Mortis Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 japonya gibi gelişmiş bi ülkenin dilini öğrenmek varken gidip 3. dünya ülkesi dilini neden öğrenicen! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Japonca ne abi? kim konuşuyor japoncayı ya allasen. Çince tamamda japonca ne ? arapça öğren vur parayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 arapcanin avantaji cok ve o kadar zor da degil. Hatta okumasi da cok zor degil, buraya geldigimden beri sirf araba plakalarina falan bakarak cok rahat alistim harflere (her plakada 3 arapca, altinda da 3 tane latin alfabede denk gelen harf var) ve hatta ufak ufak yazilari bile okuyabiliyorum. Arapcanin avantaji derken is dunyasinda kullanilan bir dil, yaygin epey. Fransizca, Ispanyolca veyahut Rusca gibi cok gecerli bir dil is dunyasi icin ve hatta su an calistigim banka arapca ogrenirsen faydasi cok olur falan diye inceden beni de yikiyorlar. Kisacasi arapcayi ogren, japoncada zaten 434039093 tane farkli alfabe var, ugrasmamali insan onlarla, anca mortis gibi kayip davalar :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Esnaf said: japonca diye bişi kalmadı zaten.arapça iyidir Ne diyosunuz kafayı mı yediniz ya ? arapların geleceği olabilir de japonları teknolojide hatta elektronikte nası hafife alıyosunuz trollemeyin. JAPONCA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Ülkeleri 1.-2.-3. dünya ülkesi diye ayırmamak gerekir bence arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Azmodai said: arapcanin avantaji cok ve o kadar zor da degil. Hatta okumasi da cok zor degil, buraya geldigimden beri sirf araba plakalarina falan bakarak cok rahat alistim harflere (her plakada 3 arapca, altinda da 3 tane latin alfabede denk gelen harf var) ve hatta ufak ufak yazilari bile okuyabiliyorum. Arapcanin avantaji derken is dunyasinda kullanilan bir dil, yaygin epey. Fransizca, Ispanyolca veyahut Rusca gibi cok gecerli bir dil is dunyasi icin ve hatta su an calistigim banka arapca ogrenirsen faydasi cok olur falan diye inceden beni de yikiyorlar. Kisacasi arapcayi ogren, japoncada zaten 434039093 tane farkli alfabe var, ugrasmamali insan onlarla, anca mortis gibi kayip davalar :( şimdi adam arap varmı forumda japon ? gelip söyleyebilecek bişeyi. yetiyo bu sözler arapça win. konu kitlensin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 O 3. dünya ülkesinde de insanlar çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Kürtçe öğren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Khelben said: Ülkeleri 1.-2.-3. dünya ülkesi diye ayırmamak gerekir bence arkadaşım. evet bu tarz ayrımlar yapanların ırkçılıktan banlanmaları gerek. çok ayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 evet, sacma sapan ayrimlara girmeyin. Daha cok o dilin size kac ulkede avantaj sagladigini dusunun. Japonca ile... japoncada estirirsin. BELKI filipinlerde falan da is yaparsin, ama o kadar. Arapca ile, Suudi Arabistan Irak Suriye Urdun Lubnan Misir Katar Dubai Oman Yemen Somalia Fas Libya Cezayir Eritya (nasil yaziliyordu unuttum) Sudan Kuveyt Filistin (ulke olarak yok ama insani her yerde) Bazi guney dogu asya ulkeleri Bahreyn .. daha da uzar gider liste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 http://img239.imageshack.us/img239/7816/lastsamuraiver8kx3dq7.jpg ooooooooooo ooooooooooooo o da biliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Azmodai said: evet, sacma sapan ayrimlara girmeyin. Daha cok o dilin size kac ulkede avantaj sagladigini dusunun. Japonca ile... japoncada estirirsin. BELKI filipinlerde falan da is yaparsin, ama o kadar. Arapca ile, Suudi Arabistan Irak Suriye Urdun Lubnan Misir Katar Dubai Oman Yemen Somalia Fas Libya Cezayir Eritya (nasil yaziliyordu unuttum) Sudan Kuveyt Filistin (ulke olarak yok ama insani her yerde) Bazi guney dogu asya ulkeleri Bahreyn .. daha da uzar gider liste. /thread Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Azmodai said: evet, sacma sapan ayrimlara girmeyin. Daha cok o dilin size kac ulkede avantaj sagladigini dusunun. Japonca ile... japoncada estirirsin. BELKI filipinlerde falan da is yaparsin, ama o kadar. Arapca ile, Suudi Arabistan Irak Suriye Urdun Lubnan Misir Katar Dubai Oman Yemen Somalia Fas Libya Cezayir Eritya (nasil yaziliyordu unuttum) Sudan Kuveyt Filistin (ulke olarak yok ama insani her yerde) Bazi guney dogu asya ulkeleri Bahreyn .. daha da uzar gider liste. win. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Tabii ki çince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 hayır artık 4. mü 5. mi bilemem ama rusçayla karşılaştırılamaz mesela, çinceyle veya hintçeyle falan. çinceyi de baya abartsalar da japonca en az onlar kadar faydalı olabilir. gelin karşılaştıralım 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 arapçanın tek zorluğu üstünde harekeler olmadan okuyabilmek. bir de her harf, başka bir harfe özel şekilde bağlanıyor ve harften harfe değişebiliyor. ben şahsen bilmeme rağmen, arapça bir gazeteyi okumakta zorluk çekiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Arapçanın japonca kadar zor olduğunu zannetmiyorum kanji olayı aşırı kasış, japonlar bile okuyamayabiliyorlar bazen ( Exchange jap öğrencinin telefonuna sms gelir sevgilisinden, 27 yaşındadır kendisi , sms i açar, ve dilimden nefret ediyorum anlamadım ne yazdığını der ) Hem arapça bilirsen Kuran'da okuyabilirsin rahat rahat. Ayrıca, para araplarda var =) Bokuna kurban olayım arapların, nefret ettım asyalılardan =) hele hele çinliler her gun omrumu yıyolar burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Khelben said: Azmodai said: evet, sacma sapan ayrimlara girmeyin. Daha cok o dilin size kac ulkede avantaj sagladigini dusunun. Japonca ile... japoncada estirirsin. BELKI filipinlerde falan da is yaparsin, ama o kadar. Arapca ile, Suudi Arabistan Irak Suriye Urdun Lubnan Misir Katar Dubai Oman Yemen Somalia Fas Libya Cezayir Eritya (nasil yaziliyordu unuttum) Sudan Kuveyt Filistin (ulke olarak yok ama insani her yerde) Bazi guney dogu asya ulkeleri Bahreyn .. daha da uzar gider liste. /thread tabi thread olur. somalide korsan olmaya gidersiniz artık, korsan başıyla iletişim çok önemli oluyomuş adsfg bide kuran okuyabilme avantajından bahsedilmiş, wtf ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 japoncanin resmi dil olarak kullanilmasi icin bir yerde japon firmasi olmasi lazim. Turkiyede calisan kac tane japon firmasi var, bunu once arastirmak lazim. Eger ciddi anlamda ileride japonyaya tasinmayi dusunmuyorsaniz kanimca japoncanin cok anlami yok. Ama turkiyede cok fazla ticaret yapan firma var arabistanla. AKP hukumetinin gelisiyle mesela Arabistanda asiri derecede fazlacana bir Turk mevcutlugu var. Bir yigin firma var Arap firmalariyla calisan, ve bu firmalar arapca konusabilen adam ariyor israrla. Burada eskiden cok yabanci olurdu, avrupali amerikali cok olurdu ama onlar da gitmis, piyasa hep araplara kalmis, yani Suudi Arabistan artik insaatlarini falan Amerikan degil, Lubnanli firmalara yaptiriyor, ve arapca cok sart olmus. Arapca ogrenmen cok cok faydali olur bence. Ha japonyaya karsi ayri merakin varsa, ona yanas tabi, ama pratiklik diyorsan arapca. Dedigim gibi, Fransizca, Ispanyolca ve Rusca da tavsiye edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 çincede öğrensin o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Ya adam mühendis, çince öğren boşver ikisinide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 KahnX said: Khelben said: Azmodai said: evet, sacma sapan ayrimlara girmeyin. Daha cok o dilin size kac ulkede avantaj sagladigini dusunun. Japonca ile... japoncada estirirsin. BELKI filipinlerde falan da is yaparsin, ama o kadar. Arapca ile, Suudi Arabistan Irak Suriye Urdun Lubnan Misir Katar Dubai Oman Yemen Somalia Fas Libya Cezayir Eritya (nasil yaziliyordu unuttum) Sudan Kuveyt Filistin (ulke olarak yok ama insani her yerde) Bazi guney dogu asya ulkeleri Bahreyn .. daha da uzar gider liste. /thread tabi thread olur. somalide korsan olmaya gidersiniz artık, korsan başıyla iletişim çok önemli oluyomuş adsfg ciddi mi yaziyorsun saka mi bilemedim ama biraz acayim konuyu... Disardan bakildigi gibi degil saydigim ulkelerin hic biri. Hepsinde korkunc buyuk boyutta devlet projesi mevcut ve arap dunyasi yavas yavas turkiye ile calismaya basliyor isleriyle. Lubnanlilar ve Turkler su an icin arap dunyasinda en cok proje gelistiren ulkeler arasinda. Su verdigim listede dunya petrol ekonomisinin ciddi ulkeleri bulunmakta, bunun yani sira da sirf petrolla degil, baska yatirim imkanlari olan, asiri zengin devletler var, ve bu ulkeler hem turk piyasasina girmek icin ugras veriyorlar, hem de turkler bunlarin piyasasina. bunu aciklamaya claisiyorum. Tuh kaka pis araplar, korsan araplar gibi dar goruslu yaklasimi yakistiramam bu forumdaki herhangi birine, senin muhattap olacagin insanlar zaten belli bir seviyede olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 KahnX said: bide kuran okuyabilme avantajından bahsedilmiş, wtf ? dinsiz kitapsız allahsız olman yada herneysen burda arapça kuran okuyanları ilgilendirmiyo =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 merak ettim şimdi arapça öğrenmek istese nasıl öğrencek.ingilizce kursları gibi kursları vardır umarım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 kuran falan da kermitin dedigi gibi insanin kendisine kalan birsey. Benim sahsen dinle bir alakam yok, ama arapca bilmenin avantajini su son 4 ayda cok net gordum. Tamam neticede bulundugum ulkenin sonucu bu ama yine de turkiyede de cok imkan var, cok dil bilmenin hic bir zarari yok. Ayrica "cince ogren"demekle olmuyor, mandarin mi ogreneceksin cantoaise mi? Hong kong firmalariyla mi calisacaksin mesela (apayri bir dil kullaniyorlar) yoksa pekin, shanghai veya baska dil kullanan baska bolgeler mi? (hangi sehir / bolge hangi dili kullaniyordu ezberimde degil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar