Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIOS güncellemesi ve ilk kurulum...

stingbull

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.Efendim şimdi ben yeni bir bilgisayar topladım.Inventustan aldım adamlar bi güzel montajlayıp bilmemneleyip yolladır sağolsunlar.Ekran kartını ayrı yerden aldım, istediğim kart yoktu inventusta o ayrı..
Şimdi her ne kadar noobça da olsa sorayım sorularımı:
Şu anda ekran kartını sipariş verecem daha vermedim bi kaç güne gelir elime yani onu da taktıktan sonra hazırım işletim sistemini falan kurmaya.Şimdi diyorum ki acaba BIOS ayarlamaları falan filan nasıl olacak onları yapmam gerekli mi gerekliyse nasıl yapılır, yok gerekli değilse direk first boot device ı seçip xpyi yüklemeye mi koyulayım?
İkinci soru acaba BIOS güncellemesi önemli mi yapılması gerekli mi?ve nasıl yapılır?Mesela indirdim bios zigasını gigabyte ın sitesinden böyle dosyanın içinden autoexec, flashspi bilmemne exe dosyaları çıktı.Daha önce hiç bios update i yapmadığım için bilmiyorum bunları bi dosyaya falan copy paste mi yapıyoruz yoksa düz çift tıkla mantığı mı nedir yani:D
Hmm sanırım şimdilik sorularım bu kadar yardımcı olursanız sevinirim saygılar =)
Sosyal ağlarda paylaş

önce anakartının sitesine git
senin bios versiyonuna bak
yeni çıkan bios var ise ne gibi değişiklikler yapılmış onu oku
öyle ahım şahım bi performans falan eklememişlerse bios güncellemeye ugrasma ki, sanmıyorum şu devirde yeni anakart almışsın hemen biosu güncelleyecek kadar önemli bişi yapsınlar.
sonra dediğin gibi first boot cd seç koy cd yi yükle işletim sistemini.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bana da öyle geliyor.Peki şimdi bi soru daha aklıma takıldı demin forum okurken;
Şimdik ben c2quad aldım 4 çekirdek yani.Acaba normal xp yerine 64bit xp mi yüklesem?Bu tarz işlemciler için destek köstek bilmemne ne dersiniz? :D Yani 64bit işletim sistemi extradan ne destekliyo işlemciyi rami falan mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...