mightee Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 merhabalar arkadaşlar, babamın firmasında yeni bir oluşum başlıyor. libyadan şantiyeden servera bağlanılacak bir sistem oluşturmak için donanım teklifi almışlar. birde buraya yazzayım fikrinizi alayım dedim kazıklıyorlarmı yoksa uygun mu diye. birde server için bir sürü şey yazmışlar ben donanımdan hiç anlamıyorum hangisi gereklidir hangisi gerekli değildir bir bakabilirseniz çok sevinirim :) 1 server 10 client olacak --server-- HP DL380G6 E5530 SERVER 1 Adet HP SLIM 12.7mm SATA DVD ROM OPTICAL KIT 1 Adet 146GB HP 507125-B21 10K 6G 2.5 SAS DP HDD 1 Adet 15.6 PHILIPS 160E1SB 8MS PRLK SİYAH LCD GENİŞ EKRAN 1 Adet 1 TB(3.5) WES.DIG. MYBOOK WORLD EDITION ETHERNET 1 Adet --pc-- 18.5" LG W1943SB-PF LCD 5MS GENS EKRAN SIYH PARL KAS 8 Adet HP TCR DX2420 VC490EA CD E5300 2GB 320G Win7Pro 8 Adet TOSHIBA SATL L505-110 C2d T6600 4GB 320G 15.6 W7P 2Adet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 ee buradan sana bırılerının yazdıgı cevapla anlıyorum ayagına mı yatacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 bombilo said: ee buradan sana bırılerının yazdıgı cevapla anlıyorum ayagına mı yatacaksın? yooo alternatif aricak belki de burdan bulcak kafasinda bi sayi olcak en azindan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 server icin ram bilgileri vs yazmıyor. yalnız soyle belirteyim, o server'ın aynı seriden daha iyi islemcili, 12 gb ramli, 2x750w guc kaynakli, 2 tane hard diskli, rack'iyle vs 15000 TL'lik bir teklif sunuldu bize 1 ay kadar once. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2010 bombilo said: ee buradan sana bırılerının yazdıgı cevapla anlıyorum ayagına mı yatacaksın? aynen ole hava aticam ben herseyi biliom diye. Neyse 3 - 4 firmadan teklif almislar en uygunlarini secip alacaklar. Ilginiz icin tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 DL380 nin işinizi göreceğini sanıyorum ben. belki ram takviyesi yapılması gerekebilir alacagınız ram e bağlı olarak. aslında sizin bu sistemi kuracak kişiye sormanız lazım bize nasıl bir donanım ve OS gerekiyor diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 benim konuyla hiçbir alakam yok, babam teklifleri almış gelmiş bana soruyor uygunmu fiyatlar diye, bende pek anlamıyorum dedim buraya yazayım belki piyasayı bilen birisi cevaplar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 DL380G6 demekle olmuyor, CPU ne, kac tane ?, RAM ne, PSU nasil ve ne kadar, Diskler nasil ve ne kadar, RAID kartinin cache i ne, Battery Backup var mi ? Ayrica sunucuya monitor niye ? USB Storage niye ? G6 High-end bir sunucu, ama icerigi onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Tam olarak amaci belirtirsen bu uygun ya da at bunu yerine topla bi ATX isinizi gayet gorur diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 bu teklifleri bilgisayarcıları vermiş, muhasebe programını serverda çalıştıracaklarmış libyadan bağlanılacak, günde 30 - 40 fatura kaydı girilecekmiş, servera monitor neden gerekli bende bilmiyorum dediğim gibi bilgisayarcıları yazmış, bana yollanan excele yazdım ben sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Naptin ya, makinali tufekle serce avlamak gibi bisey gunde 30-40 sorgu icin boyle bir sunucu almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 kaç para Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Abi eleman direkt nasil geciririm demis ve "kendimi sansli hissediyorum"a tiklamis. Kanmayin it herife. Koyun adam akilli bir PSU ve hava akimina sahip kasa, yapin raid 1'inizi 5'inizi, keyfinize bakin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 abi hiç anlamıyorum bu donanım işinden. PSU nedir ne değildir bilmiyorum. koskocaman firma hiç bulaşmak istemiyorum bişey olcak üstüme kalcak. yarın satın alıyolarmış, toplamda 15 bin dolar civarı client makinelerle birlikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 power supply unit demek :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Fiyat tahmin ettigim donanima sahip sunucular icin fazla degil, normal. Ama o sistem sizin kafanizdaki projeye cok fazla. Ha yatirimdir, vergiden dusulur, sonradan baska amaclarla da kullanilir artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arnis Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 bombilo said: ee buradan sana bırılerının yazdıgı cevapla anlıyorum ayagına mı yatacaksın? Nasil bir ruh halidir bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Arnis said: bombilo said: ee buradan sana bırılerının yazdıgı cevapla anlıyorum ayagına mı yatacaksın? Nasil bir ruh halidir bu.bozuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 gereksiz ama ucuz diyip alabilirsiniz sırf, günde 30-40 faturayı girecek sistem ne ki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 edit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 aga program normalde bi yerde varsa, kur bilgisayarına teamviewer falan. adam baglansın girsin faturayı. beleş mis asdsgfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 zauhahaha, küçükken bi bilgisayar dükkanında çalışıyodum velet bu hayatı öğrensin işte çağındayken. bi adam gelmişti, "patron bilgisayar istiyor da fiyat limiti vermedi" demişti. 1 saat boyunca değişik fantezilerle bi liste oluşturuldu fiyat çıkarıldı ve adam gönderildi, yine 1 saat sonra geri geldi patronu küfür etmiş en dandik toplamalardan birini alıp gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 gençler benim bu olayla yakından uzaktan alakam yoh. babam bizim çocuk pilgisayarcı verim listeyi bi baksın demiş. bende söledim donanımdan anlamam diye. tamam dediler. herkes bana yüklenmesin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wretched Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Yada baban öyle sanıyor sanırım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 babam öyle sandığı kesin zaten bi türlü anlatamıorum, donanımdan anlamam die. aynı şey deilmi la nası anlamıon diolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar