Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

blu-ray ne zaman yaygınlaşır

blazkowicz

Öne çıkan mesajlar

nedense cd'den dvd'ye geçiş gibi kolay olmadı blu-ray süreci. yazıcıları ve boş discleri hala el yakan cinsten. dizi & hd film arşivleyen birisi olarak harici hdd'ler ile boğuşmaktan bıktım. (hatta 500gblık datam elimde patlamıştı, evlat acısı resmen)
şu teknoloji tam anlamıyla otursa da mis gibi datalarımızı yazdırıp saklasak. peh.
Sosyal ağlarda paylaş

Gidince hayatinizi karartacak data'lari tek bir lokasyonda yedeklemek/tutmak geri zekali olmak gibi bisey zaten. Basa gelmeyince ogrenmiyoruz ama hic birimiz. Bile bile gol yani. O yuzden disk ya da bluray ya da cd/dvd farki yok esasen. Hangisi uygunsa o kullanilmali.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Server patlarsa? (:P)

Cesit cesit teknoloji var bu konuda. En basitinden raid teknolojisi. Disklerden biri patlarsa cikarip yerine yenisini takiyosun oluyo bitiyo. Daha da degerliyse data'lar bankalar gibi farkli lokasyonlarda mirror server'lar tutuyosun. Deprem de olsa, ulke de batsa veri korunuyor.

edit : hatta bu sekilde 110 saniye gibi bir surede veri kaybi yasamadan tekrar online olabiliyosun. data disaster recovery diye aratirsan bir suru video falan da bulursun. acik alanda calisan sunuculari falan havaya ucuruyorlar, sonra yedek sistemler devreye giriyo falan. guzel bisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bi de o var tabi yasadışı içerik yedeklemiş olmaz mıyım o zaman online olarak?

Ben kötü bir sistem demiyorum ayrıca yanlış anlaşılmasın, Türkiye'deki internet standartlarına ve ücretlerine göre zor diyorum sadece. İsveç'te yaşıyor olsam mesela hiç depolamazdım bile 5 dakkada iniyo nede olsa (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Xaero said:

Filmleri falan mı yedeklemeye çalışıosun? Logmein'de topu topu 8 GB backup'ım var. Upload etmek hiçte o kadar üzmez hani.

Yerine konabilecek veriyi neden yedekleyeyim ? Biraz yukarda yazdim.

Sikca degisen verileri yedeklemek de bir baska sorun mesela. Gunluk 1 gb upload yapman gerekse gayet de uzulursun ki birak yuklemeyi, yurt disindaki sunucu yedegimi bile zor aliyorum yurt icindeki bir makinaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben buna teknolojinin paralel olmayan gelişme yasası (tpogy) diyorum.

Mesela 3B'lu ekran kartları ve monitörlerin yaygınlaşması günümüze denk geliyor ve fiyatları biraz daha yüksek.

Ama hd televizyonlar ve blu-rayde bunun tam tersi bir durum var. Birisi 10 yıl önce piyasaya girip hızla ucuzlarken öteki daha 2-3 sene önce adam akıllı bulunur oldu, haliyle aralarında fiyat farkı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Almanya'da blu-ray film satın almak çok pahalı. Ben www.lovefilm.de ile internetten film kiralıyorum. Postayla yolluyorlar, izleyip geri yolluyorsun. Blu-ray ve DVD kiralamak aynı fiyat. O yüzden yaygın diyebiliriz. Param olsa HDTV ve PS3 almak istiyorum ama mezun olana kadar beklicem artık. :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...