Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve başladı.(Aka Bir pazarlama ve lojistik faciası)


turkuoise

Öne çıkan mesajlar

Uhm, bu kadar hevesle beklediğim bir oyun için bunları yazacağımı hiç düşünmemiştim, ama kamuoyunun bilgilendirilmeye ihtiyacı var.

CCP ve SSI, herhalde ileride üniversitelerde örnek olay olarak okutulacak bir pazarlama faciasına imza attılar.

1.Muhteşem bir fikri, rakiplerden korkularına tam olarak olgunlaşmadan alelacele piyasaya sundular. Oyun hataları ve sunucu yüklerinden dolayı oyuncuların yaşadığı problemler bir ölçüde de olsa hala devam ediyor. Tester'ların bir kısmını soğuttular.
2.Oyunu hızla piyasaya sürmek için Beta testçilerinden gelen pek çok feedback'i gözardı ettiler. Bu da doğal olarak gold olduğundaki müşteri hizmetleri hakkında sorular oluşmasına neden oldu.

Lojistik ise tam anlamıyla beceriksizlik örneği.

06.05.2003'e kadar oyunun CD'lerini İngiltere dışındaki yerlerde satışa sunamadılar. Avrupa'nın büyük kısmı, ABD ve Avustralya hala CD bekliyor. Patlama olması gereken başlangıç gününde pek çok heveslide CD olmadığı için, en fazla 800 kadar adamı on-line gördüm. Şu an itibarı ile ise, 200 kişi on-line ki herhalde büyük çoğunluğu ABD'lidir.

Sonuç: Fikir çok güzel, grafikler harika ama henüz olgunlaşmadan koparılmış bir meyva, aynen limonlar gibi yatağa alınması ve olgunlaşması beklenmeli. Dolayısıyla, Haziran ayına kadar beklemek ile en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Haziran'dan sonrası için ise hiiişşt bekleyin delikanlı Minmatar geliyor.

Canlı kullanım ile ilgili yayınlarımız devam edecek. Biz hem severiz hem de döveriz. Bizi izlemeye devam edin.

Budur.[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ehh uzun bi süreden beri böyle olucağı kaçınılmaz dı zaten... En fanatik oyuncuları bile oyundan soğuttular ya helal...

Bari internetten download seçeneği free trial gibi seçenekler sunup biraz pazarlama taktikleriyle oyuncu kazansalardı veya en azından kaybettikleri onca oyuncudan bari bi kısmını geri kazanabilselerdi...

Ama sanki oyun zaten kapış kapış gidicekmiş gibi değil "Gold" test aşamasının final haline bile pek yakışmıycak bi oyunu sürdüler sanırım piyasaya...

Bakalım bi süre Gold olarak devam etsin test aşaması sonra bi girer bakarız oynanabilcek durumdamı diye artık...[hline]Blackicer Clan MA
Iceforcer Clan Enforcer
Lilluu Clan Fixer

I'm not a man of too many faces...
The mask I wear is one...


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle neden aynı isimle baska bir konu acılıp burda devam edildigini anlamıs degilim.İkinci olarak kusura bakmayın Blackice ve Turkuoise ama oyunu oynamamıs insanlar olarak yargılamakta biraz aceleci davrandıgınızı düsünüyorum.Ben test asamasının ilk dönemlerinede katıldım son günündede oyundaydım , inanılmaz bir gelisme var oyunda son aylar icinde , eminim bir süre sonra dahada iyi olacak.Bencede piyasaya sürülmek icin biraz daha beklenmeliydi ama sizinde bildiginiz gibi bu bir yatırım ve harcadıkları parayı geri almak isteyen insanlar var.CCP bu oyunu hazırlayan firma , adamlar oyun dünyasına imzalarını atıyorlar (evet bu haliyle bile) eminim is onlara kalsa ellerinden geldigince mukemmellestirip öyle piyasaya sürerlerdi.Ayrıca suanda oynayabilenler amerikalı degil buyuk ihtimalle ingiliz cunku ingilterede 2 mayısta amerikada 5-6 mayısta satılmaya baslandı oyun.Hem nefarkeder bugun daha 2. günü oyunun ve hardcopy olarak satılıyor sadece , 10 bin kisinin oyunu coktan almıs olmasını ve oyuna girmis olmasını ummak komik olurdu.Ben hala siparis ettigim yerden gelmesini bekliyorum oyunun mesela.Ama dagıtımın cok kötü olduguna katılıyorum.

Bununla birlikte kim ne derse desin bence EvE MMORPG ler icin bir ileri basamaktır.Para kazanmak icin oyun bitmeden piyasaya cıkarıyorlar diye kızıyorsunuz ama kim yapmamıs simdiye kadar örnek verin.Anarchy Online'in cıkısından sonra kac yıl gecti bilmiyorum ama hala patchler cıkıyor.Digerkiler icinde bu böyle , herkes para kazanmak icin %100 bitmeden cıkarıyor oyunu , yada ilerde expansion olarak satacaklar bazı özellikleri , burda olagandısı birsey yok.EvE kalite olarak suana kadar cıkmıs tüm kendi sınıfındaki oyunlardan bir gömlek üstündür.Oyunun tarzı sizi sarmaz o ayrı ama kötü oyun diyenler bence diger MMORPG lere bir daha baksın.Evren benzeri oyunlardaki oyun alanlarından enaz 10 kat büyük belki daha fazla.Tek server var.Oyunu hazırlayan firma tamamen tecrübesiz.Bizde milletce kötülemeye karsı bir egilim var.

Bencede bekleyin enazından Haziran'a kadar yada sonbahara.Hatta 1 yıl beklerseniz oyun cok daha iyi olmus olacak ama ne bugunku haliyle nede 1 yıl sonraki haliyle piyasadaki herhangi bir oyundan daha kötü olduguna kesinlikle katılmıyorum , bence suanda oynayabileceginiz en klas oyundur EvE.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

[Bu mesaj Soulless tarafından 07 May 2003 13:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soulless kızmış biraz sakinleştireyim.

Hoca bir kere oyuna, gerek ana fikir gerekse görsel özellikler olarak en ufak lafım yok. Eleştiri noktalarım pazarlama ve lojistik üzerinde yoğunlaşıyor.

Adamlar SSI'ın baskısı nedeniyle piyasaya E-320 yerine E-200 compressor sürdüler(Doğan görünümlü Şahin diyeni vururum). Sürer sürmez de müşterinin istekleri doğrultusunda bir oraya bir buraya el atmak zorundalar şimdi. Halbuki birbuçuk iki ay daha bekleseler süper bir araba sunabilirlerdi.

Olay mükemmeliyetçilik değil. Zaten bilmem kaç milyonluk program kodundan da mükemmeli beklemek haksızlık olur.

Ama ben daha bitmedim diye göz kırpan bir oyun daha ilk gününde 12MB'lik patch çıkartmamalıydı. Hele ki, kategorisindeki tek rakibi SWG ise bu pazarlama ve lojistik hataları hiç yapılmamalıydı.

Sonuç olarak bu bir MMORPG bir ay veya altı ay sonra oyunu almakla insanlar çok fazla bir şey kaybetmezler. Ama daha mutlu olabilirler.

Her neyse yine de bir konuda mutabıkız, Eve süper.[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sunucu Raporları

Oyun Sunucuları: Kapalı!
Toplam Oyuncu: 0
Server Build: 0

Developer Srv: Açık
Tester & Dev Sayısı: 22
DevServer Build: 1002


ehe build upgradedir kesin, dün dev serv 1002ye gecti :)

bencede oyun yanlış zamanda piyasaya sürüldü, takip ettiğim bir kaç eve portalı varda bu konuda pekde kibar olmayan dille naapıosunuz abi siz şeklinde ana siteden manşet atmışlardı :)[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi sadece pazarlama ve lojistik de değil... Fazlaca acemiler maalesef...

Yani belki benim sorunumun ne olduğunu bulamadıkları ve çözemedikleri için kızdım ben ama sorunlarla yeterince hızlı da ilgilenemiyolardı benim betada olduğum zamanlarda...

Mesela en basitinden benim 3 charımdan birinde kesin bi sorun oluyo ve ben 100 kere petition atıp bekliyodum çözülmeyince başka char a geçiyodum... En son 2 ay kadar önce Eve le alakamı kestiğimde vardı bu sorunlar ve arada boardlara girip baktığımda hala aynı şikayetleri görüyorum (bug report kısmını kaldırdıkları halde ;)

Ama Eve kötü bi oyun demedim Eve gereksiz aceleci davrandı veya sorunları kolay çözemediler...

Anarchy'nin de ilk zamanlarda sorunları vardı belki ama inan bu kadar hiç değildi...

Ama Eve öylemi? Daha 2 gün öncesine kadar hala auto patch çalışmıyodu yani... üstelikte yükleyemediğiniz patch download edip çekiyim dediğinizde henüz ftp sitesinede konmamış oluyodu... Ehh bu kadarı biraz acemilik ötesi salaklık bence başkada bişey değil[hline]Blackicer Clan MA
Iceforcer Clan Enforcer
Lilluu Clan Fixer

I'm not a man of too many faces...
The mask I wear is one...


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...