fede Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 yemeksepeti formatında, yemek sepetinin 20de 1 büyüklüğünde bir sistemi ilk kuruluşu kaça mal olur? senelik maintain ücreti ne kadar olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 bence siteyi boşver. sistemin alt yapısını nasıl ayarlıcan o önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 ssitenin maliyeti harcicagin bandwith kullancagin databasele felan orantilida max max bi server kiralarsin yane 60 dolar felan snairim ayligi o isin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 işte sadece site değil. yemek sepeti gibi işleyen bir sistem, call center filan olacak, sipariş gelicek, otomatik iletilecek filan. tam bir altyapı yani. bandwithttir, kullanımdır büyüklük olarak da dediğim gibi yemek sepetinin 20de 1 i filan. yani bu işi yapan birine gel abi bana tüm sistemi kur, bi de çalışır halde tut desem ne kadara mal olur onu soruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Onu kimse hesaplayamaz bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 valla benım arkadasım yapmıstı qyemektı sanırsam koç unı ıcın yapmıstı , çok bı masrafı yoktu sadece ıste fax ozellıgı olan bı telefon melefon almıstı ekstradan , sonra cok yogunlasmaya baslamıstı ortakları da ılgılenmemeye baslayınca butun ısle o ugrasmak zorunda kalıyordu o yuzden o da satmıstı sıteyı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Evet faks sistemi kuruyorsun , gelen siparişleri dükkanların fax numaralarına iletiyorsun . Call center dışında pek bir maliyeti yok , güzel bir sistem - dizayn ve ondan sonrası pazarlama işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 kuruluma 5000 lira dedim. makinalar hariç. bide IT ci tuttum dükkana senelik 30000 TL ye kapattım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 yani projede böyle gösterdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 kabaca bakiyorsak kurulum 20k, senelik 75k olarak hesaplardim ben, hersey dahil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 yuvarlak 100 de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2010 abi iki bilgisayar 4 telefon bi faks makinası 2 modem var. nası 20 k olur lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Sadece teknik anlamda soruyorsan, ve butun yazilimi tasarimi vs bi sirketin ustune yikacaksan (yani proje yoneticiliginide onlar yapacaksa) 50 bin dolar yazilim. Yazilim biraz pahali cunku hem biraz ayrintili, hemde siparisler faxla gidiyordu yemeksepetinin ilk versiyonunda, POS cihazi olmayacaksa boyle olmasi gerek. Boyle bir yazilimida proje yoneticiligini yapmazsan 50 bin dolar. Kendin yazilimci/tasarimci tutup kendin yonetirsen daha ucuza cikarabilirsin. Boyle bir proje yapacaksan tabii in house halletmen gerek kendi yazilimcin tasarimcin ile. Maintain etmek derken yazilimi ve sunuuclari maintain etmekten bahsediyorsan, sunucular icin illaki birini tutmak zorunda degilsin ilk 1 sene. Fakat yazilim icin maasli elemanin olmasi gerek bugfix vs icin. Yine 100 bin dolar ortalama bir rakamdir akinin dedigi gibi. In house yazilimcin olacak vs. Sirf teknik anlamda giderin bu olur yazilim+1 sene. (kendi maasini giderini katma tabii o zaman gecer) Ama basarili olur mu dersen pek sansi yok. Ben min 500 bin dolar yatirim almadan boyle bi ise girmem tr'de. Gerisi basarisizlik cunku. (gerci 500 bin alsamda girmem, competition zor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 ders icin filan yapiyo heralde, business plan gibi bisey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 ha, anlamamisim orayi, dogru. yine cok degismezde hoca bu tarz sevmeyebilir tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 75k dolar kadar bisi olabilir, ama 1/20 derken nasi yani mesela sadece izmir e hizmet eden bir sistemden mi bahsediyoruz? crud zaten bir web sitesinde olan biten, genelde paralar ayni yapilan isler farkli oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 olayı aynı nedankonun dediği gibi yaptım zaten ama rakamı düşük tuttum biraz, zaten rakamdan çok sistemi kurmak nası bi yöntem izlemeleyim o önemliydi. saolun cevaplar için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar