aquila Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 bazı işlerini onaylamasamda apollocuyum ben, artemis de bacımız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 HERKES HADDINI BİLECEK! ALLAH DAHIL! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 MM benim danrıçam da bu burda pek hoş çıkmamış ama hoş çıktığı fotoları buraya koymam hoş olmaz MMMM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Ardeth said: O aracılık yüzünden işte. Biri gelip de senin islam dinine göre yaşayıp yaşamadığını sorguladığı an sen ve tanrı arasında aracı olmuş oluyor çünkü tanrının verdiği kuralları senden daha iyi bildiğini düşünüyor vs. peygambeden sonra insanların bu hareketleri yapması en büyük günahlardan biri olsa hiç bir sorun olmaz bence (gibi geliyor). olay bu abi aslında 1400 senedir abdestin farzlarını,namazın farzlarını tartısıyoruz ilk kelimesinin ''oku'' olan bi dinin inananları böle olmamalı.dünyaya göz attıgımızda bütün müslüman ülkeleri sorunlu hepsi bi sekilde savas icerisinde. din adına yapılan seylerin,kur an la alakası olmayan seylerin cogu farz die millete inandırılıyor. din adına konusan adamlar ne oldugu belli olmayan hadislerle milletin aklını karıstırıyorlar,cogu hadis kur an celisiyo ve malesef cogu insan da bunlara inanıyor. malesef insanlara aklı mantıgı kullanmayı degil,hurafelere inanmayı telkin ediyorlar. ''Allah, aklını kullanmayanlar üzerine pislik atar.” (Yûnus, 100) kur an aklı kullanmayı söyler ama biz de hurafelerle insanları uyuturlar,birilerinin cıkarına geldigi gibi hadis uydururlar. ayrıca dinde sorgulanmayacak tek sey Allah inancıdır baska her sey sorgulanır,kim uyduruyora sorgulamayın tartısmayın geyiklerini ii sallyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Eskiden dine kitaba (tanriya demiyorum), inananlara karsi bir onyargim vardi. Yani karsimda ki insanin zekasinin limitli oldugunu dusunurdum. Gerizekali gibi bisi degil, ortalama ustude olabilir. Ama belli bir noktayi gecemez diye varsayardim. Din, kitap fikrinden kurtulmak cok onemliydi. Sonra zaman gectikce dusuncelerim daha yumusadi. Daha sonralari Richard Dawkins'in bir teorisini okuyunca, dusuncelerimi yumusatan kendi teorimle birlesti. evet Allah vardi. yok tabii teori bu degilde Richard Dawkins Tanri'nin evrim icinde ki rolunu yorumluyordu. Dawkins Tanri inancinin, survival icin gerekli bir unsur oldugu icin evrim icinde gelistigini tezini desteklemeyip, soyle bir yorum getiriyordu. Biz survive edebilmek icin annemizi babamizi dinleriz, onlarin ogutlerini uygulariz. Evrim bize boyle bir sey kazandirmis. Ornegin oglum oraya dokunma sicaktir, ve ya oglum gece oraya gitme orada panter var gibi. Biz bir cok yaratigin aksine, tamamen savunmasiz ve skillsiz doguyoruz, ne dogar dogmaz yuruyebilenlerdeniz, ne ucabilenlerdeniz, yemek ihtiyacimizi bile karsilayamiyoruz dibimize konsa bile. O yuzden tamamen ana babaya bagliyiz. Ogutleride survival icin elzem. Boyle bir ortam icinde, annenizin babanizin yanlis ogutleride size dogru olarak aktarilabilinir. Yani yanlis seylerinde gecme durumu var. Iste din burada devreye giriyor. Eger aileden bir din anlayisi gecmis ise, cocukta bunun kalmasi muhtemel. Bana bu teori cok mantikli geldi. Cidden mesela annenizin babanizin yaptiklari genelde bir cok insan icin standartlari olusturur. Ornegin bir baskasinin annesinin babasinin bir seyi sizinkilerden farkli yapmasini cok garipsersiniz muhtemelen. O yuzden dine halen inananlara karsi daha