Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi kartı bilgilerinin çalınması

Castiel

Öne çıkan mesajlar

netten alışverişe neden bu kadar takıldığını anlamadım. "netten alışveriş etmedim ama yine de kartım çalındı" diyorsun mesela tekrar tekrar, ama kart bilgilerinin çalınması için ilk ve tek metod netten alışveriş değil ki.

örneğin Kıbrıs'ta günlük alışveriş sırasında kartımın bloke olduğunu görmüştüm. ertesi gün bankayla görüştüğümüzde, dükkanlardan birinde kredi kartı hırsızlığı olmuş, ben de ordan alışveriş ettiğim için diğer kartlarla birlikte benimki de bloke edilmiş, kredi kartlarında problem var mı yok mu diye inceleme yapılıyormuş.
benimkinden bir şey çekilmemiş ama yine de güvenlik için böyle önlemler alınıyor.

mesela bankamatiklerden para çekerken de bankamatik cihazlarına özel bir alet yerleştiriyorlarmış, kredi kartı bilgilerini kopyalayabiliyorlarmış. bankalar hep bu konu hakkında uyarı yapıyordu.

hatta aklımda şöyle bir numara var, pos cihazı üretçeksin kendin, geçirilen kartın bilgilerini hafızasına kaydedicek ve sanki "işlem yapmış gibi" fiş çıkartıcak müşteriye vericek. böyle bir numarayı gerçekleştirmiş olan var mı bilmiyorum ama bu şekilde bile kredi kartı bilgilerini ele geçirebilirsin.

yani internetten önce kredi kartı bilgilerinin ele geçirilebileceği bir çok yol var.

ha, internette kredi kartı kullanmaktan çekiniyorsanız paypal gibi aracı yöntemler var, ödemek istediğin yere direk olarak kredi kartı numaranı vermemiş olcağın için daha güvenli bir yöntem. ayrıca ay boyunca ne para transferi yaptığını takip de edebiliyorsun.
paypal'den başka yöntemler de var elbette.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...