4Ever Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 toplama işlemi yapmak istiyorum. Farklı tablolardan farklı alanları toplayıp tek sonucta yazdırmam gerekli. kullandıgım kod asagıda ama hata alıyorum said: $OcakM = mysql_query("SELECT (sum(a.Toplam)+sum(b.Toplam)) as Gider FROM a,b WHERE ID = '$ID'" ) ; $OcakToplam=mysql_fetch_array($OcakM); Hata: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 sondaki ID hangi tablonun olması gerekiyorsa başına onu koy dene, WHERE a.ID gibi ayrıca group by koyman da gerekiyor olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Yok yemedi : ) a.ID, B.ID ekledim ama olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 group by koymayı dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 onuda denedim ama yine olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Saka gibi bisey olmus bu. Loto mu oynuyosunuz kod mu yaziyosunuz anlamadim. Yarattigin sorguyu ekrana yazdirip eksigin neymis onu gor once. Goremezsen direkt MySQL konsolundan ya da phpMyAdmin araciligi ile calistirip donen hata mesajina bak. Boyle "ya tutarsa" mantigiyla olmaz cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 atar yapmana gerek yok istemiyorsan yardım etme neyine artislik yapıyorsun ki. ya tutarsa dedigin kod insanların bir cok sitede örnek verdiği kod istemiyorsan yardım etmeyebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 di said: Saka gibi bisey olmus bu. Loto mu oynuyosunuz kod mu yaziyosunuz anlamadim. Yarattigin sorguyu ekrana yazdirip eksigin neymis onu gor once. Goremezsen direkt MySQL konsolundan ya da phpMyAdmin araciligi ile calistirip donen hata mesajina bak. Boyle "ya tutarsa" mantigiyla olmaz cunku. ms sql kullanıyorum, kodların da yakın olabileceğini tahmin ettim, arkadaşa öneri sundum. herkes bi artis arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 di said: Boyle "ya tutarsa" mantigiyla olmaz cunku. katılıyorum, sonra çalıştı zannedersiniz, istediğiniz şeyi yapmıyodur aslında kod. bu da bi öneri aslında, artistikle alakası yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Hemen alınıp savunma moduna geçmenize gerek yok bence. Ortada artislik bir şey görmüyorum. Konsoldan ya da admin programlarından alacağın hata mesajlarıyla hatanın yerini bulman daha rahat olur gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 hangi sitede yazıyor o kod acaba merak ettim. bence git sen biraz daha oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 mightee said: di said: Saka gibi bisey olmus bu. Loto mu oynuyosunuz kod mu yaziyosunuz anlamadim. Yarattigin sorguyu ekrana yazdirip eksigin neymis onu gor once. Goremezsen direkt MySQL konsolundan ya da phpMyAdmin araciligi ile calistirip donen hata mesajina bak. Boyle "ya tutarsa" mantigiyla olmaz cunku. ms sql kullanıyorum, kodların da yakın olabileceğini tahmin ettim, arkadaşa öneri sundum. herkes bi artis arkadaş. MsSQL, MySQL, PostgreSQL, sql oglu sql. Hepsi SQL ortak dilini kullaniyor. Cooook buyuk bir kismi ayni. Tahmin etmekle olacak is degil. Haliyle haklisin; Herkes bi artiz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 ya ben son 5-6 seferdir denk geliyorumda, donanim bolumunde gelen gecen di ye catiyo :) adam hakli ole deneme yanilma yoluyla olmaz, hocana git sor yada managerina ayni dedigini sana ya sifiri yada popona tekmeyi basacaktir ata tuta yapmaya calisirsan. yardimci olmaya calisanlari ne guzel rahatsiz ediyosunuz tebrikler vallahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 4Ever said: atar yapmana gerek yok istemiyorsan yardım etme neyine artislik yapıyorsun ki. ya tutarsa dedigin kod insanların bir cok sitede örnek verdiği kod istemiyorsan yardım etmeyebilirsin Cozumu burda. Istiyorsan kullan, istemiyorsan kullanma. Gelip "bilmiyorsan bu boku, git okulunu oku" demek de vardi, lakin demedim. Yeni baslayan ya da bu iste yeni olan sadece siz degilsiniz. Ogrenme cabaniz takdire sayan fakat ya yanlis yollar tercih edip, hata ayiklama kavramindan bile bi haber oluyorsunuz ya da direkt olarak hazira konmayi tercih ediyorsunuz. Bunun ustune bir de su tavir eklenince cekilmez oluyorsunuz. Bir cok sitede kullanilan ornek kismina cok guldum ama. Tipin biri bisey yazmis, hepsi de kopyalamis demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 reyou said: ya ben son 5-6 seferdir denk geliyorumda, donanim bolumunde gelen gecen di ye catiyo :) Suna da cevap vereyim de gormusken, ise koyulcam sonra. Cunku "becerememissin" demeyeceksin. Dersen kotu oluyorsun. "Surda su hatayi yapmissin, dikkatinden kacti heralde ehe. Yoksa aslansin mina bile korsun" diyeceksin, vereceksin gazi. Bu arada konuya ozel yazdigim bisey degil bu. Kendinizi bu kategoriye sokmuyorsaniz, ustunuze alinmaniza da gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Bence yukarıdaki yazını 2 kere daha okuman gerekiyor. Burada zorla birşey yaptırmıyoruz yardım etmek veya etmemek sana kalmış ama yardım edeceksende. Yok loto yok bilmem ne ... gerek yok bence gelirsin bak bunu böyle böyle yapsan daha iyi olur dersin bizde ewy der işimize bakarız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 deneme yanılma yöntemi olmadan acaba nasıl öğrendiniz bilmiyorum. sum kullandığın zaman ayrıca bir column daha select edeceksen group by istiyor, sabah iş sırasında göz gezdirirken yardımcı olmaya çalıştım fakat sadece 2 column sum yapılıyormuş, group by gerek yok haliyle. herneyse çözdünmü abi sen sorunu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 l2r sql http://www.w3schools.com/Sql/sql_join.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2010 Ben birbirinden bagımsız 2 tablodaki verileri toplayıp ekrana yazdırmak istiyorum. Olay şu. Genel Maliyetler var örnk: Mutfak Alışveriş Elektrik Su Kira vs... Bu Maliyetler toplanıyor ve yıllık rapor oluşuyor ay ay. Ocak 9.999 TL Şubat 9.999 TL Mart 9.999 TL .... Tabi daha gelmeyen aylar var o yüzden maliyetlerin toplamını alıp sonra tekrar toplayan bir sql'e ihtiyacım var tek tek yapmaya kalkarsam 72 tane sorgu yapmış olacagım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar