Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD TV, Laptop/PC, 5.1 Ses Sistemi

Aluriel

Öne çıkan mesajlar

bu üçünü bir şekilde bağlayıp hardiskteki hd film ve dizileri tvden izlemek istiyorum. şimdi hemen gidip kablo, dönüştürücü vs almadan bi danışmak istedim boşa almış olmamak için.

önce elimdeki malzemelerden bahsedeyim.

tv 32" toshiba 32lv655p, 1080p destekliyor. 3 hdmi, 1 rgb pc, 1 component video, 2 scart girişi var. bunlardan başka son olarak yan tarafta da 1 sarı video, 1 kırmızı ve 1 beyaz audio girişi var.

laptopta hdmi var. pc de ise dvi var.

5.1 ses sistemi ise 2 seçeneğim var logitech x530 ve megaworks 550 thx. gerçi farketmez büyük ihtimalle biri çalışırsa diğeri de çalışır sanırsam.

şimdi öncelikle ortalıkta çok fazla kablo olmasın istiyorum. bunun dışında mümkünse 5.1 surround ses almak istiyorum.

sorulara geçelim:

1- en yüksek görüntü kalitesini hangi bağlantıyla alırım ? yoksa farketmez mi çok fazla ?

2- sadece hdmi kullanarak 5.1 ses alabilirmiyim? alamazsam neden ve extra ne gerekir ? tv nin arkasındaki ses girişleriyle ses sistemlerindekiler baya farklı göründü gözüme.

x530 için beraberinde gelen dönüştürücü tarzı bi aparat mevcut. x530un turuncu yeşil siyah çıkışlarını kırmızı ve beyaza dönüştürüyor. bu apartla 5.1 ses mümkünmüdür yoksa sadece stereo mu? yoksa ikiside mi değil?

megaworks şu an elimde değil ama onun girişleride baya farklıydı tvnin arkasındakilerden. onu kullanmak istersem nasıl bi çözüm gerekir ?

3- bu kablolarda mesafe arttıkça performans kaybı falan yaşarmıyım? kaç metereye kadar verimli çalışırlar ? 7-8m en az pc den uzaklığı tvnin.

4- eğer bu elimdeki ses sistemleriyle istediğimi yapamazsam herhangi uygun bi dvd home theater alıp onu bağladığımda pcdeki filmleri izlerken home theaterdan ses alabilirmiyim 5ç1 ?

biraz wall of text oldu ama yardım eden çıkar umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

laptop u düşünürsek görüntüyü halledersin sorun olan ses. hdmi hem ses hem görüntü taşır ama tv den 5.1 out nasıl alırsın bilemiyorum. coax çıkış varsa ve ses sistemin coax destekliyorsa alırsın ama öbür türlü zor.

ha hdmi aynı zamanda tv den out olarak ses sistemine bağlanabiliyorsa onu da çözersin tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

direk hdmi ile bağladım. tvde sesve görüntü sorunsuz şu an. 5.1 sistemi bağlayamıyorum tvye malesef, ama onun çözümünü de buldum. sesi hdmi üzerinden göndermeyip direk laptoptan alınca o da halloluyor. şimdi tek sorun ses sistemini salona yerleştirip gerekirse kablolarını birazcık uzatmak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...