Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni notebook sorular, sorunlar..

Korax

Öne çıkan mesajlar

Selam efenim.

Simdi 3-4 gun önce bi sony vaio aldim. Hani dedim almisken iyi bisey olsun diye, burnumdan geldi 2-3 gundur.

1. Alette orjinal windows 7 home premium 64 bit yuklu fakat, eski notebook'tan ayarlarimi, programlarimi vs. aktardiktan sonra aletin acilisu baya bi yavasladi. Hosgeldiniz yazisini baya bi bekliyorum. Netten biseyler buldum degistirdim vs. ama pek bi fayda etmedi. Ustunde i3 2.1 mhz islemci 4gb ddr3 ram var. Insaf lan, eski notebook bile daha iyiydi acilis konusunda. Sanki acildiktan sonra aletin bisure isinmasi lazim gibi, az bi vakit geciyo ondan sonra kendine geliyo yavas yavas falan ama sanki böyle bi alet duzensiz calisiyo gibi.

2. Utorrent acinca butun baglanti felc. Burada hic basima gelmemis bisey daha önce, ki 100/10 mbit baglanti var. Ne denediysem adam edemedim.

Butun bunlar icin tuneup diye bi program yukledim. Biraz daha sanki kendine geldi. Daha stabil gibi ama halen tam anlamiyla öyle degil gibi.

3. Her boku koymuslar bu aletin ustune ama bi touchpad on/off tusu koymamislar. FN ile acip kapatacak bi dugme yok yani. Illa vaio bilmemne centera girip ordan on/off yapabiliyorum. Touchpad options'ta öyle bi secenek yok. Extra mouse takinca bunu kapat diye bi secenekte yok. Hersey guncel aletin ustundeki. Bunun icin bi kisayol nebiliyim bi program falan varmidir? Masaustunde bari bi click olsunda tiklayim acilsin. Yada benim bilmedigim bi tusmu var?

4. Windows home premium'dan hoslanmadim ve suphelenmiyo degilim bu stabil calismamasindan dolayi. Alete ultimate edition yukleyim diyorum ama buseferde lisanssiz olcak elimdeki lisansida cöpe atmak istemiyorum. Home premium lisansinin ustune para verip biraz daha ultimate 7 alma gibi bi olay varmi?

5. Bu performans sorunu 64bit olmasindan olabilirmi? 32 bit kullandim suzamana kadar, 512mb ramide görmesin nolcek yea diye. 64 bit'in cok buyuk bi artisi varmi? Ultimate yuklersem 64mu yuklemeliyim yoksa 32mi?

Sorularim bunlar, dinlemedeyim efenim, tenks.
Sosyal ağlarda paylaş

Yavaşlık aletin işlemcisinden kaynaklanıyor. i3 giriş seviyesi bir işlemci, yavaş olması normal yani. Keşke sorsaydın almadan önce :/
Pardon, i3 giriş seviyesi evet ama performans olarak fena değilmiş yine de, eski T7600'lerden falan bayaa hızlı gözüküyor. (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html)Bu durumda yavaşlığı bilgisayarın üstünde gelen Vista'daki saçma sapan programlara bağlayabilir miyiz acaba diye düşünüyorm.

Ultimate ile Home Premium arasında seni etkileyecek çok ciddi farklar olduğunu sanmıyorum, çok ufak birkaç kurumsal fark var arasında sadece. Gerek yok Ultimate upgrade'ine.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet 64bit 32bit e göre çok farkediyor. Senin alet sorunlu olmasaydı farkı görebilirdin.

Ben diyorum SONY e o kadar para vermek gereksiz diye. Aynı parçalar daha uygun toparlanmış başka laptoplarda da var millet niye illa SONY diye diye o kadar para veriyor anlamıyorum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Karşı komşumda gidip paraya kıydı sözümü dinlemeden sony vaio aldı ve bu kadar yavaş, ve kasan bir bilgisayar ben hayatımda görmedim.

O kadar paraya o bilgisayarın kendi zekasını geliştirip sana hizmet etmesi gerekirken bir programı açarken 10-15 saniye bekletiyor. Bilgisayarı açarken bi yemek ısıtıp geliyor. vs. vs.

Sony Vaio aralak yanlış bir tercih yapmışsın. 15 gün geçmeden iade hakkın var git başka birşey ile değiştir yada paranı al.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben vaio alarak tercihim yanlismi dogrumu diye sormadim dikkat ettiysen. Sony'den ve musteri hizmetlerinden memnunum.

Performansla ilgili bi sorunum var ve bunu cözmek icin sordugum sorulara cevap ariyorum + dunya para bayilmadim burada fiyati daha uygun oldugu icin ve sirket adina alip vergi ödemedigim icin.

Hepsinden gectim, touchpad icin cevap ariyorum hala.
Sosyal ağlarda paylaş

Silmiş olduğum (ve dolayısı ile adını bilemediğim) programlardan bir tanesinde vardı mouse bağlayınca touchpad'i deaktive etme seçeneği. Aynı laptop değil bendeki ama sony sonuçta. Sende de vardır belki. Genel, bilgisayara ilişkin bir sürü ayarın yapılabildiği bir programdı.
Ama gerçekten bildiğim, gördüğüm sonylerde touch pad çukur değil de klavyeyle aynı seviyede olduğundan rahatsız edici olabiliyor bazen yanlışlıkla tıklamak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...