Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mobil sistemlerde neler olsun istersiniz?

Ra_d

Öne çıkan mesajlar

anket gibin bişi.ama önemli aslında
şimdi soru şu.

Mobil teknoloji dahilinde neler yapılabilsin istersiniz?

yalnız "cep telefonundan televizon izlensin" veya "cep bilgisayarım sesimi tanısın onla istediğim komutları yapsın" gibi cevaplar kabul edilmiyor.ki bunlar zaten yapılan şeyler. bunların hepsini kombine kullanan bi sistem soruluyor.örnek vermek gerekirse mesela görme özürlüler için öyle bi sistem olsunki kişi konuştuğunda sesini algılasın ve istediği komutu yerine getirsin.ayrıca bu sistemin çalıştığı bilgisayar görme özürlüye devamlı yardım etsin. mesela taksiye bindiğinde, kişi "x'e en kısa yol" komutunu versin.sistem en kısa yolu bulup kişiye bildirsin.bununla birlikte navigasyon sistemi ve gps ile sürekli gidilen yolu kontrol etsin taksi yol dışına çıktığında kişiyi uyarsın.ayrıca kişi yürürken gps ile 5 metre etrafı kontrol edip trafik ışığı veya her hangi bir engeli tanımlayabiliyorsa kişiyi yönlendirsin gibi.(bu arada bu proje yapıldı.)

yani sizden kompleks bir sistem soruluyor. ayrıca sistemin gerçek hayatta uygulanabilirliğide önemli. burda istnen tam bir beyin fırtınası.sizden önceki birisinin söylediği fikrin üzerine bişeyler ekleyip sonunda büyük bir sistem haline getirebilirsiniz.

hadi bakalım paticik topluluğunun zeki insanları. çalıştırın torikleri ![signature][hline]Benim Şirket
Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama,
işte şimdilik kendini idare ediyo.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada resource'ların şimdilik sınırsız olduğunu düşünün,
ama uydu fırlatmayada kalkmayın.
bi sonraki aşamada kısıtlayacaz.[signature][hline]Benim Şirket

[Bu mesaj Ra_d tarafından 01 Ağustos 2004 21:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yazacaklarım şu an var mı bilmiyorum, varsa da ben bilmiyorum

bluetooth veya başka bir kablosuz sistem üzerinden telefona yüklenecek extra bi program kullanmadan telefonun kendi OS'undan bu ağ üzerindeki öbür telefonlarla IM, chat hatta belirli mekanlarda(mesela sosyal aktivite alanlarında) çok geniş bir vericiyle (mesela 100metre) ortamdaki bütün telefonları bir ağ haline getirip bu olayı kolaylaştırmak.

cep telefonu oyun yapımını kolaylaştıracak şekilde bir sisteme sahip olmalı diye düşünüyorum.nasıl olsa bütün telefonların sonu gameboy/telefon karışımı bir hybrid olmaya doğru gidiyor bari bu süreç hızlandırılsın, tabii boyuttan ödün vermeyecek şekilde.hem tutarsa yeni bir pazar oluşur.

tuş takımının gereksiz yere yer kaplamasını engelleyecek büyük boyutta ekran ve dokunmatik arayüz/tuş takımı.PDA'e bir adım daha yakın ama nasıl olsa gidişat o yönde, doğru olan da o.isteyen içinse bu dizayna oturacak external bir tuş takımı, bu noktada telefonun dizaynı çok önemli ki tak/çıkar olayı işlevli birşey olsun.[signature][hline]dark-dr, 25 Haziran 2002 11:29 tarihinde demiş ki:
itinayla threadin agzina, edilir.
Sosyal ağlarda paylaş

cep telefonumu kullanabilmek icin bir yerini tutmam gereksin, o yer de parmak izim, nabzim ve 4-5 parametreye gore unique bir id cikarsin. Sadece benim tanimlayabilecegim insanlar cep telefonumu kullanabilsin. :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

bir ara bir proje vardı, bir yerde okumuştum..
trafikte
yoldaki arabaların birbirine iletişim kurabilen bir sistem..
mesela kaza var, direk tüm arabalar haber alıyor, o sokağa girmiyorlar.
ya da trafiğin yoğun ve boş olduğu yerleri birbirleriyle iletişim kurup öğrenebiliyor.

bu güzel bir sistemdi.

mobil sistemi, ama ne konuda mobil sistemi..
sonuçta trafik var, mutfak aletleri var.. var da var.

Aklıma şu an mutfak aletleri geliyor.
Mesela cep telefonumda bir özellik var diyelim.
Önceden programlıyorum.
Her gün, eve yaklaştığımda bazı aletler çalışıyor.
su ısıtıcısı, şofben vs..
Eve yavaş gidersem kendilerini ona göre ayarlıycaklar.

Kapıyı açıp içeri girdiğimde şofben, su ısıtıcısı felan hazır olcak.
Mesela kışın, odalar ben gelmeden önce ısınmış olcak, ben evde yokken şofben çalışmıycak ama ben eve gelince odalar sıcak olcak. Enerjiden tasarruf..

Sonra, su ısıncak, gene havalar soğuksa, eve gelip sıcak bir kahve içmek iyi olur..

