Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs Kızıl Meydan'da Kutlanabilecek

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

SeaGle said:

gayipten_gelen_ses said:

bende isterim dünya kardeş olsun , insanlar elele tutuşsun hep birlik olsun falan ama olmuyor işte öyle bu işler

taş sopa atarsa herkes birbirine, olmaz tabi

ne kadar yüzeysel bi yorum di mi? Böyle hissettiriyor sizin düşünceleriniz de işte
klişeliğinden yüzeysel gelebilir ama klişelerin klişe olmak için çok iyi sebepleri vardır
Sosyal ağlarda paylaş

ergenliğini atlatamamış insanlarda farklı farklı çeişitlilikler görünür.
1. bir müzik aleti alıp çalayım. belki karı kız düşürürüm der ve sıkılmazsa onun için güzeldir. anarşik olaylara karışmadan müziğiyle uğraşır. dünyadan müzik sayesinde haberi olur.
3. hayata küseyim hiçbişiyi umursamayım evimde takılayım. buda iyi bişeydir. haberden politikadan dünyadan haberi olmaz orası ayrı.
6. arkadaş çevresi yapayım güzel bi gençliğim olsun der. bu tavsiye edilendir. düzgün arkadaş çevresiyse.
5. bi gruba, bi teşikilata üye olayım, solcu olayım yada ateist olayım. kominist olsam azınlığın oldu taraflar her zaman daha dikkat çeker. lise bittikten sonra üniye geçincede olaylara karışabilirim. düşünsene mahalle aralarında polisten kaçmak. işçilerin haklarını savunurmuş gibi yapıp bize bi bok fayda sağlamaz ama yinede böyle görünmek cooldur. belki teşkilatta kız vardır. evleniriz. çocuğumuz olur. isminide olcay koyarız. ne saçma şeymiş lan bu sonuncusu
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

5. bi gruba, bi teşikilata üye olayım, solcu olayım yada ateist olayım. kominist olsam azınlığın oldu taraflar her zaman daha dikkat çeker. lise bittikten sonra üniye geçincede olaylara karışabilirim. düşünsene mahalle aralarında polisten kaçmak. işçilerin haklarını savunurmuş gibi yapıp bize bi bok fayda sağlamaz ama yinede böyle görünmek cooldur. belki teşkilatta kız vardır. evleniriz. çocuğumuz olur. isminide olcay koyarız. ne saçma şeymiş lan bu sonuncusu
Aynen böyle insanlarda var işte malesef olayın bokunu çıkaranlarda onlar
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

Gayet efendi gibi binler halinde Ankara'da toplanmasına rağmen "İşçi değil onlar!" gibi çirkin açıklamalara mağdur olan, biber gazıyla polis şiddetine defalarca maruz kalan, üstüne üstlük hiçbir talepleri kabul edilmeyen, açlık grevlerine rağmen tek bir adım ilerlemelerine izin verilmeyen Tekel işçileri ne çabuk unutulmuş yahu?

hacı sen nerde gördün uzun saçlı top sakallı 20 25 yaşında işçi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın şöyle bir durum var sakaryada kaldırım taşı kıran çocukların suratına baktığımda hepsinden bir heves akıyordu polisle çatışıcam ehi ehi tarzında ama ; onlar da değil onların bunlar yapmasına izin veren üstlerinde kabahat. Ergenlikte insanlar kendini yalnız hisseder bir gruba , topluma ait olmak isterler üstüne birde gerçekten zor , yoksul bir hayatınız varsa isyanınız daha da artar.Ben bu durumu küçümsemiyorum psikolojik birşey sonuçta ama onların bunları yapmalarına izin veren yöneticilerine şaşırıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

iyide sen 20 25 yaşlarındaysan
kafana girip seni kandırabiliyolarsa çok saçma lan bu
aklını başını almışsın.
birisi gelip hadi beyler tekel işçileri için oaly çıkaralım
hadi beyler 1 mayıs geliyo bi toplanalım civarda ne kadar esnaf varsa cam pencere indirelim dediğinde "VALLA HA CANIMDA NE ÇEKTİ" diye tuzluklamı koşuyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Ben derken ''beni'' kastedmediğini düşünerek cevap veriyorum , bu olayları çıkaranların çoğu 16-20 yaş arası ve demin söylediğim sebeplerden.Bu yaş grubunun yukarısında böyle böyle davrananlar evet gerçekten aklını kullanamayan , koyun gibi , ve duygusal durumlarını atlatamamış tipler . Çoğuda özenti 2-3 sene sonra bırakıcak olanlar
Sosyal ağlarda paylaş

ohoo senin ibre iyice saçmaladı kermit , şimdi de kendilerinin istediği gazeteleri okutan , kendilerinin istediği konuları tartıştıran faşistleri mi savunuyorsun ? Olayın bokunu çıkarıp sapıtanlara tepki veriyorsun anlıyorum da bildirge dağıtıp demokratik eylem hakkını kullananlara bu kadar önyargılı olma.Evet diyelim yapılan herşey boşuna hiçbirşey değişmiyecek ama yine de kazanılan her hak kutsaldır.Doğru bildiğin için mücadele etmekten yapıcak daha iyi işlerin mi var
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Okul bittikten sonra tepende memuriyet yasağı veya patronunun sopası dolanıyor ama.

e nerde o zaman sizin savunduklarınız ?
demekki boşuna savunuyosunuz
sakin olun şampiyonlar
sessiz sakince okulunuzu bitirinki ilerde belki adam gibi bitirdiğinizde okulunuzu sistemi değiştirmek için daha fazla yararlı olursunuz
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

iyide o davaları savunanlar sadece öğrenciler
okul bittikten sonra o insanları pistte görmek istiyoruz
ama yok.
Öğrencilik döneminde insanların daha az sorumlulukları vardır . Hayatın yükü , ekmek derdi , evlilik gibi durumlara tabii değildir.İleriki dönemlerin de öğrencilikte olduğun kadar sahada olamazsın ama en azından toplumu etkiliyebilecek bir konuma gelerek düşüncelerini paylaşmaya ordan devam edebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenciyken daha fazla sorumluluk sahibisin yahu
okudğun okulu adam gibi bitirip geleceğini kuracaksın sonuçta
sen adam akıllı okuyup okulunu bitir olaylara karışmadan
sağlam bi gelecek kur
çoluk çocukla ev derdiyle uğraşacak vaktinde olur
siyasetle politikayla uğraşacak vaktinde olur.
evlendiğinde vize ve final haftası yok sonuçta
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

pekaziz said:

Okul bittikten sonra tepende memuriyet yasağı veya patronunun sopası dolanıyor ama.

e nerde o zaman sizin savunduklarınız ?
demekki boşuna savunuyosunuz
sakin olun şampiyonlar
sessiz sakince okulunuzu bitirinki ilerde belki adam gibi bitirdiğinizde okulunuzu sistemi değiştirmek için daha fazla yararlı olursunuz

Yazdığımdan mücadeleyi bırakma gibi bir algılama nasıl çıkardın ki? Daha zorlaştığından bahsettim sadece. Katkıda bulunmak isteyen adam her koşulda bulunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...