anlayisliyim. Bizim eve Allah girmezdi mesela, o yuzden cok zor olmadi benim icin Tanri anlayisini tamamen silmek. Hos bir cok yerde dini bombardiman vardi, ama ev secular olunca, Allah girmeyen eve gunes girdi. Coook kucuk yaslarimdan beri bir inancsizligim var mesela, her ne kadar tamamen bilincli kopus lise 1 gibi falan olmussada. Inancsiz oldugumu bilirdim, ama mesela kucuk hatiralar var aklimda bir kac tane, biri oldugunde Allahim uhuhuhuh falan diye aglamisligimi hatirlarim, yas 7-8 tabii. Einstein ornegin yahudi bir aileden geliyor, bayagi bi dinci bi aile, hos o din kavramini kafasindan siliyor ama Tanri kavramini silemiyor, cok zor diyor. Gecen bisi izliyodum, kadin cok dinci katolik bi aileden gelmis, kadin ateist ama halen dinden konusurken, gozleri doluyordu, benim icin cok zor diyor, bu kadar sene gecmis, cok zorlaniyordu. O yuzden artik daha anlayisliyim. Ama ateizmin feto su olup etrafa sevgi cicek bocek sacacagimi dusunmeyin. Dine inan dedigim halen hayati secular olanlar, dinci beyni erimisler IQ testinin alt sinirlarini zorlar halen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 olm romatik roman gibi yazmışsın. evet, alehandıro da bana karşı boş değildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 said: evet, alehandıro da bana karşı boş değildi. ahahaha heyvansin sükrü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 nedanko said: Eskiden dine kitaba (tanriya demiyorum), inananlara karsi bir onyargim vardi. Yani karsimda ki insanin zekasinin limitli oldugunu dusunurdum. Gerizekali gibi bisi degil, ortalama ustude olabilir. Ama belli bir noktayi gecemez diye varsayardim. Din, kitap fikrinden kurtulmak cok onemliydi. Sonra zaman gectikce dusuncelerim daha yumusadi. Daha sonralari Richard Dawkins'in bir teorisini okuyunca, dusuncelerimi yumusatan kendi teorimle birlesti. evet Allah vardi. yok tabii teori bu degilde Richard Dawkins Tanri'nin evrim icinde ki rolunu yorumluyordu. Dawkins Tanri inancinin, survival icin gerekli bir unsur oldugu icin evrim icinde gelistigini tezini desteklemeyip, soyle bir yorum getiriyordu. Biz survive edebilmek icin annemizi babamizi dinleriz, onlarin ogutlerini uygulariz. Evrim bize boyle bir sey kazandirmis. Ornegin oglum oraya dokunma sicaktir, ve ya oglum gece oraya gitme orada panter var gibi. Biz bir cok yaratigin aksine, tamamen savunmasiz ve skillsiz doguyoruz, ne dogar dogmaz yuruyebilenlerdeniz, ne ucabilenlerdeniz, yemek ihtiyacimizi bile karsilayamiyoruz dibimize konsa bile. O yuzden tamamen ana babaya bagliyiz. Ogutleride survival icin elzem. Boyle bir ortam icinde, annenizin babanizin yanlis ogutleride size dogru olarak aktarilabilinir. Yani yanlis seylerinde gecme durumu var. Iste din burada devreye giriyor. Eger aileden bir din anlayisi gecmis ise, cocukta bunun kalmasi muhtemel. Bana bu teori cok mantikli geldi. Cidden mesela annenizin babanizin yaptiklari genelde bir cok insan icin standartlari olusturur. Ornegin bir baskasinin annesinin babasinin bir seyi sizinkilerden farkli yapmasini cok garipsersiniz muhtemelen. O yuzden dine halen inananlara karsi daha anlayisliyim. Bizim eve Allah girmezdi mesela, o yuzden cok zor olmadi benim icin Tanri anlayisini tamamen silmek. Hos bir cok yerde dini bombardiman vardi, ama ev secular olunca, Allah girmeyen eve gunes girdi. Coook kucuk yaslarimdan beri bir inancsizligim var mesela, her ne kadar tamamen bilincli kopus lise 1 gibi falan olmussada. Inancsiz oldugumu bilirdim, ama mesela kucuk hatiralar var aklimda bir kac tane, biri oldugunde Allahim uhuhuhuh falan diye aglamisligimi hatirlarim, yas 7-8 tabii. Einstein ornegin yahudi bir aileden geliyor, bayagi bi dinci bi aile, hos o din kavramini kafasindan siliyor ama Tanri kavramini silemiyor, cok zor diyor. Gecen bisi izliyodum, kadin cok dinci katolik bi aileden gelmis, kadin ateist ama halen dinden konusurken, gozleri doluyordu, benim icin cok zor diyor, bu kadar sene gecmis, cok zorlaniyordu. O yuzden artik daha anlayisliyim. Ama ateizmin feto su olup etrafa sevgi cicek bocek sacacagimi dusunmeyin. Dine inan dedigim halen hayati secular olanlar, dinci beyni erimisler IQ testinin alt sinirlarini zorlar halen.abi bunu anlamana günaydın diyorum yani , iq falan geçtim direk duygusal zeka ile alakalı bir durum . Bir düşünceye bağlanırsan değiştirmek zorlaşır .Yok dinciler aptaldır falan (böyle dediğini iddia etmiyorum) gibi genellemeler saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 nedanko said: Eskiden dine kitaba (tanriya demiyorum), inananlara karsi bir onyargim vardi. Yani karsimda ki insanin zekasinin limitli oldugunu dusunurdum. Gerizekali gibi bisi degil, ortalama ustude olabilir. Ama belli bir noktayi gecemez diye varsayardim. Din, kitap fikrinden kurtulmak cok onemliydi. Sonra zaman gectikce dusuncelerim daha yumusadi. Daha sonralari Richard Dawkins'in bir teorisini okuyunca, dusuncelerimi yumusatan kendi teorimle birlesti. evet Allah vardi. yok tabii teori bu degilde Richard Dawkins Tanri'nin evrim icinde ki rolunu yorumluyordu. Dawkins Tanri inancinin, survival icin gerekli bir unsur oldugu icin evrim icinde gelistigini tezini desteklemeyip, soyle bir yorum getiriyordu. Biz survive edebilmek icin annemizi babamizi dinleriz, onlarin ogutlerini uygulariz. Evrim bize boyle bir sey kazandirmis. Ornegin oglum oraya dokunma sicaktir, ve ya oglum gece oraya gitme orada panter var gibi. Biz bir cok yaratigin aksine, tamamen savunmasiz ve skillsiz doguyoruz, ne dogar dogmaz yuruyebilenlerdeniz, ne ucabilenlerdeniz, yemek ihtiyacimizi bile karsilayamiyoruz dibimize konsa bile. O yuzden tamamen ana babaya bagliyiz. Ogutleride survival icin elzem. Boyle bir ortam icinde, annenizin babanizin yanlis ogutleride size dogru olarak aktarilabilinir. Yani yanlis seylerinde gecme durumu var. Iste din burada devreye giriyor. Eger aileden bir din anlayisi gecmis ise, cocukta bunun kalmasi muhtemel. Bana bu teori cok mantikli geldi. Cidden mesela annenizin babanizin yaptiklari genelde bir cok insan icin standartlari olusturur. Ornegin bir baskasinin annesinin babasinin bir seyi sizinkilerden farkli yapmasini cok garipsersiniz muhtemelen. O yuzden dine halen inananlara karsi daha anlayisliyim. Bizim eve Allah girmezdi mesela, o yuzden cok zor olmadi benim icin Tanri anlayisini tamamen silmek. Hos bir cok yerde dini bombardiman vardi, ama ev secular olunca, Allah girmeyen eve gunes girdi. Coook kucuk yaslarimdan beri bir inancsizligim var mesela, her ne kadar tamamen bilincli kopus lise 1 gibi falan olmussada. Inancsiz oldugumu bilirdim, ama mesela kucuk hatiralar var aklimda bir kac tane, biri oldugunde Allahim uhuhuhuh falan diye aglamisligimi hatirlarim, yas 7-8 tabii. Einstein ornegin yahudi bir aileden geliyor, bayagi bi dinci bi aile, hos o din kavramini kafasindan siliyor ama Tanri kavramini silemiyor, cok zor diyor. Gecen bisi izliyodum, kadin cok dinci katolik bi aileden gelmis, kadin ateist ama halen dinden konusurken, gozleri doluyordu, benim icin cok zor diyor, bu kadar sene gecmis, cok zorlaniyordu. O yuzden artik daha anlayisliyim. Ama ateizmin feto su olup etrafa sevgi cicek bocek sacacagimi dusunmeyin. Dine inan dedigim halen hayati secular olanlar, dinci beyni erimisler IQ testinin alt sinirlarini zorlar halen. adam yük mük dinlememiş yardırmış (tu) aynen benim düşüncelerim katılıyorum. bende aynı güneş giren evlerden birinde büyüdüğüm için anladım ne demek istediğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 nedankonun wotunu quotelayanlara inandıkları varlıktan akıl talep ediyorum, lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Bana küçükken 8-9 yaşında felan para veriyolardı dua ezberliyim diye o zaman da komik geliyodu şimdi de komik geliyor. convert ettim sayılır hatta sdfsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 nedanko said: Eskiden dine kitaba (tanriya demiyorum), inananlara karsi bir onyargim vardi. Yani karsimda ki insanin zekasinin limitli oldugunu dusunurdum. Gerizekali gibi bisi degil, ortalama ustude olabilir. Ama belli bir noktayi gecemez diye varsayardim. Din, kitap fikrinden kurtulmak cok onemliydi. Sonra zaman gectikce dusuncelerim daha yumusadi. Daha sonralari Richard Dawkins'in bir teorisini okuyunca, dusuncelerimi yumusatan kendi teorimle birlesti. evet Allah vardi. yok tabii teori bu degilde Richard Dawkins Tanri'nin evrim icinde ki rolunu yorumluyordu. Dawkins Tanri inancinin, survival icin gerekli bir unsur oldugu icin evrim icinde gelistigini tezini desteklemeyip, soyle bir yorum getiriyordu. Biz survive edebilmek icin annemizi babamizi dinleriz, onlarin ogutlerini uygulariz. Evrim bize boyle bir sey kazandirmis. Ornegin oglum oraya dokunma sicaktir, ve ya oglum gece oraya gitme orada panter var gibi. Biz bir cok yaratigin aksine, tamamen savunmasiz ve skillsiz doguyoruz, ne dogar dogmaz yuruyebilenlerdeniz, ne ucabilenlerdeniz, yemek ihtiyacimizi bile karsilayamiyoruz dibimize konsa bile. O yuzden tamamen ana babaya bagliyiz. Ogutleride survival icin elzem. Boyle bir ortam icinde, annenizin babanizin yanlis ogutleride size dogru olarak aktarilabilinir. Yani yanlis seylerinde gecme durumu var. Iste din burada devreye giriyor. Eger aileden bir din anlayisi gecmis ise, cocukta bunun kalmasi muhtemel. Bana bu teori cok mantikli geldi. Cidden mesela annenizin babanizin yaptiklari genelde bir cok insan icin standartlari olusturur. Ornegin bir baskasinin annesinin babasinin bir seyi sizinkilerden farkli yapmasini cok garipsersiniz muhtemelen. O yuzden dine halen inananlara karsi daha anlayisliyim. Bizim eve Allah girmezdi mesela, o yuzden cok zor olmadi benim icin Tanri anlayisini tamamen silmek. Hos bir cok yerde dini bombardiman vardi, ama ev secular olunca, Allah girmeyen eve gunes girdi. Coook kucuk yaslarimdan beri bir inancsizligim var mesela, her ne kadar tamamen bilincli kopus lise 1 gibi falan olmussada. Inancsiz oldugumu bilirdim, ama mesela kucuk hatiralar var aklimda bir kac tane, biri oldugunde Allahim uhuhuhuh falan diye aglamisligimi hatirlarim, yas 7-8 tabii. Einstein ornegin yahudi bir aileden geliyor, bayagi bi dinci bi aile, hos o din kavramini kafasindan siliyor ama Tanri kavramini silemiyor, cok zor diyor. Gecen bisi izliyodum, kadin cok dinci katolik bi aileden gelmis, kadin ateist ama halen dinden konusurken, gozleri doluyordu, benim icin cok zor diyor, bu kadar sene gecmis, cok zorlaniyordu. O yuzden artik daha anlayisliyim. Ama ateizmin feto su olup etrafa sevgi cicek bocek sacacagimi dusunmeyin. Dine inan dedigim halen hayati secular olanlar, dinci beyni erimisler IQ testinin alt sinirlarini zorlar halen. üstteki mesaj buna hitaben değildi bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 'Allah girmeyen eve gunes girdi' eh, dinlere inanlarin burda dovulmesi gayet normal bisi olur tabi, admin bile boyle tabirler kullanirsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 küçükken de elbet belli bir yaşa kadar kesin olarak karar vermemiştim ama hiç bir zaman bir tanrının olduğuna falan tamamen inanmadım. daha sonra 11-12 yaşımda zaten kesin karar vermiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 senko said: 'Allah girmeyen eve gunes girdi' eh, dinlere inanlarin burda dovulmesi gayet normal bisi olur tabi, admin bile boyle tabirler kullanirsa. kıyamam zulüm mü gördün =(( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 yuzume yumruk attilar :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 sigh.. yine bi din topağı daha.. abi inanan inanıyor, inanmayan inanmıyor.. daha ne.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 geçmiş olsun senko =( nedanko said: Eskiden dine kitaba (tanriya demiyorum), inananlara karsi bir onyargim vardi. Yani karsimda ki insanin zekasinin limitli oldugunu dusunurdum. Gerizekali gibi bisi degil, ortalama ustude olabilir. Ama belli bir noktayi gecemez diye varsayardim. Din, kitap fikrinden kurtulmak cok onemliydi. Sonra zaman gectikce dusuncelerim daha yumusadi. Daha sonralari Richard Dawkins'in bir teorisini okuyunca, dusuncelerimi yumusatan kendi teorimle birlesti. evet Allah vardi. yok tabii teori bu degilde Richard Dawkins Tanri'nin evrim icinde ki rolunu yorumluyordu. Dawkins Tanri inancinin, survival icin gerekli bir unsur oldugu icin evrim icinde gelistigini tezini desteklemeyip, soyle bir yorum getiriyordu. Biz survive edebilmek icin annemizi babamizi dinleriz, onlarin ogutlerini uygulariz. Evrim bize boyle bir sey kazandirmis. Ornegin oglum oraya dokunma sicaktir, ve ya oglum gece oraya gitme orada panter var gibi. Biz bir cok yaratigin aksine, tamamen savunmasiz ve skillsiz doguyoruz, ne dogar dogmaz yuruyebilenlerdeniz, ne ucabilenlerdeniz, yemek ihtiyacimizi bile karsilayamiyoruz dibimize konsa bile. O yuzden tamamen ana babaya bagliyiz. Ogutleride survival icin elzem. Boyle bir ortam icinde, annenizin babanizin yanlis ogutleride size dogru olarak aktarilabilinir. Yani yanlis seylerinde gecme durumu var. Iste din burada devreye giriyor. Eger aileden bir din anlayisi gecmis ise, cocukta bunun kalmasi muhtemel. Bana bu teori cok mantikli geldi. Cidden mesela annenizin babanizin yaptiklari genelde bir cok insan icin standartlari olusturur. Ornegin bir baskasinin annesinin babasinin bir seyi sizinkilerden farkli yapmasini cok garipsersiniz muhtemelen. O yuzden dine halen inananlara karsi daha anlayisliyim. Bizim eve Allah girmezdi mesela, o yuzden cok zor olmadi benim icin Tanri anlayisini tamamen silmek. Hos bir cok yerde dini bombardiman vardi, ama ev secular olunca, Allah girmeyen eve gunes girdi. Coook kucuk yaslarimdan beri bir inancsizligim var mesela, her ne kadar tamamen bilincli kopus lise 1 gibi falan olmussada. Inancsiz oldugumu bilirdim, ama mesela kucuk hatiralar var aklimda bir kac tane, biri oldugunde Allahim uhuhuhuh falan diye aglamisligimi hatirlarim, yas 7-8 tabii. Einstein ornegin yahudi bir aileden geliyor, bayagi bi dinci bi aile, hos o din kavramini kafasindan siliyor ama Tanri kavramini silemiyor, cok zor diyor. Gecen bisi izliyodum, kadin cok dinci katolik bi aileden gelmis, kadin ateist ama halen dinden konusurken, gozleri doluyordu, benim icin cok zor diyor, bu kadar sene gecmis, cok zorlaniyordu. O yuzden artik daha anlayisliyim. Ama ateizmin feto su olup etrafa sevgi cicek bocek sacacagimi dusunmeyin. Dine inan dedigim halen hayati secular olanlar, dinci beyni erimisler IQ testinin alt sinirlarini zorlar halen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 aquila said: olm romatik roman gibi yazmışsın. evet, alehandıro da bana karşı boş değildi. ueheueheuehueheuheuehe boyle konularda cok duygusallasiyorum abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 benim ebeveyn de zındık ama, allahın olmadığı kanaatine varmamda komşunun payı da büyüktü. ilkokulda çok çalışkandım bütün sınavlardan 5 ödevlerden yıldızlı pekiyi falan alırdım. bir gün hiç çalışmadığım bir matematik sınavına girecektim ki bu durumu komşu evdeyken anneme söyledim. komşu da "ben sana bi okuyup üfleyeyim sınavın iyi geçer" falan dedi rahmetli. ben de "nasıl bir şey ki o allah şimdi çalışmadım ben nasıl olacak bu iş ulan" falan dedim. sınavdan 2 alınca da tamam dedim allah yok. (bakınız epistemolojik kopuş) bu da böyle bir anımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 people do pray, and they pray for a lot of different things, you know, your sister needs an operation on her crotch, your brother was arrested for defecating in a mall. But most of all, you'd really like to fuck that hot little redhead down at the convenience store. You know, the one with the eyepatch and the clubfoot? Can you pray for that? I think you'd have to. And I say, fine. Pray for anything you want. Pray for anything, but what about the Divine Plan? Remember that? The Divine Plan. Long time ago, God made a Divine Plan. Gave it a lot of thought, decided it was a good plan, put it into practice. And for billions and billions of years, the Divine Plan has been doing just fine. Now, you come along, and pray for something. Well suppose the thing you want isn't in God's Divine Plan? What do you want Him to do? Change His plan? Just for you? Doesn't it seem a little arrogant? It's a Divine Plan. What's the use of being God if every run-down shmuck with a two-dollar prayerbook can come along and fuck up Your Plan? And here's something else, another problem you might have: Suppose your prayers aren't answered. What do you say? "Well, it's God's will." "Thy Will Be Done." Fine, but if it's God's will, and He's going to do what He wants to anyway, why the fuck bother praying in the first place? Seems like a big waste of time to me! Couldn't you just skip the praying part and go right to His Will? It's all very confusing. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 abi sen okuyup üflemeyle Allah ın varlıgını karsılastırıyosan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 üstteki yazı -farinal'in yazısı- kader denilen olayın özünü kavrayamamış bir adam tarafından yazılmış misal.. kader dediğiniz 2d kağıt üzerine çizilmiş 2d bir yol haritası değil ne yazık ki.. fail bişi yani.. iq düşük gelmiş diyelim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 abvblizzard said: geçmiş olsun senko =( sagolasin canim, sisligi gecti gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar