Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Magnolia


LiquiD

Öne çıkan mesajlar

şahsi kanaatimce, süppear bir film daha.

3 saat süren, ama insanı sıkmayan, çünkü sürekli içine çeken bir kurgu ve öyküye sahip bir filmdir bu. çeşit çeşit insanların, bir şekilde içiçe geçmiş hayatlarından tek bir günü yansıtır bize magnolia.

giriş sahnesinde, "hadi be oradan" diyeceğimiz, gayet matrak veya trajikomik sayılabilecek örneklerle yapar açılışını, ki bu açılış, filmin geri kalanına da referans teşkil eder.

filmin ilk 1-1,5 saatini açıkçası kafanız bulanmış bir şekilde izliyorsunuz. çünkü, bağlantılarını tam anlayamadığınız birçok karakter arasında sürekli geçiş yaşanıyor. arada 2 kişiyi birbirine bağlıyorsunuz, sonra "e o zaman bu diğer herif ne etmeye gözüküp duruyor yahu?" diye veryansınlarda bulunuyorsunuz.

filmin müzikleri kesinlikle süper. hatta izledikten sonra siz de bu fikre sahip olabilir ve "kim söylüyor lan bu şarkıları" diye bağırıp çağırabilirsiniz. o yüzden size hemencecik şarkıların sahibinin ismini de vereyim: aimee mann

filmde birçok karakter olduğu için, açıkçası her karakterin filmde dışarı verdiği kendine has bir mesajı oluyor. ama filmin genelini özet geçmek gerekirse, üç ana başlıkta toparlayabiliriz sanırım:

tesadüfler, yalnızlık ve sevgi.

[sakın ola ki amanin dram mı bu diye uzaklaşmayın bu filmden. gayet hüzünlü sahnelerinin yanısıra, kesinlikle sizi deli gibi güldürecek sahneleri de mevcut. duygusal komedimsi bir şeyler de değil. nasıl anlatayım, hayatın ta kendisi, biraz radikalleştirilmişinden.]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...