçiniz...
Müseccel Marka(C) Her hakkı mahfuzdur...
Sosyal ağlarda paylaş

Günlerce zaten yazılmıştı hızlandırılmış trenlerde her an bir kaza olabilir diye. Hatta biraz önce TV'de Yıldız'dan bir öğretim görevlisi ile tren ilk sefere konulduğu sırada yapılan röportaj yayınlandı, onda da adam "bu trenlerin kaza yapması kaçınılmaz, ben asla binmem" diyordu. Cumhuriyet'te de zaten hemen her gün bu trenlerin güvensizliği üzerine yazı yazılıp duruyordu. Kısaca bu kaza bir sürpriz değildi, bende ilk tren kazası lafını duyduğumda hızlı tren mi diye düşünmüştüm.

Ölen öldü, kalan kaldı. Her zaman olduğu gibi küfürler edildi ve iki gün sonra kaldığımız yerden devam edilmek üzere yaşama dönüldü. Şans eseri yaşadığımız bu ülkede birisi bana "neden risk içeren sporlar yapıyorsun" diye sorduğunda bana verecek bir cevap daha doğdu; "Neden zevk aldığım bir şeyi yaparken ölmekten korkayım ki, zevk almadığım bir şeyi yaparken ölme riskimin bu derece yüksek olduğu bir memlekette."[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valeron, 22 Temmuz 2004 21:02 tarihinde demiş ki:
kim niye hizli trene sabotaj yapicak ki ? kara tren şarkisinin fanatikleri mi ? sacma

çok basit düşünüyosun.
aynı anda çok fazla kişiye zarar vermek için trene sabotaj yapmak oldukça kolay.
tren raylarını denetlemesi de zor.

ha bende ihmaldendir, ama bu kadar insan öldükten sonra ne anlamı var ki bunun? insanlar sevdiklerini kaybettiler..[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
böyle bişi japonyada olunca yetkilisi kimse derhal görevini bırakır
yanlız şöyle bişi var kendisi dogrudan sorumlu olmasa bile böyle birşey başa geldigi için kendini sorumlu tutar.
deprem olur üst geçit yıkılır işte 8e degil 7 e dayanıklı olmus bunda nötürü adam hatalıyım der direk istifa eder gibin

bizde ise tam tersi suc tamamen bizimkindedir ama adam neyapar eder utanmasa sokaktaki deliye suc atar kendi yırtmaya calısır[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
herkeze acil şifar ölülerin yakınlarının ise başısağolsun :(
gerçekten çok kötü bir olay. bence suç tamamen tcdd'de. orc kriz masasını kurdum :-p
saat 9'dan beri takip ediyoruz. çok pis bir olay.[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet Açıldı!

Zuu Zuu
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatını kaybedenlere baş sağlığı,yaralılara geçmiş olsun.
Sorumlunun bulunması dileğimle...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!

[Bu mesaj Marduk tarafından 32 Mayıs 2012 25:61 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 23 Temmuz 2004 00:11 tarihinde demiş ki:
böyle bişi japonyada olunca yetkilisi kimse derhal görevini bırakır
yanlız şöyle bişi var kendisi dogrudan sorumlu olmasa bile böyle birşey başa geldigi için kendini sorumlu tutar.
deprem olur üst geçit yıkılır işte 8e degil 7 e dayanıklı olmus bunda nötürü adam hatalıyım der direk istifa eder gibin

bizde ise tam tersi suc tamamen bizimkindedir ama adam neyapar eder utanmasa sokaktaki deliye suc atar kendi yırtmaya calısır

Bizimki gider olay yerine yüzsüz yüzsüz.
Hmm bizim tren hızlı gitmiyordu ki.
Ya raylarda birşey yok sanırım.
Sabotajdır bu sabotaj der

Hatta daha önce TCDD nin bi açıklaması vardı bu konuda:
rayların dayanıklı olması lazım biz çok titiziz bu konuda üzerine titriyoruz demiryollarının

gördük ne kadar üzerine titrediğinizin [!][signature][hline]
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sosyal ağlarda paylaş

ne onemi var demeyin allahaskina, lutfen. elbette cok onemi var. insanlar sevdiklerini kaybettiyse gecmiste de kaybettiler, bu sebeplerden dolayi gelecekte de kaybedecekler. elbette cok onemi var.

sabotaj diildir, arka vagon firliyor birden cunku bu bir, ikincisi olayin gerceklestigi yer de bir sabotaja isaret etmiyor.
her seyi gectim, sabotaj da ne gecerli bir mazeret ne de bir ozurdur, avrupanin da cesitli yerlerinde sabotaj denemeleri oldu, tren hep zamaninda durdu, burnu kanayan olmadi. birinde bizzat ordaydim. ne onemi var demektense, bu olay her tarafinda vizir vizir, turkiyenin onlarca kati fazla tren gezen avrupa ulkelerinde sabotajlara ragmen hic olmazken, niye bizde oluyor hep onu sorgulamak lazim. artik sorgulayacak ne kaldiysa, veya sorgulayacak kim kaldiysa onu bilemem artik.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 23 Temmuz 2004 00:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
said:
Ardeth, 22 Temmuz 2004 23:46 tarihinde demiş ki:
merak ettim gerçekten birileri sabotajmı yapmış yoksa kalitesizliktenmi olmuş...

bence aşırı hız..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet Açıldı!

Zuu Zuu
Sosyal ağlarda paylaş

ABi ne oluyor ya ?
ölü sayısını mı gizlemeye çalışıyorlar ?

Sağlık bakanlığı ilk önce 139 diyordu
Ulaştırma bakanlığı 36 diyordu

CNN turk de
daha sora Sağlık bakanlığının yazısını kaldırdılar aşağıdaki

Sağlık bakanlığı 37
Ulaştırma bakanlığı 36

ee bu 1 fark ne ?
neden düşürdüler bi anda ölü sayısını ?

ölenlere allahtan rahmet ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

sanki tavuk sayıyorlar ya?
Bu kadar mı saygısızlık olur?
Bu kadar mı ciddiyetsizlik olur?

Tahminen birini ceset diye götürürken yaşadığını fark etmişlerdir[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

bu tür olaylarda ilk başta ölü sayısının çelişkili olması çok doğal eleştirilecek konu bence o değil. Ancak az önce başka bir forumda hızlandırılmış tren ile ilgili daha önce bahsettiğim prof ile ilgili bir yazı buldum ki bence kazanın sebebini ve kimlerin ihmali olduğunu çok güzel bir şekilde açıklıyor.

Prof. Dr. Erel kaza konusunda uyarmıştı
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Erel, hızlandırılmış trenin gerekli teknik yeterliliğe sahip olmadığını belirterek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım dan, önlemler alınana kadar treni seferden kaldırmasını istemişti.

İstanbul-Ankara arasında 4 Haziran da sefere başlayan hızlandırılmış trenin raydan çıkmasıyla yaşanan elim kazanın, teknik yeterlilik konusunda uzmanların uyarılarının dikkate alınmaması nedeniyle çok önceden adeta "geliyorum" dediği ortaya çıktı.

İki kent arasındaki yolculuk süresini 5 saate indiren trene, ilk büyük eleştiri Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Erel den gelmişti. Prof. Dr. Erel, 6 Temmuz da Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ın da katıldığı 10. Ulaştırma Araştırma Konferansında hızlı trenlerle ilgili kaygılarını dile getirerek, gerekli teknik yeterlilik sağlanana kadar hızlı treni seferden kaldırmasını istemişti. Prof. Erel, burada yaptığı konuşmada "Hızlandırılmış trene binmem, sevdiklerimin binmesine de izin vermem!" diye konuşmuştu.

ALT YAPI UYGUN DEĞİL

"Ana yurdun dört baştan demirağlarla örülmesinden" bu yana demiryolu alanında alt yapı çalışması yapılmadığını söyleyen Prof. Dr. Erel, demiryollarının alt yapısının hızlandırılmış trenlere uygun olmadığına dikkat çekerek şunları söylemişti:

"Hız yüzünden, raylar bozulacak ve hızlı trenler masraf çıkaracak. Rayların doğrultusu ve hat genişliği bozulacak, yol eğrileşecek, tren yolunda çökme olacak. Önlemler acilen alınmazsa, trenin yoldan çıkması şeklinde kazalar olacaktır. Böyle bir durumu olan trene asla binmem!"
AA[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 23 Temmuz 2004 01:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar resmen marmara depremindeki gibi üçkağıda yattılar iyi mi?
yeni haberlere göre bir anda 100 kişi canlanıverdi.
oysa bu tren de 234 yolcu vardı.
yarın ki haberlerde de "yolcular piknik yapmak isterken bir tarafa yüklenince tren raydan çıktı" derse şaşırmamak lazım[signature][hline]*!Herkes bakar ama çok azı gerçekten görebilir...*
Sosyal ağlarda paylaş

bi de herif çıkmış diyo tren hızlandırılmış tren ama orda o hızla gitmiyo insaf be adam 185 kilometre 75 dk da gitmiş 150 ile gitse anca o kadarda olur. ben de yedim trenin yavaş yavaş gittiğini. hızlı tren normal yolda kaza yapar tabi allah cezalarını versin. iki oy alcaz diye 150 kişiyi öldürdüler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...