Buddha Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Düşürün arkadaş 15 ay nedir! Geçti kurtuluş savaşı sağdan ermeniler soldan yunanlılar girmiyor! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ya bedelli çok da şık durmuyo ama zaten adalet yokki godaman olan oğlunu yurtdışına gönderiyo dövizli yaptırıyo, en azından bedelliyle büyük bi sıkışma boşalacak, daha da önemlisi ordunun modernizasyonu için start verilebilir bu gelirle ve direk güneydoğuda operasyonlar için heron ve diğer yüksek teknoloji askeri teçhizat alınabilir. bu mu daha az şehit verilmesini sağlayacak yoksa bu kadar işi gücü olan insanın askere gidip ot yolması mı. dolayısıyla bu noktada zengin kaçar fakir şehit olur argümanı, "imkanı olan para verir, çatışmaya giren asker sayısı azaltılır, yüksek savaş teknolojisi kullanılır, şehit sayısı azaltılır" şeklinde tersten çürütülebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 En iyi arkdaşım 1 yıl önce gitti,bir yıldır ıspartada uzun eşek oynayıp tv izlemekle meşgul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 hacı bedelli parasıyla heron almak lazım, terör örgütnün yöneticilerinin g.tü atıyo bu uçaktan, nedendir niyedir teknik olarak bilmiyorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Şu boş oturma konusunda benim de söyleyeceklerim var. umut sarıkaya ehemehe abim makine mühendisi, kütahyada yaptı acemiliğini, ordan ankara etimesgutta istihkam bölüğüne yollandı. 4-5 tane atölyeyi emrine vermişler, kontrol et bunları diye. Zaman geçtikçe telefon konuşmalarında falan böyle garip garip konuşuyordu, pek de söylemez derdini. Gelince anlattı. Sabah akşam oturmaktan psikolojisi bozulmuş adamın ahahahah. Kendimi işe yaramaz hissettim diyor, sabah atölyeleri aç akşam kapat çay iç kontrol et başka bişey yok, delirecekken askerlik bitti allahtan dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 bide heron konusuna değineyim, üç buçuk atıyorlar çünkü sessiz sedasız öpücüklüyo abi heronlar patapatapata helikopter gibi olay yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 tarkan askerligi diye cikmisti dimi bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Mayıs sonunda askerden dönüyorum. Nöbet tutmak, arada devriyeye çıkmak ve sabahtan akşama kadar süpürge paspas sağı solu temizlemekten başka birşey yaptığım söylenemez.Karakoldaki uzun dönemden farklı birşey yapmıyorum sonuçta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 çıkmaz bedelli filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Rewendor said: kalkmayacaksa da sosyal hizmete çevrilsin işte. İsteyen askerlik olarak yapar isteyen meslek. Doğuyu güneydoğuyu da kalkındırmak için fırsat. Kaldı ki askerliğin şu ülkenin gelişimine verdiği zarar az buz değil şu anda. Çevremden ÇOK tanıdık var akademik olsun ekonomik ya da arge/üretim olsun geleceği çok parlak olan, yurtdışına kaçıp orada "en azından bedelli şartı 3 seneyi doldurana kadar" kalacak. true that. bedelliyi getirmektense zorunlu askerliği kaldırmak çok daha mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sonütücü Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 valla kimse kusura bakmasın bu yaşta bi imkan oluşmuş iş kurmuşum kesinlikle keyfi değil zorunluluktan ayda bilmem kaç binlira kredi ödemek zorunda kalmışım, hayat bu doğrultuda ilerlediği için askere gidememişim eee neymiş efendim bunları bırak 6 yada 12 ay askerlik yap, yok abi devlet mevlet milliyetçilik tamamda benim borçlarımı devlet ödemiyor efendiler. Bedelli çıkar yada çıkmaz benide bağlamaz bal gibide kaçarım abi tecilim bitse bile yakalayabiliyorlarsa alsınlar askere... Klavye başında yazanların tuzu kuru tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 güzel nokta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denwa Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Sonütücü said: valla kimse kusura bakmasın bu yaşta bi imkan oluşmuş iş kurmuşum kesinlikle keyfi değil zorunluluktan ayda bilmem kaç binlira kredi ödemek zorunda kalmışım, hayat bu doğrultuda ilerlediği için askere gidememişim eee neymiş efendim bunları bırak 6 yada 12 ay askerlik yap, yok abi devlet mevlet milliyetçilik tamamda benim borçlarımı devlet ödemiyor efendiler. Bedelli çıkar yada çıkmaz benide bağlamaz bal gibide kaçarım abi tecilim bitse bile yakalayabiliyorlarsa alsınlar askere... Klavye başında yazanların tuzu kuru tabii +1 sonuna kadar katiliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ben&Jerry's Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 oh be sonunda fakir gibi askerlik yapmaktan kurutulucaz galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 ben kusurabakarım. benim atalarımda kusurabakar. sen bak ne güzel iş kurdum diyorsun iş kurabileceğin bir zemin nasıl sağlanıyor zannediyorsun? senin namusunu, can güvenliğini senin ecdadın sağladı, ben sağladım, o sağladı, bu sağladı şimdide ben iş sahibiyim benim can güvenliğimi, namusumu, sosyal haklarımı dış güçlere karşı sen koruyacaksın. öncelikle bunun bilincinde olalım. sen askerliğini yapmış ve yapacak olan herkeze karşı borçlusun. borçunu öde kimsede hakkın kalmasın. bunun dışında askerlik yapıyorsanız eğer kendiniz içinde yapıyorsunuz. askere gitmeyene kız vermem diyenlere çok katılıyorum. çünkü ben gerçekten aşık olup olmadığımı askerde öğrendim değilmişim. askere gitmseydim belkide yanliş bir evlilik yapacaktım. ayrıca hayat mücadelesine başlamadan önce askerde verilmiş mücade en büyüğü. şuanda çalıştığım kurumda uyuzluk, gıcıklık yapan yöneticilerimiz var ama hepsi bana hava civa geliyor. neden? çünkü ben askerde personel şube(G1) yazıcısıyken 2 yarbay geçti başımdan ikiside birbirinden deliydi bana çayı koşarak taşıtıyordu bitanesi. şimdi koyarmı burda müdürün gıcıkmış pehh diyor geçiyorsun. ben hayatımda odamı toplamazdım askerde her sabah 3 oda temizledim şimdi kendi odamı her hafta temizlerim. başkasının karıştırdığı çay kaşığı ile kendi çayımı bile karıştırmaya tiksinirdim. şereflikoçhisar çölünde tatbikat esnasında 3 kişiye bir tabak düştü, başkasının yemek yediği tabaktan yemek zorunda kaldım. kötü mü oldu? yarın bir gün bu ülkenin savaşın ortasında kalmayacağını kim garanti ediyor? annenin bacının karının namusuna göz koymayacaklarını kim garanti ediyor? şerefin uğruna savaşmak zorunda kalmayacağını kim garanti ediyor? napıcaksın taş mı atıcaksın, sapan mı? askere gitmezsen nerde öğreneceksin g13 kullanmayı poligonda mı? Bak G3 4250gr ağırlığında 115cm boyundadır benim keskin nişancı brövesi alamadım ama 400 metreden öldürürüm. sen naparsın merak ederim gitmezsen askere... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 2010 yılında hâlâ 1900 lerin başındaki mantıkla yaşamak şaşırtıcı gelmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 üstteki arkadaşa bölüm bölüm katılıyorum. askerliğin en büyük faydası, herşeyden vazgeçmeyi öğreniyosunuz. konforunuzdan, alışkanlıklarınızdan, takıntılarınızdan falan. hiç gurudur, spirit guidedır, çakradır kasmanıza gerek kalmıyo hehe. bedavaya kalıcı fenkşuyi, zen falan oluyo. $109 =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 bi de tecil ettirip bedelli diye bekleyenler bir noktada inadı bırakıp gidip geliyor. sonra böyle bedelli geliyor haberleri çıkınca en net karşı tavır alan kesim oluveriyorlar kesinlikle gelmesin vs diyerek.. xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Savaşlarda sadece zorunlu askerlik olan ülkeler galip gelecekse zaten 5-10 tane ülkeyiz. İttifak kurup alayına gidelim. Amerika falan duramaz di mi önümüzde? Çünkü profesyonel ordu olunca savaşamıyo adamlar, çünkü üni mezunu adamın hayatından o kadar ay çalarken gerçekten savaşmayı öğretiyorlar? Ana bacı kardeş namus naraları atıyorsun da profesyonel ordu da çok güzel korur o dediklerini. Askerde komutanların seni itin bi yerine sokmaları da hayata hazırlama değil faşistçe bir ego tatminidir. Ayrıca askere giden para çok komik. Bir kısmı eğitime ayrılsa o paranın, genç beyinler adam gibi yetişse ve askerlik yüzünden kaçmasa, bu ülkeyi savaştan savaşa girmesine engel olup politikayla ve ekonomik gücüyle kazandırarak korurlar. Savaşta kurşun atmayı bilmek de iyi bir şeydir ülkeni korumak için ama ülkenin beyinlerini kaçırmazsan ve daha iyi eğitirsen zaten savaşa girmene bile gerek kalmayabilir. Daha da yazardım da uğraşamayacağım, zorunlu askerlikle hayatlarımızdan çalınmasını alkışlamanız komik bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Sonütücü said: valla kimse kusura bakmasın bu yaşta bi imkan oluşmuş iş kurmuşum kesinlikle keyfi değil zorunluluktan ayda bilmem kaç binlira kredi ödemek zorunda kalmışım, hayat bu doğrultuda ilerlediği için askere gidememişim eee neymiş efendim bunları bırak 6 yada 12 ay askerlik yap, yok abi devlet mevlet milliyetçilik tamamda benim borçlarımı devlet ödemiyor efendiler. Bedelli çıkar yada çıkmaz benide bağlamaz bal gibide kaçarım abi tecilim bitse bile yakalayabiliyorlarsa alsınlar askere... Klavye başında yazanların tuzu kuru tabii abi söylediklerinde haklısın kişisel olarak da, ama diyim yakalanma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 RRa said: askere gitmeyene kız vermem diyenlere çok katılıyorum. çünkü ben gerçekten aşık olup olmadığımı askerde öğrendim değilmişim. askere gitmseydim belkide yanliş bir evlilik yapacaktım. 1700 yılından mı ışınlandın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sonütücü Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 RRa said: ben kusurabakarım. benim atalarımda kusurabakar. sen bak ne güzel iş kurdum diyorsun iş kurabileceğin bir zemin nasıl sağlanıyor zannediyorsun? senin namusunu, can güvenliğini senin ecdadın sağladı, ben sağladım, o sağladı, bu sağladı şimdide ben iş sahibiyim benim can güvenliğimi, namusumu, sosyal haklarımı dış güçlere karşı sen koruyacaksın. öncelikle bunun bilincinde olalım. sen askerliğini yapmış ve yapacak olan herkeze karşı borçlusun. borçunu öde kimsede hakkın kalmasın. bunun dışında askerlik yapıyorsanız eğer kendiniz içinde yapıyorsunuz. askere gitmeyene kız vermem diyenlere çok katılıyorum. çünkü ben gerçekten aşık olup olmadığımı askerde öğrendim değilmişim. askere gitmseydim belkide yanliş bir evlilik yapacaktım. ayrıca hayat mücadelesine başlamadan önce askerde verilmiş mücade en büyüğü. şuanda çalıştığım kurumda uyuzluk, gıcıklık yapan yöneticilerimiz var ama hepsi bana hava civa geliyor. neden? çünkü ben askerde personel şube(G1) yazıcısıyken 2 yarbay geçti başımdan ikiside birbirinden deliydi bana çayı koşarak taşıtıyordu bitanesi. şimdi koyarmı burda müdürün gıcıkmış pehh diyor geçiyorsun. ben hayatımda odamı toplamazdım askerde her sabah 3 oda temizledim şimdi kendi odamı her hafta temizlerim. başkasının karıştırdığı çay kaşığı ile kendi çayımı bile karıştırmaya tiksinirdim. şereflikoçhisar çölünde tatbikat esnasında 3 kişiye bir tabak düştü, başkasının yemek yediği tabaktan yemek zorunda kaldım. kötü mü oldu? yarın bir gün bu ülkenin savaşın ortasında kalmayacağını kim garanti ediyor? annenin bacının karının namusuna göz koymayacaklarını kim garanti ediyor? şerefin uğruna savaşmak zorunda kalmayacağını kim garanti ediyor? napıcaksın taş mı atıcaksın, sapan mı? askere gitmezsen nerde öğreneceksin g13 kullanmayı poligonda mı? Bak G13 4250gr ağırlığında 115cm boyundadır benim keskin nişancı brövesi alamadım ama 400 metreden öldürürüm. sen naparsın merak ederim gitmezsen askere... Allah aşkına bu yazdıklarının üstünden asırlar geçti dünya değişti ne savaşı ne g13 ü ha bu arada taşıma ruhsatlı silahım var gayette iyi nişancıyımdır, vurmak için askere gitmek şart değil (söylediklerine istinaden yazıyorum), ayrıca o sınır koruma olayları falan geçti, günümüzde savaşlar masada yapılan anlaşmalarla kazanılıyor. Seni almış x ülkenin yöneticileri yönetiyor sen hala mermiden toptan tüfekten bahsediyorsun. Ayrıca ben gidip ne için askerlik yapıcam ? Senelerce çözüm bilindiği halde para yemek tatlı geldiği için " çözülmek istenmeyen " sorunları çözmek içinmi ? Sen ben o askerlik yapan yapmayan hepimiz piyonuz. Yazdıklarına saygım var sonuna kadar haklısın ama senin yaşadığın sistemde maalesef o düşüncelere ve duygulara artık yer yok. Paran varsa insansın yoksa hiçbişeysin devir bu devir. Ben varolma savaşı veriyorum ayakta durmaya çalışıyorum, bana benden başka destek olacakta hiç kimse yok. Ben askere gittiğimde beni düşünecekte kimse yok. Saçma sapan bir sistemin parçası olmayı reddediyorum ve sonuna kadarda gitmiycem buda benim görüşüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 g13le bombardıman uçağı falan durdurucak abisi karışmayın siz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 geri kafalılıkla bir ilgisi yok. bu topraklarda savaş hiç bir zaman bitmeyecek. bu topraklarda ülke kuruyorsak eğer öncelikle savaşmayı bilmemiz gerek. siz istediğiniz kadar dünya modernleşti, medenileşti, ekonomik ve diplomatik mücadeler savaşların yerini aldı diyin. ırakta, afganistanda şuanda bu dünyada bizlerle beraber yaşıyorlar. Daha bir sene geçmedi üstünden Azerbaycan Acara Özerk Cumhuriyetine saldırdı ve daha sonrada Rusya Azerbaycana. Onlarda bu dünyada yaşıyor. 1700 lerde değil. Savaşın ne zaman nasıl gelişeceğiniz bilemeyiz bu yüzden heran herdk hazır olmamız gerekir. Şuanda askerlik görevini yapmış 22-40 yaş arası milyonlarca erkek var. Askerde olanlardan çok o eğitimi görmüş ve şuan vatandaş olarak yaşayanlar işgalden kurtarır seni. Profösyenel ordun seni bir yere kadar koruyabilir, hele ki iş işten geçiyorsa da kurtaramaz. Ben öyle aşırı milliyetçi, geri kafalı filan biri değilim ama tarih tekerrürden ibarettir bu topraklarda daha önce ne olduysa tekrar olacak. Bunların dışında askerlik sizi güçlendirir psikolojik olarak güçlendirir, fiziksel olarak güçlendirir. Sivil yaşamınızda fiziksel yada psikolojik olarak kendinizi güçlendirebiliyor olmanız yada silah bile kullanabiliyor olmanız sistemi horgörmemize sebep değildir. Belki de siz sadece şanslı kişilersiniz belki de bu askerliğe sizin ihtiyacınız yok ben ona katılabilirim ama belkide kilisli genç bir arkadaşımızın hayat mücadelesini verebilmek için bu askerliğe ihtiyacı var. bunuda bilemezsiniz. Herşeye kendi bakış açınızdan, menfaatleriniz doğrultusunda bakmayın. Fedakarlıksa askerlik yapmak buyrun yapın, daha önce bu topraklarda siz rahatça dünyaya gelebilin diye canları ile fedakarlık yapanlar gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar