Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pentium D işlemciyi upgrade etmek

Mosquito

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar selam,

Uzun süredir bilgisayar piyasasını takip edemiyorum. Şuan kullandığım makine;

Asus P5PL2 anakart (rev.1 olması lzm)
Pentium D820 çift çekirdekli işlemci
3gb DDR2
Palit 9600GT 256bit (elimdeki powersuppy ile alabileceğim en iyi kartlardan biri buydu)

Şimdi bu sistemdeki işlemciyi yükseltmek istiyorum ama Pentium D820 işlemcisinin performasını piyasadaki ürünlerle karşılaştıramıyorum. Bu tip bir karşılaştırma yapabilecek var mı? Sadece işlemciyi yükseltmekle özellikle mmo oyunlarda (wow,eveonline) ciddi bir performans artışı olur mu? Ekran kartı yeterli olur heralde en son aldığım parçalardan biriydi.

fiyat/performans oranı yüksek bir işlemci arıyorum. amd, intel arasında kaldım bikaç gündür.amdnin athlon x3 440 modeli fiyat ve performans olarak iyi gibi geldi sizce nasıl? Birde ati ekran kartları amd ile daha uyumlu fln diolardı eskiden. 9600GT'yi AMD işlemci ile kullansam bir sıkıntı ya da performans kaybı olur mu?

işlemci için 200liraya kadar çıkabilirim max ama asıl amaç min para ile şuanki işlemcinin performasından farkedilir şekilde fazla olan bir işlemci almak.

Haliyle anakartta ve ramlerinde değişmesi gerekicek, işlemcinin yanında anakartta önerirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi amac board ve islemci yi mi degistirmek yoksa min harcama ile hatri sayilir islemci mi almak?

eger sadece islemci degistiririm dersen ben garantisi bitmemis e2180, e2200, e2220 ve 4500, e4600, e4700 bak derim. (iyi den daha iyiye siralama)

Pent, D ler ile karsilastirilmacak islemciler bunlar. ama gunumuz muazzam islemcilerinden de degiller. ama cok ucuza kapatabilme olasiligin var.

yok board degistiricem islemci degistiricem dersen bu ddr2 ram pahaliliginda o bambaska bi hikaye olur. yeni bilgisayar almis olursun vga karti haric.
Sosyal ağlarda paylaş

Amaç en az para harcayarak en fazla performans farkettirecek unsuru almak ama 6 ay sonra piyasadan silinecek bir ürüne de 100lira verip anca 3dmarktaki testte bikaç puan farkettiricek birşeyede para vermek istemiyorum.

elimdeki p5pl2 board rev.1 olması lazım ondan dolayı bios update etsem bile biçok işlemci uymuyor(E2000 serisi uymuyor) ondan dolayı daha fazla ölü yatırım yapmayıp 150-200tl civarında bir amd işlemci, 150tl civarında anakart, 100tl'ye 2gb drr3 ramde taktım mı 400liraya işi kapatırım ve baya rahatlatır sistemi diye düşünüyorum.

şuan piyasadaki özellikle:

athlon II X3 440
phenom II X2 550
athlon II X4 640
ve
intel Core i3 530 (anakarttaki soket yapıları ileriye dönük olmadığından dolayı en son düşündüğüm işlemci)

işlemcileri arasında tavsiyede bulunacaklar var mı?

ps: core i3 4ghz e kadar OC rahat yapılıyor diyorlar az buçuk overclock yapıldığınıda göz önüne alabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

1 ay önce aldım bende bir pc, amd phenom II X4 945.
"ucuz" olsun diye değil de, 1000-1500 dolar arası olsun diye düşünerek toplamıştım.
ucuz olsun deniyorsa athlon II X4'ler de var, phenom II'lere göre daha ucuz. "ya napıcam 4 çekirdekliyi" dersen X2'lere de bakabilirsin.

benim de eski pc Pentium D, birkaç kere ekran kartı değiştirmiştim üstünde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...