Dworgian Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Cuce said: kimsenin kimsenin malına zara verme hakkı yok ama, sendikasal haklarını insanı haklarını ciğnemeye gelince sorun yok. haklarını esnaf mı çiğnio. alla alla saçmamısınız
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 ne esnafı allasen ya, her sneen cihangirin diplerine kadar gaz doluyoruz, kücük esnaf'a hiç bişey olmuyo, atm ler kırılıyo banka camları kırılıyo ama ne bakkllar ne pideciler eczaniyeler fırınlar pırıl pırıl. mahalleyi en cok rahatsız eden yine polis oluyo.
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 köministler geliyor açın türkiyenin önünü.
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Peki abi, atm ler, banka camları neden kırılıyor? İlla kırmak mı gerek bişeyleri, onu soruyoruz
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Alexi_Septimus said: sipeyskeyk said: Bu kadar yüzeysel bakan da görmemiştim. Zaten vandalizmi legalleştirmenin tek yolu olaya bu açıdan bakmak olsa gerek. Küçük esnaf ile kurumsal şirketin hiçbir farkı yok, saldırılan yerin sahibinin direk maddi zarar görmemesi orada çalışanların da zarar görmediği anlamına gelmez. Hadi işin etiğini filan herşeyini geçiyorum, oralarda çalışan insanların "işi" var, yetiştirmeleri gereken şeyler var sorumlulukları var ve sen o yerin camını çerçevesini indirip hem psikolojik olarak o insanlara zarar veriyorsun, hem de işlerinden alıkoyuyorsun. Ha ciddi konuşuyorsun yani, yazdıklarımın neresinden vandalizm'i yasallaştırmak gibi oksimoron bir sonuca vardığını merak ediyorum o zaman. Kastın vandalizmi meşrulaştırmaksa, böyle bir çabam da yok. Yukarıyı tekrar okursan böyle bir gayretim olmadığını görebilirsin. Geçen sene 1 Mayıs ve IMF/WB protestoları esnasında olan biten şeylerden bahsediyoruz, küçük esnafın dükkanına saldırılmasını yanlış bulduğumu ve fakat McDonalds ve HSBC gibi dünya devi firmalara maddi zarar verilmesi konusunda neden bu kadar hassas davranıldığını soruyorum, söylediğim şey bu yani. Kaldı ki, 1 Mayıs'ta Taksim'deki dükkanların kapatılmamasının iş yeri sahiplerinin kerizliğine de bağlıyorum, hatalı buluyorum. Gel gör ki sen bana tutup orda çalışan adamın psikolojik durumundan bahsediyorsun, tabii ki eğer POLİTİK konuşacaksak bu son derece büyük bir travma olur muhtemelen oranın çalışanları için. Dükkanın camının çerçevesinin indirilmesi ya da bankamatiğin parçalanması gerçekten derin yaralar açacaktır oranın çalışanlarında, eminim. Ama 2 gram empati yapıp, binlerce insanı sokağa döken psikolojik sebepleri düşünemiyor musun? Protestoya katılan insanlar polis dayağını göze alarak sokağa çıkmıyor mu? Bu ne kadar sağlıklı bir psikoloji olabilir? İnsanlar hangi şartlar altında kalınca böyle şeyler yapar bunu düşünemiyor musun yani gerçekten? Bu insanları geçtim, zararı veren insanlar bunu neden yapıyorlar? Bir iki mikrop falan denemez bunun için, sivil ayaklanmalar alelade gelişen şeyler değildir çünkü. Kimse durup dururken Taksime çıkayım temiz bir polis sopası yiyeyim demiyor yani. Hani bana yüzeysel demişsin de, merak ediyorum politik olarak daha doğru bir sav sunabilir misin önüme? Manevi tazminat davası savunmuyoruz çünkü burada. Küçük esnaf ile kurumsal şirketin arasında bir fark olmadığını sosyo-ekonomik açıdan nasıl iddia edebiliyorsun çok merak ediyorum gerçekten. Bunun yanında sivil ayaklanmanın ETİĞİ nasıl oluyor böyle bir şeyden de bahsetmişsin bunu da merak ediyorum bu arada. Lütfen beni aydınlat. Aydınlatayım, HSBC veya McDonalds'a saldırılması konusunda neden bu kadar hassas davrandığımı sormuşsun. Benim derdim HSBC veya McDonalds değil, veya o dükkana saldırılınca onlara yarattığı sıkıntı ile küçük esnafın yaşadığı sıkıntıyı karşılaştırmıyorum. Benim eleştirdiğim ve senin çifte standart yaptığın konu eylemin kendisi, hedefi değil. O bankanın içinde insanlar var, o insanlar belki o küçük esnafdan daha az kazanıyor olabilir. Ve o insanların dışardan taşlı sopalı insanlar çalıştıkları yere saldırırken ne içeride birbirlerine dolar destesi fırlatıp olm bize bişey olmaz çünkü biz HSBC'yiz dediklerini falan zannetmiyorum. Aynı maça gidip maçla alakası olmayan küfür eden kavga eden tipler gibi. Eylem için toplanıp da sağa sola saldıran işçinin eylemini eleştiriyorum. Sen bu taşkınlıkları yapanların gerçekten seslerini duyurmak için orada olduklarını mı düşünüyorsun gerçekten ? Ha ben olsam o gün dükkanımı açmam, ama insanların o gün kazandığı üç kuruşla çoluğunu çocuğunu doyurması gerekiyor olabilir veya bir banka şubesinin bugün olay çıkabilir açmayalım demesi halinde kaç tane insanın işi aksar bunları da düşünmek lazım. Bu kadar keyfi ve ideolojik bakılacak işler değil. Saldırılan yer ne olursa olsun, ister tekel bayii olsun ister McDonalds olsun yapılan yanlıştır ve hepsinde zarar gören orada çalışan insanlar olur. Kimsenin bizim bayramımız diye dükkanları açtırmama veya açılan dükkanlara saldırma/ yağmalama gibi bir hakkı yok. Senin dediğin ortam Hakkari'de oluyor evet, silah zoruyla tehditle dükkanları açtırmıyorlar insanlara, aynısı İstanbul'un orta yerinde de uygulansın iyice muz cumhuriyeti olalım artık. edit : O insanların psikolojisini düşünmüyor musun demişsin. İstedikleri psikolojide olsunlar, hiçbir psikoloji kimseye kanunları çiğneyip eşkiyalık yapma hakkı vermiyor. Polisin tutumunu haklı veya haksız bulanlar olabilir, oldu olacak üzerine taş ve sopayla saldıran polisin de psikolojisini düşünelim milletin ağzına biber gazı sıkmasını haklı bulalım. Herkesin psikolojisini düşünerek bu işin içinden çıkamayız, ortada hak var hukuk var. Eylem yapmak haklarıysa yapsınlar, ama sokak arasında tek yakaladıkları sivil polisi öldüresiye dövüyorlarsa, ellerine geçen herşeyi polisin kafasına atıyorlarsa, cam çerçeve indirip yağma yapıyorlarsa kafalarına cop yemeyi de biber gazını yutmayı da hakediyorlar kimse kusura bakmasın.
Coder Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Werewolf said: o 130 yıllık mücadele olmasa göt kadarken seni ananın babanın elinden alıp maden ocağına yollıcaklardı. tarih siyaset vs bilgisi sıfır olan insanlar konuşmasın lütfen ya. 130 yıl öncesinin şartlarında maden ocağı iyi bir kariyer seçimi olabilir
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 @bu topic http://www.tersninja.com/wp-content/uploads/2009/07/melih_gokcek.jpg
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 1 Mayıs'ın ergen üniversite gençlerinin isyan ve zarar verme günü olmadığı anlaşıldıktan sonra, bizim evin bahçesinde bile kutlanabilir. Ama çicekleri ezmeyin.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 idare hukukundan gözüm dönmüş nası görmemişim bu topici eyvaah.
Öne çıkan mesajlar