Xenocide Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 http://www.samsung.com/ca/consumer/office/monitors/lcd/LS22CMFKFV/ZA/index.idx?pagetype=prd_detail geçenlerde şu ürünü gördüm bi mağazada. Nvidia 3D hede hödösü destekli monitör falan diyordu. Bu konuda bilgi edinmek istiyorum nedir bu, 3d özelliğini kullanmak için özel bi ekran kartı edinmek gerekli midir? 3d 'si dışında monitörün kendisi nasıl? 600 700 dolar civarı bişeydi sanırsam değer mi o kadar para vermeye? bende ekran kartı olarak 9800 gtx var, nvidia ayarlarında bi 3d özelliği gördüm açılıp kapanabilen, açınca monitörde görüntü gitti :) bu özelliğin orada olması benim ekran kartının desteklediği anlamına mı geliyor? kısacası 22" Samsung 2233rz 3D monitörle ilgili tüm bilgileri istiyorum sevgili patidaşlar. Sevgiler, saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 panel olarak muazzam bi kalite soz konusu degil, dolayisiyla 2d performansi doyurucu olsa dahi fiyatinda alternatif degil. olayi 120hz de goruntu tazelemesi ve bunu yaparken 3ms gtg response vermesi. nvidia 3d vision gozluklerle kullandiginda ayni sinemada xpand3d tarzinda bi mantikda 3d goruntu elde ediyorsun desteklenen yazilimlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Bu 3d destekleyen oyunlarda sağ ve sol göz için her kare iki kere çizilyor dimi? Yani performans direk yarı yarıya düşüyor gözlüklerde ki gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 aktiftablet said: Yani performans direk yarı yarıya düşüyor gözlüklerde ki gibi? performanstan kasit nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 "destekleyen oyunlarda" diyorsunda bu benim ekran kartının ayarlarındaki 3d özelliğinde destekleyen oyunlar diye bi sekme vardı ve altında Thief 2 'den tut age of empires 2'ye kadar eski püskü oyunlar bile mevcut. Ha şöyle bi kategorize yapmışlar, oyunların 3d'ye verdiği tepkileri Good Excellent diye kategorize etmişler eskiler good yeniler çoğunlukla excellent almış. yani excellent olmasa bile eski bi oyunda bile 3d görüntü alabilcem demek. Peki bu Nvidia gözlükleri nasıl ediniliyor, pahalılar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Madem konu nvidia 3d ye kaydi ozet geceyim. oncelikle bu hadisenin monitorleri gercek 120hz. oyle lcd tv lerde falan reklam edildigi uzere 60hz goruntuden generate edilip araya deste deste kart sokar gibi ek goruntu sokmuyor. bizzat iki kat goruntu var ortada standart 59-60hz lik monitorlere kiyasla. bu goruntu her goz icin bir active shutter (veya lc shutter diye aniliyor) gozlukle senkronlanip sag ve sol goz icin ayri tasarlanmis goruntu ayri ayri tazeleme oraninda gozluk tarafindan kapanarak filtrelenip ilgili goze ilgili goruntunun gelmesiyle olusuyor. burda aktiftablet in sordugu sorunun cevabi yatiyor galiba, tam olarak sorusunu anlamamis olsamda degineyim; 120hz lik goruntu ard arda 60hz lik her goz icin bireysel goruntu seklinde karisik vaziyette. ortada goruntude bi yavaslama yok bu soruluyorsa. goruntu normal lcd monitorlerin rr hizinda. yani 60hz. yalniz stereoscopic goruntu kullanildigi zaman haliyle bu iki kat islem ekran karti tarafinda daha fazla islem gucu demek. yani her durumda es cozunurlukte 2d vs 3d de ayni kart ustunde 3d goruntu bariz daha yorucu bir islem olacaktir. destekleyen oyun kismi da soyle, teoride her goruntu 3d yappilabiliyor islem nvidia da driver native gerceklestigi icin. ama ayrica 3d mapping ozenle yapilmis uygulamalarda parliyor. yoksa olasi focus problemleri, gozden goze degismekle birlikte baska problemler falan olabiliyor. farkli kalibrasyonlarda(ayri salon?) farkli 3d filmleri xpand3d ile izlerseniz bu kisim icin iyi bi ornek olur. zira kullanilan teknoloji ayni, double refresh rate ile active shutter gozluk kullaniliyor aynen. almali mi sorusuna gelinirse, gozden goze degisir ama cogu insan gozluk tarafindan yapilan shutter lari gordugunu soyluyor. buda goz basina 60 kere oldugu icin bu flicking gayet rahatsiz edici ve bas agritici olabilir. hatta cogu yuksek refresh rate isteyen insan 60hz lik lcd leri bile bu acidan rahatsiz bulabiliyor. bence bu teknolojinin goz basina bi 70hz+ cikartmasi gerekir ki bi efektleri farketmeyleim. fiyatlara gelince, starter kit olarak en son baktigimda ir senkronizer ve tek gozluk fiyati 200 dolar civari biseydi. bunun ustune ekstra senkron cihazina ihtiyac duymadan istenildigi kadar gozluk alinabiliyor daha uygun fiyatlardan. bi bakmak lzm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 abi valla bugün yine baktım, 900 lira monitör hani onu aldıktan sonra zaten yeterince cebe giren giriyor, bide gözlük takımı için öyle 