Ya da havalar sıcakken,
eve gelip duş almam için çalışçak şofben, ama odalar daki kaloriferlere dokunmuycak..

buzdolaplarında sistem olcak, ben mesela orda süt ürünleri -> beyaz peynir -> keçi peyniri seçtiğim an,
en yakın bakkalın sistemine mesaj gidicek, onda keçi peyniri yoksa, otomatik başka bir bakkala yönelcek..

eh az çok bu tarz şeyler yapılmakta / yapıldı / yapılcak..

ama hala hayatımıza giremedi.
bluetooth ile gelcek gircek denildi ama göremiyorum ortalarda birşey :)

mutfak hayatını kolaylaştıracak şeyler çok iyi olurdu[signature][hline]iyi kötü çirkin
Sosyal ağlarda paylaş

moleküler seviyede ayırma ve birleştirme olsun, herkesin evinde unique idsi olan bir cihaz olsun ve atıom pizza sipariş ettiğimizde idmizi verelim, belli bir authentication sonrasında yemek direk eve gelsin 10 saniye içinde ...

pizza burda örnek tabi, cd olur, kitap olur ...
Sosyal ağlarda paylaş

neter istanbul kanatlarımın altında diyosun yani.

uygulanabilir bişi olsun dedik be yauv...

bu arada bone dediğin akıllı ev projesi geçen sene fransanın projesi idi imagine yarışmasında.birinci oldu zaten.ama onlarınki acayip kapsamlı bişi idi.[signature][hline]Benim Şirket
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 01 Ağustos 2004 21:56 tarihinde demiş ki:
cep telefonumu kullanabilmek icin bir yerini tutmam gereksin, o yer de parmak izim, nabzim ve 4-5 parametreye gore unique bir id cikarsin. Sadece benim tanimlayabilecegim insanlar cep telefonumu kullanabilsin. :)

LoL gaspçılar birde adam kaçırmaktan yargılansın diyorsun yani.

Ra_d sen de bilgisayar mühendisi olacaksın milletten fikir mi sızdırmaya çalışıyorsun? :-P

Jini + S60 ile yapamayacağın pek birşey kalmadı gibi. Bone'un söylediği fikir üzerinde üniversitede iken biraz kafa patlatmıştık. O zamanlar jini daha yeni yeni gelişiyordu. Ama cep telefonlarının en gelişmişi wap kullanıyordu. Ama diyorsun ki fransızlar geliştirdi böyle birşey sende o sistemin güvenliği üzerinde çalış. (bakınız mok sineği nasıl karnını doyurur)

Yada otopark otomasyonu üzerinde çalışabilirsin. GPS ile kişinin yer bilgilerini sorgulayıp en yakın otopark yada otoparkların listesini seçmesini daha sonra o otoparkda onun için yer ayarlanmasını, o yerin kullanıcıya bildirilmesini, arabayı çıkarmak için yine telenfondan talep gönderilmesini sağlayıp, araba parkdan çıkarken de ücretin EFT ile otopark sahibine geçmesini sağlayabilirsin. Böylece hiç insan iterasyonu olmaz. Yok illa mafya işe karışmalı diyorsan çıkışta talep göndermeden çıkmaya çalışanı vuracak bir sistemde geliştirebilirsin. :)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

cep telefonlarına savunma amaçlı elektrik şoku veren o şeyden ekleyebilirler. Guzel olur valla. Cızz cız![signature][hline]Warning! A nuke has been launched!
DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi???
Sosyal ağlarda paylaş

aslında gayet iyi gidiyosunuz.
fikir sızdırma değil. normal bi proje yarışmasına katılabilinecek bi fikir aşamasındayız.bi iki bişi var ama daha iyi bi fikir bulurmuyuz diye düşünüyoruz.bu iyi fikri birisi ortaya atar ve bizim takımda bunu kabul ederse oda takımdan biri olur.belki bakarsınız iyi çalışırız ve şans yüzümüze güler ve oda bizimle birlikte japonyaya gelir.[signature][hline]Benim Şirket

[Bu mesaj Ra_d tarafından 02 Ağustos 2004 13:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

walla bilmiyormda sizinde bizimde kazancımız aynı olacak çünkü bizde maddi bi çıkar elde etmeyecez.sizde bizim gibi sadece CV'nize yazabilirsiniz.ha belki bide japopnyaya yapacağınız bi gezi olabilir oda kesin değil.yani hiç bişiyin garantisi yok.ama şu anda(sadece şimdilik ilerde ne olur bilemem) sanırım sizden daha fazla gerçekleştime potansiyelimiz var.çünkü hepsi ankaranın en iyi bilgisayar mühendisliklerinde okuyan ve bölümlerinin en iyilerinden olan bi takımımız var.takım çalışması deneyimimiz var ve ayıptır söylemesi arkamızda microsoft var.:)

şaka bi yana burda istediğimiz iyi bikaç fikir.burdan yola çıkarsak size minnettar oluruz.yoksa elimizden bişi gelmez."yok kardeşim minnetle karın doymaz" derseniz "haklısınız" derim.[signature][hline]Benim Şirket
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...