Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IT ci arkadaşlara bir soru

fede

Öne çıkan mesajlar

işte sadece site değil. yemek sepeti gibi işleyen bir sistem, call center filan olacak, sipariş gelicek, otomatik iletilecek filan. tam bir altyapı yani. bandwithttir, kullanımdır büyüklük olarak da dediğim gibi yemek sepetinin 20de 1 i filan. yani bu işi yapan birine gel abi bana tüm sistemi kur, bi de çalışır halde tut desem ne kadara mal olur onu soruyorum
Sosyal ağlarda paylaş

valla benım arkadasım yapmıstı qyemektı sanırsam koç unı ıcın yapmıstı , çok bı masrafı yoktu sadece ıste fax ozellıgı olan bı telefon melefon almıstı ekstradan , sonra cok yogunlasmaya baslamıstı ortakları da ılgılenmemeye baslayınca butun ısle o ugrasmak zorunda kalıyordu o yuzden o da satmıstı sıteyı
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece teknik anlamda soruyorsan, ve butun yazilimi tasarimi vs bi sirketin ustune yikacaksan (yani proje yoneticiliginide onlar yapacaksa) 50 bin dolar yazilim. Yazilim biraz pahali cunku hem biraz ayrintili, hemde siparisler faxla gidiyordu yemeksepetinin ilk versiyonunda, POS cihazi olmayacaksa boyle olmasi gerek. Boyle bir yazilimida proje yoneticiligini yapmazsan 50 bin dolar. Kendin yazilimci/tasarimci tutup kendin yonetirsen daha ucuza cikarabilirsin. Boyle bir proje yapacaksan tabii in house halletmen gerek kendi yazilimcin tasarimcin ile.

Maintain etmek derken yazilimi ve sunuuclari maintain etmekten bahsediyorsan, sunucular icin illaki birini tutmak zorunda degilsin ilk 1 sene. Fakat yazilim icin maasli elemanin olmasi gerek bugfix vs icin. Yine 100 bin dolar ortalama bir rakamdir akinin dedigi gibi. In house yazilimcin olacak vs. Sirf teknik anlamda giderin bu olur yazilim+1 sene. (kendi maasini giderini katma tabii o zaman gecer) Ama basarili olur mu dersen pek sansi yok. Ben min 500 bin dolar yatirim almadan boyle bi ise girmem tr'de. Gerisi basarisizlik cunku. (gerci 500 bin alsamda girmem, competition zor)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...