nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Açılan benzer bir konu vardı galiba ama o hızla ilgiliydi diye hatırlıyorum. Şimdi netlimitsiz tarife var: 8mbps'ye kadar/limitsiz ayda 49 lira bir de 8limitsiz diye mi ne bi paket var o da 8mbps'ye kadar/limitsiz ama ayda 99 lira. Aralarında ne fark var bunların ben anlayamadım, bilen biri varsa açıklasın lütfen. 1mbit ve 4gb kotalı adsl var evde, sadece haftasonu kullanım için annemi ikna etmem zor. O yüzden hadi gelin bana en uygun limitsiz tarifeyi beraber seçelim :D
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 bnde merak ediyorum ona göre superonline ı iptal edicem
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 8 mbit olan 99luk tarife hattın uygunsa 8mbit veriyor devamlı limitsiz. Diğeri yani 8e kadar olan 49luk ise 8e kadar diyor yine ama garanti vermiyor. Ayrıca 15gb kotan bittikten sonra 512kbye dönüyor kalan günlerde ama yalan bu genelde düşmüyor hızlar. 8mbite kadar olan 49tl lik tarifeyi seç
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 abi heşeyi takip ediyorsun bu tartışmalardan nasıl uzak kaldın sen. 8 e kadar olan da gizli kota var adil kullanım bilmemnesi. onu geçince 512 ye düşüo hız. aylardır bu tarifeye sövüyor millet. anca mı gördün
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Tam benlikmiş abi dl yapmayacağım ki zaten, netten oyun oynamak için istiyorum sadece hızlı ve limitsiz tarife. Bana rahat yeter 15gb kota. Ehehe teşekkürler paticik =)
zeawee Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 netten oyun oynayacaksan 1 mbit ile 8 mbit arasında fark olmaz ki:S
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Daha düşük ping almaz mıyım? Ha bi de youtube falan da lazım yani video izlemek işkence düşük hızda..
Mike Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 bu netlimitsizle bi dünya download yaptım hala düşürmediler benim hattımı nazar değmesinde.
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 Ben de bu hafta geçiyorum 15gb limitli müthiş hızlı tarifeye. Bakalım hızımı düşürecekler mi deli dl sonrası.
jonq Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 zeawee said: netten oyun oynayacaksan 1 mbit ile 8 mbit arasında fark olmaz ki:S Valla gayette fark ediyor. Ben kullanıyorum ama DL felan yapmıyorum. Evden oyun, web felan ondan hayli hayli yetiyor bana 15gb ama bi kere aşıp bakayım dedim, 1mb e düştü hızım :)
zeawee Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 büyük çaplı oyunlarda bir saniyelik loadlamayı daha kısa sürede yapabilir mekan değişikliğinde.. ancak genel olarak pingde değişiklik olmaz. örneğin dota ya da onun gibi belirli bi harita içerisinde oynanan oyunlarda fark olmaz denecek kadar azdır ama geniş çaplı oyunlarda (online mmorpglerde) falan dediğim gibi olur. ama onda bile aradaki fark rahatsız edici ya da hayatınızı değiştirici nitelikte olmaz. ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin ben de öğreneyim.
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Fark olur, gözle de görürsün., Birde online olmayan mmorpg olmaz.
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 wow falan gibi oyunlar öyle 100kb download falan yapmıyor sn de arkadaşlar cok düşük miktarlarda download upload yapıyor 1mbit ile 8mbit arasında bi fark göremezsiniz yani
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Nasıl olmaz abi. Zamanında 512'lik bağlantıda 300-400ms görürken en düşük şimdi 80-90ms beğenmez olduk.
toggie Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 ya ben de hazır yeriyken sorayım. smile adsl uyeligi yaptırmıstım. hala da odeniyo faturalar kredi kartımdan otomatik. simdi ttnet'ten mail gelmeye basladı, adımı soyadımı falan iceren. faturanızı efatura olarak gondericez de kıl, yün. ne alaka anlamadım? var mı boyle bisi yasayan?
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 pekaziz said: Nasıl olmaz abi. Zamanında 512'lik bağlantıda 300-400ms görürken en düşük şimdi 80-90ms beğenmez olduk. abi o yurtdısı baglantılarının daha çok arttırılmasıyla alakalı bişi anlık downloadını ölcen bi addon yükle titan panelde olması gerek anlık kaç kb download upload yaptıgını gör ne kadar az miktarda oldugunu görüceksin
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Yanlış biliyor olabilirim de bağlantı hızı arttıkça pingler de düşmüyor mu?
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 yok abi senın max hızın artar yani 100kb ile indircegine 1000kb ile indirirsin ama wow işte 100kb nin çok altında download upload yaptıgı için max sınırın senın için bi anlamı olmaz
Rasmon Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 pekaziz said: Yanlış biliyor olabilirim de bağlantı hızı arttıkça pingler de düşmüyor mu? önemli olan hız değil bandwidth, pinge etkisi olmaz, gerçi oyununa göre değişir, wow gibi kaliteli oyunların çoğu veri aktarımı server sided olduğu için bağlantı hızının buna etkisi olmuyo. Ha hiç mi olmaz, olur tabi gözle görülemeyecek kadar.
yunusemre Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 teknik olarak açıklamayı bilmem ama tecrübeyle sabittir oluyor 1mbit'ten 8'e çıkarttığımda gayette oha lan gerçekten fark warmış hani yoktu, yıllarca beni kandırmışlar dedim evet dedim, fark ediyor ... Yada ttnet 1mbit kullananlara oyun oynamasınlar diye bişiler yapıyor bilemiyorum Wow oynarken değiştirmiştim bağlantımı, 150-200 ms'den 60-100 civarına düşürmüştü. Rakamlar tam bu muydu hatırlamıyorum ama yarısına yakındı
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 wow addonsuz 20kb'yi aşmıyor 1m bağlantım var 60kb'ye kitliyorum torrent'le dl yaparkende 200-300 ping oluyor hep
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Abi upload speed ve download speed arttıkça pingin azalması gerekmiyor mu? Ben çok mu yanlış biliyorum yoksa?
Rasmon Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Şimdik bağlantı hızı 1mb ile saniyede max 100kb mı download yapabiliyoruz, evet. E wow zaten download olarak bu limiti aştırmayan bi oyunsa saniyede 1mb çekebilme kapasitenin wow a ne faydası olur? Dediğim gibi ünlü bandwith örneği ile gidersek, bi hortum düşünün, boru vs neyse. Bu hortumdan akan suyun hızı bağlantı hızınız ise, hortum genişliği de bandwith olsun. Şimdi Band genişliği ne kadar artarsa birim zamandaki veri hızı değişmez iken (su aynı hızla akıyor hep sabit) sadece birim zamanda alınan veri sayısı artar, ki wow gibi mmorpglerde de birim zamanda aldığınız verinin hızı değil, birim zamanda o hızla ne kadar çok veri aldığınız önemli. edit: ha yani hiç mi değişiklik olmaz, olur. Öyle bir durumdasınızdır ki serverdan paket gelişinin yoğun olduğu bi durumdur, misal boss encounterlar, boss bişeyler yazar, spell atar, size vurur falan, yani serverdan size gelen herşey download olduğu için o sırada belki 100kb saniyeden fazla gelen veri sırasını bekleyerek gelecek veya aşırı yoğunluk olursa da spikelanarak gelecektir.
Öne çıkan mesajlar