Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sphere vs. RunUO

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

bence runuo adminler için daha kolay çünkü herşey hazır bir şekilde var direk serverı açarak güzel bir osi clone oluşturabilirsin ama spherede bug çok ve oynanış açısından sphere daha ii gibi geliyo açıkcası sphere serverda aldığım zevki(buglardan arındırılmamış olsa bile) runuo serverından alamıyorum tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama bana göre böle
Sosyal ağlarda paylaş

bence de sphere pvpsi çok daha zevlki (sadece pvpsi zevkli zaten)

ki runuo'da da az biraz oynama yapılarak sphere gibi pvp yapılabilir. hatta aos özelliklerinden vazgeçilirse Core.AOS = false yapılarak precasting'in vsnin olduğu sphere gibi bir server'a dönülebilir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

İşini bilen Runuo kullanır. Zaten yazıyı okursanız anlarsınız RunUOnun stabilliğini ve gücünü...
[signature][hline]İnsanlar gelecek için planlar yapar , tanrı yukarıdan güler...

Krynn Online Project Owner and Core Developer

[Bu mesaj _Dalamar_ tarafından 02 Ağustos 2004 18:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara DV oynadım mining felan kastım bir hafta felan ama özellikleri çok değişik geldi alışamadım.Nerde o loot vanq'lar diye üzüldüm ve sphere'ye döndüm.
Kısacası o kadar sphere oynadıktan sonra runUO server'a geçmek biraz dağdan indim şehire gibi oluyor.Ama bana host verip al server aç deseler sphere açarım.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

1. runuo ile aos arasındaki ince çizgiyi görmek gerekli. sizin oynadığınız farklar emülatörden değil uo'nun ayrı bir versiyonundan kaynaklanıyor

2. runuo 1.0'da gelen bir bug biliyorsanız söyleyin hemen bug reports'a ekleyelim. // ya da direkt ekleyin.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

İşte, herkes de bunu yanlış biliyor. Runuo scriptler, sphere scriptlerinden daha esnek. Sphere daha kolay, sphere pre aos diyorsunuz, runuo da pre aos olabiliyor, bir esneklik daha. Bilmiyorsanız hemen söyleyim nasıl pre aos olduunu burda. Runuonun tek dezavantajı bir dil istemesi: programlama. Başka bir dezavantaj görüyorsanız söyleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

RunUO - Sphere aynı grafik motorunda yazılmış iki farklı oyun. Kıyaslamamak lazım.

OSI'nin AoS dan önce daha çok kullanıcısı vardı.
Sphere'in de AoS desteği olmadan daha çok kullanıcısı var.

Bir de RunUO developerları şimdiye kadar sunucularına ne ekleyebilmişler kendi başlarına ve Sphere developerları neler eklemiş? Eğer amaç zevk almak ise

(Does it mean something?) [signature][hline]Silencer

[Bu mesaj nbl_silencer tarafından 03 Ağustos 2004 11:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Silencer aos allahın emri değilki runuoda. 2-3 saat uğraşıp her istediğini yaparsın runuoda. Kaldıki aos özelliklerinin büyü bölümünü kapamak aos.cs de boolü false yapmana bakıyor :/
Birde modifikasyonlara bakıyoruz; mesela Türkiyeyi ele alalım: Birsürü sphere shard var birçok costum şeyler eklemiş klasik oyundan çıkarmış , öbür tarafta bakıyoruz Türk Runuo serverlarına ; default runuo açmış , En fazla ordan burdan 1-2 script bulduş eklemiş. Yani demek istediğim Türkiyede adam gibi Runuo bilen (en azında costum bir server açacak kadar) bilgisi olan bir elin parmaklarını geçmiyor. Bunun nedenide kanımca c# bilgisizliğidir yani Runuoda değil sorun açacak adam olmadığındandır :)
[signature][hline]İnsanlar gelecek için planlar yapar , tanrı yukarıdan güler...

Krynn Online Project Owner and Core Developer

[Bu mesaj _Dalamar_ tarafından 03 Ağustos 2004 13:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

basit. sphere eski. runuo yeni. spherede bir suru sey çok şaçma hersey bug bug bug arti eski tarz bi oyundan neden bu kadar zevk aliorsunuz adamlar yapmis runuo ne guzel stabil girin takılın önemli olan nekadar bişi katip yaptigin deil iyimi yoksa kötümü yaptigindir runuo hersartta sphere'yi yok eder arti sphere pvpsi dedigin sey [ 2 click koş vur vur vur vur vur vur ].. :)[signature][hline].:Ragnarok Online:. Gorlog:[i]: 7x/3x [i]†Grand†Cross† Crusader
|Gotham Radio Winamp|

Sosyal ağlarda paylaş

osi'nin kullanıcı sayısındaki azalma AOS'tan değil yeni MMORPG'lerdendir.

UO (OSI) Ragnorak'tan sonra hala en çok oyuncuya sahip MMORPG'dir

UO Gamers : Rebirth shardında oynamanızı tavsiye ederim. tamamen pre-AOS ve sphere'in preAOS'undan çok çok çok daha iyi.

konu kimin ne eklediği değil kimin ne ekleyebileceği. eğer konu ve amaç sağdan soldan script alıp Nebula clone'lar oluşturmak değilse RunUO'yu tercih ederim.

forumlarında insanlar yardımcı olmuyor diye sphere kullanmam, kullanana da ikinci kez bakarım.

RunUO istenirse pvp amaçlı yapılabilir. fakat sphere kat-i suretle UO değil. yarım yamalak bir e-mule

RunUO'da PvP adminin hayal gücüyle, sphere'de emülatörü yazanların rızasıyla sınırlıdır.
[signature][hline]en ince yerim bileğim..

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 03 Ağustos 2004 21:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sana katılıyorum özelliklede son cümlene.Bazılarımız Run UO'da bile oynamamı$ ama yorumlarda bulunmu$ lütfen arkada$lar oynayın bilin sonra yorum yapın.

Nitekim C# dili sphere diline göre daha zor.Bu sebepten insanlar kolay olan yani sphere'e doğru gidiyor sürekli.Bana kalırsa bende sphere derim.Ama iyi yapılmış bir Run UO serverına ise kimse hayır demez ;)[signature][hline]Jabba

Sıfatlat ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...