Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turk Kahvesi..

Cyre2k

Öne çıkan mesajlar

Dunyanin hic bir yerinde (turkiye haric) Turk Kahvesi diye birsey bilinmedigini ogrendim. Greek Coffee bilinirken , dunyada Turk Kahvesinin ne oldugunun bilinmemesi beni gercekten uzdu ve birsey daha ogrendimki bilinmemesinin tek sebebi yunanlilarin Turk Kahvesini bizden once dunyaya pazarlamalari ve Greek Coffee olarak tanitmalari.
Peki bunlar olurken biz ne yapiyoruz? Sonra turkiye niye bilinmiyor ? Turkiye niye ona buna muhtac? Biz en basitinden bir milli degere sahip cikamazsak ki cikamiyoruz, boyle devam edersek,daha onun bunun elini cok operiz.[signature][hline]Actions are more louder than words!
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversite diplomasını alan herkes yurtdışna gidiyor iş olanaklarının daha iyi olması yüzünden. Burda ekmek olmadığı için. Ülkeyi iyi bi yerlere getirebilecek yeni nesil yurtdışına giderse ülkemize sahip çıkacak kim kalıyor?[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6
Necrocks - Necromancer - 1L8
Olcayto - Infiltrator - 3L4
Alaattin -Sorcerer - 2L3
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdisina gocen universite mezunlari ne yapiyor biliyormusun?
ingilterede orda burda pizzahutda starbucksda garsonluk kasiyerlik yapiyor..
Neden turkiyede yapmiyorsun dendigindede ne yapicam abi orasi turkiye oluyor..[signature][hline]Actions are more louder than words!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cyre2k, 01 Ağustos 2004 02:29 tarihinde demiş ki:
Yurtdisina gocen universite mezunlari ne yapiyor biliyormusun?
ingilterede orda burda pizzahutda starbucksda garsonluk kasiyerlik yapiyor..
Neden turkiyede yapmiyorsun dendigindede ne yapicam abi orasi turkiye oluyor..

Evet ama orda saatine 10 dolar alırken burda 2 milyon alıyorsun :)[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6
Alaattin -Sorcerer - 2L3
Sosyal ağlarda paylaş

evet dogru ingilterede 7 pound aliyorsun ama 5 pound vergi veriyorsun. ayrica saati 20 pounddan baslar ama haftada sadece 20 saat calisabiliyorsun..
Buda 400 pound ediyor degilmi? 400*3 1 milyar 200 milyon ediyor.. Buyuk para ama sadece turkiyede.. burda bir ogle yemegini en sikko yerde 5 pounda yedigini aksam yemeginide 5 pounda yedigini dusunursek ki ac kalmakla ayni sey bunlar. gunluk masrafin 15 pound. ve burada gayrimenkuller okadar pahaliki anlatamam.[signature][hline]Actions are more louder than words!
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerinin hepsini araştırdım. Bende gidiyorum 10 gğn sonra Avustralya'ya. Kafayımı yedim sence burdan 18.000 km. öteye gidiyorum, ailemi herşeyi bırakarak. Hayır. Sadece daha iyi bir eğitim-gelecek istiyorum ve refah seviyesi daha yüksek bir yerde yaşamak istiyorum. Burda bunların olmayacağını biliyorum-biliyoruz-biliyorlar.[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6
Alaattin -Sorcerer - 2L3
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cyre2k, 01 Ağustos 2004 02:41 tarihinde demiş ki:
Afterdeep bir yere kadar cok haklisin sana katiliyorum..
Ama Turkiyede para kazanan heriflerin hepsi serefsizlikle hirsizlikla kazanmiyor..

Doğru diyosun. Bende şerefsizlik yapamayacağım için, çok iyi derecede eğitimimi yapıp ülkemde iyi bi yerlere gelmek istiyorum. Belki kendi şirketim vs. Artık yolu hayat okulu gösterecek. Biraz sürünecez ama olsun :)[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6
Alaattin -Sorcerer - 2L3
Sosyal ağlarda paylaş

bunu biliyordum zaten
diplomayı alan keşke yurtdışına kaçmasa[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

Türk Kahvesi'nin bilinmediği doğru değil. Değişik ülkelerden olupta, kahvemizi tanıyan bir sürü insan biliyorum. Ama aynı zamanda Yunanların bizim olan şeyleri itinayla pazarladıklarını da biliyorum. Bu konuda başka bir örnek de dönerimiz. Dünya'nın birçok yerinde "Greek Barbeque" şeklinde biliniyor bizim döner.

Belkide onlarda bunu kasıtlı yapmıyordur. Yüzyıllar boyunca Osmanlı hakimiyetinde kalıp, bizim kültürümüzle kavrulduklarını unutmamak lazım. Tabi bu bahane olamaz..

Birde Türk kahvesi demişken; Kahveyi su yerine sütle yapmayı deneyin :) (Kahveyi biraz daha fazla, şekeri biraz daha az koyun)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered.
@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C.
Sosyal ağlarda paylaş

yunanlar özenti zaten bize özeniyorlar hep

rakı bizde ama dünyada UZO diye geçiyor (yunancada rakı demekmish)[signature][hline]_o_ _o_ _o_ _o_ _o_
..|....|.....|.....|....|
./ ./ ../ ./ ./
Tey,Tey,Teyyy..
Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora Llama ve Erutan,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları
MAFYAMIZA KATILIN ULAYN!!! Kurtlar_Vadisi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...