Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lord of the Rings Online geri dönüş

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

VashTheStampede said:

Tanıdığım 10 kişiden altısı kafadan oyunu oynamayı reddediyor. Sebebi belli değil :D

Benim arkadaslar hep PVP yok diye gelmediler ama oynayacak oyun kalmayınca geldiler benden cok oynuyorlar :) PVP yok değil sadece farklı bir sistemi var. Gayette eğlenebiliyor insan.

Lotro + Mines of Moria + Siege of Mirkwood olmak üzere 2 ek paket var ki 2.si yeni sayılır 2-3 ay oldu çıkalı. Paketleri hemen almak zorunda değilsin. DNR / Bimeks gibi Store larda "Lotro + Moria" Paketleri satılıyor şu an 56TL bir fiyatla.Siege of Mirkwood uda Moriadaki gorevleri bitirince alır geçersin. Şahsen ben öyle yapacağım. Oyun tamamen Story-based. Bazı bölgelere girmek için Ana quest zincirindeki questleri tamamlaman gerekiyor. Oyun sen istemesende zorla seni hikayeye dahil ediyor. :)

Sistem olarak çok sistem var hangi birini anlatalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aylık $14.99,

Sadece Lotro'nun şu anki aktif dünyası bile DDO nun 10 katı :) ( ki Rohan ve Isengard açılacak 2010 içerisinde ) DDO ile kıyaslamak pek olmaz gibi. Hem dunyası hem sistemleri çok farklı.Ama her açıdan LOTRO, DDO dan daha çok gelişmiş sistemlere ve ayrıntıya sahip.
Sosyal ağlarda paylaş

Para vermem diyrsan DDO baya güzel bi oyun. Görüntü olarak ilk bakışta baya benzetebilirsin iki oyunu ama yeşilliğe çıktığında LOTRO gösteriyor güzelliğini :D Onun dışında saldırı sistemi için ben DDO'yu tercih ederdim şahsen. Biraz daha kontrol hissi veriyor saldırıları ve bloklamayı kendim yapabilmem. LOTRO stadart sağ click auto attack olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Launcher "Eula.en.filepath" bulamadı diyor. Kurulum yaparken klasör adını felan değiştirdiysen farklı oldugundan göremiyordur.
Klasörün adı "The Lord of the Rings Online" olmalı farklı birşey ise aşağıda ki satırda "The Lord of the Rings Online" yazan kısmı değiştirip ayarladığın şekilde değiştir.

Benim hatadan anladığım bu tabi olmayadabilir :)
Sosyal ağlarda paylaş

akşamın sonunda level 15 oldum.
Oyun hakkında şuana kadarki izlenimlerim gayet olumlu. Craft sistemi güzel, oynanabilirlik oynadığım başka birçok mmorpg'den daha iyi. Önceden yaşayıp sıkıldığım bisürü şeye kolaylık getirilmiş. Belli ki adamlar piyasaya çıkarken öbür oyunları iyi incelemişler, veya bi tecrübeleri var herneyse eheh.
-Monster Play olayına hiç girmedim, o yüzden o konuda bişey diyemicem.
-Evler, neighborhood olayı çok hoşuma gitti. Henüz ev alıcak param olmasa da fikir ve görüntüsü çok hoş.
-Questler genellikle aynı şey etrafında dönüyor, onu getir bunu öldür gibi. Bunun yanında tabii senaryo questleri var, onları hikayeyi de takip ederek oynayınca güzel oluyor.
-Şehirler hoş olmuş, gittiğim kadarıyla heryer ırkları güzel yansıtıyor. Bunun yanında (özellikle wowla karşılaştırıldığında) şuana kadar öyle büyük bir şehir görmedim.

Olumsuz tek bir özelliği dikkatimi çekti ki benim için en kritik özelliklerden biri de bu aslında; Oyun single player gibi. Belki low-level yerlerde olduğumdandır bilemiyorum ama etrafta az kişi var, olanlar da pek (genellikle hiç) konuşmuyor. Oyuncu listesine baktığımda sürüyle oyuncu olduğunu gördüm, fakat dünya büyük diye midir yoksa millet çoktan level atlamış belli yerlerde mi takılıyodur pek bilemedim. Oyuncuların kafasında ne yazdığı çıkmadığından belki millet yazdığımı görmüyor mu nedir ? Onun bi ayarı var mı acaba ?

Buna ek olarak 1-2 kişiye tell atayım dedim, aynı fellowshipte olmazsan tell mell yok sana dedi oyun. Bu karşımdakinin seçtiği bi ayar mı yoksa herkese karşı mı böyle bilmiyorum ama eğer herkese karşı böyleyse tatsız bir özellik.

Uzun lafın kısası oyun gayet güzel görünüyor. Genişçe guild evlerinden tarla kurup soğan ekmeye, harabelerde tarihi eser aramaktan klavyenizle ud çalmaya kadar yapıcak gerçekten çok şey var. Fakat şuana kadar (düşük level olduğumu tekrar etmekte fayda var) malesef etrafta az insan gördüm. Oyun çok güzel bir altyapı sunmuş fakat içini insanla doldurmayınca çok tadı kalmıyor. Tüm bu güzel özellikelrin yanında boş mahalleler, şehirler, npc'lere çalınan udlar bir yerden sonra yavan kalıyor. Bu 14 günlük trialda en büyük etken insan olucak sanırım. Şu düşük levellı yerlerden kurtulup mahalleleri de biraz dolaştıktan sonraki insan sayısı ya oyunu koşarak gidip almama ya da hayal kırıklığıyla bırakmama neden olacak :)
Sosyal ağlarda paylaş

Düşük level bölgeler bu aralar tenha nedeni ise herkes Mirkwood da takılıyor. Evet başlangıçta çok solo quest yapıyorsunuz ama leveliniz yükseldikçe grup questleri ağırlık kazanmaya başlayacak. Bütün MMO lardaki quest mantığı aynıdır zaten şunu getir bunu götür onu kes bunu topla felan ancak her questin bir backgroundu var ve bunları okursanız gerçekten işe yarar bir iş yaptığınızı düşünmeye başlıyorsunuz. O zaman o klasik questler size başka bir hava katıyor.( özellikle BOOK questlerini kesinlikle okuyun. )

Oyunda BREE şehri mekan olarak en büyüklerinden biri ( Yeni başladığınız için orayı görmüşsünüzdür. ) ama bazı şehirler yüzölçümü olarak çok daha büyükler ( Ör. Shire ). Yani öyle abartı büyüklükte şehir yok gerekte yok bana göre.

Oyunu trial oynadığınızdan dolayı TELL özelliğini direk olarak kullanamıyorsunuz. Kafa üstünde yazdıklarınız çıkıyor. Options da bir yerden ayarlanıyordu ( ben ilk başladığımda kapatmıştım :) ) Şu an nerden olduğuna bakamıyorum.

Bir an önce en az 50lvl olup Moria ve Mirkwood a girebilirseniz asıl Lotro ortamını görebilirsiniz. :)

Not: Devam etmeye karar verirseniz kendi Kinship ( Guild ) ime alabilirim sizleri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...