Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antisosyal / Asosyal

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bu iki kelimenin sürekli karıştırılmasından çok rahatsız olmaya başladım ben. Ne de olsa psikoloji okuyoruzzz. (B))

Bazen topiclerde de görüyorum "Sende antisosyal kişilik bozukluğu olmasın?" gibisinden laflar ediliyor. Antisosyal kişilik bozukluğu hastalarına kısaca sosyopat/psikopat diyoruz.

Asosyal da sosyal olmayan demek.

"Ay çok antisosyalsın yaaa" gibi yanlış kullanımları çok sık duyuyorum.

Burada psikoloji bilgimi konuşturmadım kimse yanlış anlamasın, günümüzde çok sık yapılan bi hata. Doğru kullanalım istedim.

Teşekkürleeeer...
Mesaj tarihi:
mokoko said:

biz teşekkür ederiz. aydınladım resmen.

gramer ayrı, vokabüler ayrı. bu gereksiz konu üzerine de ben bi topic açiim bari, beni çok rahatsız ediyor bu yanlış kullanımlar.
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

psikoloji okuyan biri olarak seni düşündüren şey insanların kafasına göre teşhis koyması değil kelimeyi yanlış kullanması ha

Yanlış kullanım derken onu da kastetmiştim pek tabiğ.
Mesaj tarihi:
abi hepiniz smile kullanan insanlarsınız ne dahi anlamında da filan. bi resmi belgeye veya dilekçeye smile koyunda görelim.
ki bunun gramerlerde alakası yokki anlam karmasası.
Mesaj tarihi:
vaniLLe said:

said:
Arkadaşlar bu iki kelimenin sürekli karıştırılmasından çok rahatsız olmaya başladım ben

geceleri uyku girmiyo gözlerine di mi?

Hem de ne biçim.
Hocamız da bizi uyardı, arkadaşlar hala karıştıran var yapmayın etmeyin diye. Ben de farkettikçe rahatsız olmaya başladım.
Mesaj tarihi:
abi paticikte ne çok tartışıldı bu -de mevzusu anlamıyorum yani sadece bizim ilkokul öğretmenleri mi insanların başının etini yedi -de yi kaldırın cümle anlamlıysa ayrı, anlamsızsa bitişik diye, bu kadar zor olmamalı ya.
Mesaj tarihi:
o antisosyal/asosyal bilgisizliğinden ben de rahatsız oluyorum. "madem kelimeyi bilmiyorsun kullanma lan!" diye ağızlarına vurasım geliyor..

"bir diş antisosyal için ve bir diş de prototip için" diye vura vura eğitimden yanayım..

evet , ayrıca prototip hedesi var..

-ay o çocuk çok sıradan, çok prototip bir insan.
ZBAMMM!!! çenede patlayan topuk efekti
+dediğin şeye en yakın şey stereotip. ama o da uygun değil aslında.. siz sıradan kelimesini kullanmaya devam ediniz. buyrun dişiniz.
-tefekkur edefim. bufgüğn de bifey öğflenmişf olduğm..
+önemli değil efendim. görevimiz..
Mesaj tarihi:
napae said:

Sonradan sosyopat olunmuyor.

15 yaşından önce başlıyo yani, sonradan olunmuyo dediğim.

tam edit yapacaktım mesaja sonradan vazgeçmiştim. house'un bir bölümünde hatun ergenlik döneminde duygu duymayı/hissetmeyi yitirmişti taciz, şiddet falan yüzünden.
  • Yeni Oluştur...