Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversite tercihleri için bütün patilerden yardım bekleniyor

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Sabancı Üniversitesi-Bilgisayar Bilimi ve Mühendisligi

Yurtlar

Yurtlar oldukca güzel. Odalar otel odası gibi diyebilirim.
Telefon, 7/24 sıcak su, internet..
Kampüste spor tesis olaraktan hersey var..
Eksikligi sosyal tesisler, adamakıllı eglence icin hiçbirsey yok nerdeyse..
Okulun dagbasında olması da bir eksi :) İstanbula git gel olayı, arabanız yoksa epey yorucu ve aynı zamanda vakit alıcı birşey..
Bir de cogu kişi yemek ve fiyatlardan şikayetcidir. Adamakıllı yemek cıkmadıgı gibi fiyatlar da pahalıdır..

Arabası olanlar genelde yakındaki lokantaları ve Mc i tercih ederler cogu zaman..

Bu okulda okumayı düşünüyorsanız kesinlikle yurtlarda kalın derim bir de..Ortam oldukca güzel..

Ögrenim

Cogu kişi biliyordur sanırım ama bilmeyenler icin hatırlatıyım, bölüm secme olayı iki yıl sonra yapılıyor burda. Hatta sectikten sonra dilekce ile degistirmeniz dahi mümkün. Harelde bu okulun en büyük avantajı da budur..

Hocalar epey ilgilidir ögrencilerle, birebir dialog olayı epey iyi..
Mdbf icin her bölüm icin oldukca güzel lablar mevcut. O yönden epey yeterli diyebilirim okul..

Bilgisayar
Diger okullarda nasıldır bilemem ama burda öle her bilgisayar dili ögretilmez. CS201 adı altında size ögretilen ilk dil C++ dır. Bütün mühendislerin zorunlu olarak aldıgı bir ders. Daha ilerki sınıflarda projelerde C# veya Java falan kullanılcagından siz bu dilleri oturup ögrenirsiniz :)
Web tabanlı diller de gene aynı sekilde ögretilmez. Bunlara sizin vakit ayırıp ögrenmeniz gerekir. Size olayın basic kısmı ögretilir her zaman. Zaten bilgisayar bölümünde herseyi okulda ögrenmenize imkan yoktur.

Ha bu arada üniversitede salak/zeki adamdan ziyade çalışan/çalışmayan adam vardır :)

p.s Herhangi bi konu hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, pm atın..

[Bu mesaj CEDAY tarafından 24 Temmuz 2004 13:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
BabacumMostors, 24 Temmuz 2004 01:15 tarihinde demiş ki:
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hakkında;

Türkçe ve ikinci öğretim bölümleri Bahçelievlerde allahın unuttuğu sikko tavşanlar diyarındadır ve buraya gidebilecek kişilerde derviş sabrı aranmaktadır

öss ye giren herkes anadolu yakasında oturuyor ya o yuzden bahçelievler kaka oldu demi lamer seni

asıl sizin ora kolpa ve bahçelievlerde marmara uni nin yeri e5 e 5dk mesafede ulasımı feci rahat , trafik sorunu olmuyo çünki e5 e anında ulasıyosun
e5 de trafik sorunu zaten ist genelinde oldugu için ara sokaklarda vakit harcama derdide yok

taksime araba ile 20dk mesafede daha ne olsun
15 yıldır yasadıım yere sikko tavşanlar diyarı dedi adam ya[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

yeditepe bilgisayar muhendisligi

Kampus herkesin dilinde zaten yorum bile yapmaya gerek yok ders cikisi kisin en soguk zamaninda kapali havuzunuza basket sahaniza gidersiniz zaten kampuse gelen asik oluyor.

egitime gelince bilgisayar muhendisligi fazla zor ne demek bu yilda bir kere en 15 20 gun okulda sabahlarsiniz projeler icin labratuvarlar yeterli hatta istenen her sey istendigi zaman aliniyor(bu sene 200 bin dolar yatirimla virtual reality labi acicaklar turkiyede tek dunyada sayili temel amac belli bir yonde dunyada adi sani duyulur bir muhendislik olmak)
hocalara gelince bulent sankur ahmet dervisoglu gibi elektronigin ve bilgisayarin devleri var onlarla ilgili yorum yapmaya bile gerek yok bolum baskani prof hanim fazla idealist adamin anasini aglatiyor. burslu burssuz geyiklerine gelince oran 1 e 1 yani her 1 bursluya bir bursuz dusuyor yani karsilikli herkes kasmak zorunda yoksa burslu bursunu kaybedebilir paralida sinifta kalabilir. tekrar girsen nereyi secersiniz derseniz direk bolumumu derdim. yalniz okulun diger bolumeriyle ilgili ozellikle muhendislik disiyla ilgili bu kadar iyi konusamam orasida ayri bir gercek. Yeditepe hakkinda sorusu olan varsa her turlu sorunuza acigim.
Sosyal ağlarda paylaş

yukarda bazi bolumleri eksik birakmisim tamamlamak istedim cunku mesajlar geldi.

Simdi discilik fakultesini unutmusum disclik fakultesi turkiyenin en iyilerinden hatta en iyisi(bunu marmaradan bir hoca soyledi bana) ancak girmesi zor burslusu cok az cunku ve cok yuksek discilikler icin. Hukuk fakultesine okul buyuk yatirim yapiyor burslar veriyor konferanslar duzenliyor..

tip fakultesi simdiye kadar kotuydu yalniz denene gore bu sene en sonunda hastane bitirildi yani umarim iyi olucak ama yinede daha oturmamis bir yer.

isletme vb gelince ogrenciler lacka ogretmenler de onlara uyuyor tavsiye etmem ama secim sizin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 24 Temmuz 2004 13:53 tarihinde demiş ki:

öss ye giren herkes anadolu yakasında oturuyor ya o yuzden bahçelievler kaka oldu demi lamer seni

asıl sizin ora kolpa ve bahçelievlerde marmara uni nin yeri e5 e 5dk mesafede ulasımı feci rahat , trafik sorunu olmuyo çünki e5 e anında ulasıyosun
e5 de trafik sorunu zaten ist genelinde oldugu için ara sokaklarda vakit harcama derdide yok

taksime araba ile 20dk mesafede daha ne olsun
15 yıldır yasadıım yere sikko tavşanlar diyarı dedi adam ya

merkezi değil be abi okuldan bir çıkıyorsun yapacak en iyi şey ya kağıt oynamak ya da köprünün dibindeki net cafe de cs oynamak yani... sen site içinde turuyorsan sana güzel kekaaa

tabii okuduğum lisenin güzel bir kalamış moda manzarası olduğunu ve şimdiki okulumdan 10 kat kadar daha büyük olduüğunu düşünecek olursak... eh mekan tatmin edici değil pek :)

bende 14 senedir göztepeliyim alıştım buraya

hoş ben de orada 15 sene geçişrseydim alışırdım en sonuda :)[signature][hline]-Karanlıkta koşan çocuk, nasıl görüyorsun önünü?
-Bakmıyorum ki göreyim...

Kapattık dükkanı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 24 Temmuz 2004 09:24 tarihinde demiş ki:
jeofizik-jeoloji-meteoroloji bilgisi lazım..

Hiç bunlarda okuyan yok mu be develer?[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bir daha girerim ÖSS'ye ama gelecek yıl değil, üni 2. sınıftayken ya da en erken kaçıncı sınıfta giriliyor tekrar puan kaybı olmadan o yıl.
Bu arada kimya veya fizik mezunları illaki öğretmen mi oluyor?[signature][hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
(a.k.a : Grynn , Botanika)
-Est Sularus oth Mithas-

[Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 24 Temmuz 2004 18:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Phlox, 23 Temmuz 2004 16:28 tarihinde demiş ki:
odtü-matematik hakkında bilgisi olan var mı ? çok mu zordur eglenceli midir ?

ODTU - Matematik hakkında;

Matematik bölümü garip bir bölüm ODTU de. Mühendislere çok çektiriyolar, hangi öğretmenin girdiği önemli oluyor, çünkü adam anlatamıyorsa çok sıkabiliyor. Ama matematik bölümü için işler değişiyor, daha anlayışlılar; daha yüksek notlar verebiliyor. Hocalarla aran iyiyse çoğu şeyi birebir halledebiliyosunuz yönetimle hiç uğramadan. Mezun olunca neler yapabileceğini kestirebiliyorsan güzel bir bölüm ama eğlenceli değil.

ODTU - Bilgisayar Müh.

CEDAY ın da anlattığı gibi bir eğitim sistemi var; C/C++ öğretilir geri kalanları da stajlarda, projelerde öğrenirsiniz.. Anlatcak bişey yok pek, karizmatik bölüm işte.

ODTU - İnşaat Müh.

Amele bölüm; uğraştırsa da hoşunuza gidebilcek bir bölüm. Hocalar işinin ehlidir. Kızlar hakkında adı çıkmış bi kere ama beklenmiyecek güzelliktekilerle karşılaşabilirsiniz( Malzeme asistanına hastayım :)) )

ODTU nün mü yoksa Ankara'nın mı havasındadır, bir durgunluk hakim. Deniz de yok zaten, alışmak biraz zaman alabilir deniz kıyısından geldiyseniz.

KOLAY GELE.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 24 Temmuz 2004 18:50 tarihinde demiş ki:
Valla bir daha girerim ÖSS'ye ama gelecek yıl değil, üni 2. sınıftayken ya da en erken kaçıncı sınıfta giriliyor tekrar puan kaybı olmadan o yıl.
Bu arada kimya veya fizik mezunları illaki öğretmen mi oluyor?

Kimyadan biyoteknoloji tarzında ilaç yapma bölümleriyle ilgili master yapabilirsin yada sanayide kullanılan kimya ile ilgili bölümlere geçebilirsin (metalurji vs). Fizikte gördüğün matematik ise sonradan bilgisayara geçmene olanak verecek kadar kapsamlı o yüzden matematikle ilgili bir çok şey üzerine master yapabilirsin. Bide bu iki bölümden sadece mezun olduğunda öğretmen olmuyorsun. Kimyacı(kimayger) ve fizikçi oluyorsunki bu kimya ve fiziğin kullanıldığı her alanda iş bulabileceğin anlamına geliyor.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Evet mühendislik herzaman iş başvurularında ++++++ dır beş yabancı dile 5 mastera bedeldir :p Özellikde bilimsel bölümlerden bahsederken bence artık (öğretim görevlisi olmayı düşünmüyorsan) olmazsa olmazdır ama bu sorunu yan ana dal yada masterlada halledebilirsin.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Yıldız Mimarlık

Mesleki Artıları

- Mimarsın.
- Karizmasın.
- Entelsin.
- Bölümünde sürüyle kız var.
- İlk sınıftan itibaren tüm dersler meslek dersi
- İşin gereği bol bol dolaşıyorsun
- Gerekli gereksiz bir sürü şey öğreniyorsun gezerken
- Bölümde yaptığın herşey yaratıcılığına bakıyor

Mesleki Eksileri

- Mimarsın, iyi bi mimar olmadığın sürece zor iş bulursun
- Bölümünde çok kız var ama, rus ordusu hesabı kaliteden ödün verilmiş bi kere
- İşin gereği bol bol dolaşıyorsun, bi sürü malzeme alıorsun, cebinde para kalmıyor
- Sene içinde tüm bölümlerden daha çok çalışıyorsun. Programında boş gün yok. Sabahlamaya alışıyorsun
- Vize diye birşey yok okulda, jüri var. O da genelde göreceli eserlerle uğraştığından hocaların insafına kalıyor. Bi hoca 80 verirken diğeri seni yerin dibine sokup dersten bırakabiliyor[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

çankayayı bilmiyorum, ama başkenti ben tavsiye etmiyorum. tabi biraz da bölüme bakar. mühendislik vs düşünüyosan başkent bilgisayardan bi arkadaş var, o da yazar belki.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

belki ben de tutarsa ekonometri istiyorum marmara bakalım[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...