200 dolar falan. fazla masraflı oluyor bu ya. Kaldı ki bildiğim kadarıyla bu teknoloji yeni yeni yaygınlaşıyor ve tecrübelerime göre asla yeni teknolojiyi çıktığı zaman almamak lazım. bunu alırım 5 ay sonra 10 kat iyisini çıkarırlar benim aldığım iner 400'e 500'e hatta piyasadan kalkar falan, sonra ben nerd ragelere girerim. ha bide, topic'i habire daldan dala atlatıyorum ama şunu da sorayım madem. Monitör alırken nelere dikkat etmek lazım? Refresh rate, kontrast oranı ve büyüklüğü kısmen bildiğim şeyler ama mesela kontrast oranı nasıl olursa temiz görüntü elde ederim? birazcık açıklarsanız şunları sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Monitör mevzusu geçmişken sorayım. 23 veya 24", oyunlarda ghosting sorunu olmayan ve 500-600 lira civarı tavsiye edebileceğiniz monitörler nelerdir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
msuuut Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2010 Bi oyun dergisinde okumuştum bu 3d ile alakalı sistemi.hatta bahsettiğin monitör ele alınmıştı.sadece monitörü almakla bitmiyor.bildiğim kadarıyla eğer bu sistemi adam gibi kullanmak istiyorsan cebinden yaklaşık 10binlirayı çıkartman gerekiyormuş.ıvırını zıvırını alacaksın ki tam perfoms alabilesin.okuduklarım bunlardı.ciddisen öm at dergiyi falan bulayım bütün yazılanları ulaştırayım.şimdi üşendim boş yere uğraşmaya adasdaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 hoh.. geç geç tamam ben samsung p2350'de karar kıldım zaten. belliydi bu 3d işinin bana pahalıya mal olacağı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 msuuut said: Bi oyun dergisinde okumuştum bu 3d ile alakalı sistemi.hatta bahsettiğin monitör ele alınmıştı.sadece monitörü almakla bitmiyor.bildiğim kadarıyla eğer bu sistemi adam gibi kullanmak istiyorsan cebinden yaklaşık 10binlirayı çıkartman gerekiyormuş. yok artik. pc gaming icin iste yazdim ihtiyac olan sey g92 ustu gpu kullanan bi nvidia ekran karti. 3d vision starter kit, ve 120hz lik 3d destekli monitor. normalde ztn monitoru ve ekran karti 400-500 dolardan asagi alamiyorsun. bunu goz onunde bulundurursan verilmesi gereken ekstra para 500 dolardan fazla degil. oda en pahali 3d monitoru alarak falan. senin dedigin polarize veya active shutter teknikli kaynak secmeyen tek kisitlamasi tazeleme olan sistemler. 55 inch plasma + 4 gozluk + source + av reciever falan gibi hesapliyorsak isimiz var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 http://www.pclabs.com.tr/2009/11/17/nvidianin-stereoskopik-3-boyut-yorumu-geforce-3d-vision/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 ya peki herkes "nvidia 3d vision destekli ekran kartı" diyip duruyor. arkadaş bunun bi listesi yok mu? benim kartım destekliyor mu desteklemiyor mu öğrenmek istiyorum aaaa edit: nvidianın sitesinden ekran kartıma bakarak öğrendim ki destekliyormuş. Yani geriye http://www.nvidia.com/object/product_GeForce_3D_VisionKit_us.html şunu almak, birde 3d monitör almak kalıyor ki ikisi birlikte 1200 lira civarı birşey. masraflı arkadaş, çok masraflı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 g92 sonrasi destekliyor iste. onlar nedir? 9600gt, 8800gt,9800gtx+, 9800gt, 9800gtx ,gts 250 ve gerisi. ama bunlarla tirt olur bence o ayri. tam cozunurlukte 3d performans icin detay kisicaksam ne anladim ben o isten. min core216 falan bisey olacak ki aldigina degsin. gerci onu alana kadar ati de birsuru mukemmel kart var. o ayri. bu is icin en guzeli xpand in evrensel gozluklerine gpu ureticilerinin destek vermesi. ne zaman olur veya olur mu bilmem o ayri. ama muazzam ucuzlardi bu tarz bi tekelin altindan kalksa bu is. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 sonuç olarak, -9800 gtx ekran kartı için en azından- akıl karı bir iş değil bu 3d işi şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deggial Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Uzun süre devam edecek bi olay değil bence bu 3D monitör olayı. Şöyle bir kehanette bulunuyorum ey paticik; yakın gelecekte direkt kafaya takılan görüntü aparatları yaygınlaşacaktır. Görüntüler gerçek dünyadan iki adet klasik kamera yerine, iki adet panaromik kamera ile çekilmeye başlanacak ve görüntü alanındaki çerçeveli sınırlar ortadan kalkacaktır. Bu aletler zaten uzun zamandır var bildiğim kadarıyla, ama yakın zamanda (3-5 yıl) herkesin evine gireceğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2010 dediğin aletten var ama maliyetleri çok yüksek seri üretim yok ondan yaygınlaşmıyor böyle şeyler normalde teknoloji ilerde ama işte halka arz edilmesi biraz geç oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar