Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PAKO ölmüş

Bone

Öne çıkan mesajlar

pati pet'i ilgilendirdiğini düşündüğüm için buraya yazdım.

Bekir Coşkun'un, Terrier cinsi zeytin rengi köpeği Pako ölmüş. Aslında Bekir Coşkun, kendisi yazardı Pako'nun ağzından. Ama olsun, Pako iyi bir yazardı :)

Yazık oldu, köpeğimin ölmesi çok üzerd, beni. Pako bir de yaşlı köpek, kaç yıl Bekir Coşkun'la yaşamış. Kendi oğlu ölmüş kadar olmuştur.

haber

Türkiye'de hayvan hakları savunucularının simgesi haline gelen, hayvan haklarının gelişimi ve hayvan sevgisiyle birlikte anılan Pako, dün sabah yaşamını yitirdi.

Beyninde tümör olan ve köpekler için oldukça uzun bir yaş kabul edilen 15 yaşında yaşamını yitiren Pako, Hürriyet Yazarı Bekir Coşkun'un terrier cinsi köpeğiydi.

DÜNYANIN ilk hayvan köşe yazarı Pako'nun beyninde bulunan tümörün çok seveni olması nedeniyle okuyuculardan saklandığını anlatan Bekir Coşkun, bir köpeğin ancak Pako kadar mutlu yaşayabileceğini söyledi. Pako ölmeden önce, uğrunda büyük mücadele verdiği Hayvan Hakları Yasası TBMM'de kabul edilmişti.

Pako, "dünyanın ilk hayvan köşe yazarı" olarak basın tarihine imza atmıştı. Hürriyet'in Cumartesi ekinde yazan Pako, en çok okunan köşelerden birine sahipti.

BBC SATIN ALDI

Gazete ve dergilerde Pako ile ilgili 100'den fazla haber-röportaj yayınlandı. "Pako'ya Mektuplar" kitabı, yayınlandığı yılın en çok satılan kitapları arasına girdi.

TRT'de 13 bölüm olarak yayınlanan "Pako'ya Mektuplar" yoğun talep üzerine önce TRT Int'te, daha sonra TRT 2'de tekrarlandı. Başta BBC olmak üzere 7 yabancı televizyon kanalı Pako'ya Mektuplar'dan bölümler aldı.

Başta Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök olmak üzere birçok ünlü köşe yazarı Pako'dan söz etti.

Çoğunluğu çocuklardan olmak üzere, elektronik posta ile normal ev adresine 35 binin üzerinde ileti gönderilen Pako'nun adı, hastanelere, sokaklara, hayvan barınaklarına konuldu.

GELİRİNİ BAĞIŞLADI

Pako, tüm bu yayınlardan ve kitabından sağladığı geliri, kimsesiz hayvanlara bakılması için başta Korusev Derneği olmak üzere barınaklara verdi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Meclis'te çıkarılan hayvan hakları yasasında rolü olduğunu söylediği Pako'nun hayvan hakları savunuculuğunu üstlenmesinden sonra bu konuyla ilgilenen dernek sayısı 6'dan 600'e çıktı.

Veda yazısı, bu hafta Hürriyet Cumartesi'de

Dünyanın ilk hayvan köşe yazarı Pako'nun veda yazısı, önümüzdeki cumartesi günü, her hafta yazdığı gibi "Hürriyet Cumartesi" ekinde yayımlanacak.[signature][hline]iyi kötü çirkin

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 27 Temmuz 2004 19:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Prawler, 28 Temmuz 2004 01:45 tarihinde demiş ki:
bekir coskun yikilmistir herhalde

Kim olsa yıkılır :([signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^
Sosyal ağlarda paylaş

gözlerim doldu duyunca...

bekir çoşkun pako vasıtasıyla bugüne kadar hiç olmadığı kadar kamuoyu yarattı hayvan hakları hakkında.. bir hayvanla aynı evi paylaşan insanların, en saf ruh hallerini, duygularını yansıttı pako nun ağzından... ooof oof...

yanıbaşımda yatan tüy yumağı, geçen kış hasta olup üç gün yattığında yaşadıklarımı hatırlıyorum da... sabır versin allah..[signature][hline]smthng about sx&drt :: profocio hosting
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Ben 6 ay alman kurtdu besledim kör bi şöför çarptı köpegime öldürdü. 15 gün kendime gelemedim kaldiki adam senelrdir o kediyle halini düşünemiyorum...[signature][hline]Diemaster never kill , never destroy and never forgive

Slayertr Developer || MSN
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DIEMASTER, 31 Temmuz 2004 01:07 tarihinde demiş ki:
said:

Ben 6 ay alman kurtdu besledim kör bi şöför çarptı köpegime öldürdü. 15 gün kendime gelemedim kaldiki adam senelrdir o kediyle halini düşünemiyorum...

kedimi ben onun kopek oldugun saniodum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...