Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusya ve Çin....

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
unity100, 23 Temmuz 2004 00:35 tarihinde demiş ki:
said:
Tralier, 22 Temmuz 2004 20:18 tarihinde demiş ki:
Unity sana ilk defa katılıyorum oda mecburi :)

herkes boyle basliyor zaten bana hak vermeye.

Hayır, genelde sacmaladıgın için...[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum,
Hiç olmayayım derken,
Meğer hep olmusum.
Kelam edip dertlesirken nağmelerle
Sana da sebep olmuşum
Ben seni soyledim var sen anlat gerisine
Simdi git ruhum yolun açık olsun.
Mesaj tarihi:
said:
huun, 23 Temmuz 2004 01:00 tarihinde demiş ki:
rusya ne abi ya . gidip goren varsa kominizmden sonraki ilk zamanlarini nasil bir rezalet ulke oldugunu anlardi . ben gormedim ama gidip goren cok tanidigim vardi . hatta cok yakin bir tanidigim ki kendisi babam olur durumu gayet guzel bir sekilde ozetlemisti " ben o adamlarin uzaya falan gittigine inanmiyorum" . oyle bir fakirlik oyle bir yokluk varmis . ruslarin ilk akinlari basladiginda manavin onunde muza incire vs ye bakip aa bu ne diye soranlarini da cok gordum . adamlar hayatlari boyunca yememisler oyle seyler . tutupta neyini savunacaksin boyle bir rejimin .

Ben orda bulundum. Hala Komunizm standartlarına yakın bir sekilde yasıyorlar. Ama Amerikaya karsı Super Guc olacak ekonomiye sahip deiller. Olamazlarda Amerika fln izin vermez.[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum,
Hiç olmayayım derken,
Meğer hep olmusum.
Sana da sebep olmuşum
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 23 Temmuz 2004 22:15 tarihinde demiş ki:
said:
Tralier, 23 Temmuz 2004 15:54 tarihinde demiş ki:
Hayır, genelde sacmaladıgın için...

tamam o zaman. cok iyiymis.

Bak yine :D[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum,
Hiç olmayayım derken,
Meğer hep olmusum.
Sana da sebep olmuşum
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 21 Temmuz 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
neyiyle mi daha ilerisindeydi ?

1 - ifade serbestisi

68 lerde dunyada heryerde baslayan hareketlerin fikri temelleri abd gibi bati ulkelerinde daha 1950 lerde yazilip yayinlanan kitaplar, filmlerle basladi. konusma serbestisinin olmadigi yerde kultur de olmaz, idare edilen yayinlar olur. rock n roll muzigi, o donemde ulkenin tum geleneklerine aykiri olmasina ragmen yasaklanmadi.

emin değilim,sonuçta o dönemde amerikada ırkçılık azmamışmıydı?insanlar deri renkelerine göre otobüslerde oturtulmuyomuydu?koministim diyenelr işten atılmıyormuydu?kominst partiler yasaklanmamışmıydı,işçi sendikersı diye birşey yoktu.sendikaların hepsi devlet kontrolündeydi.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Mesaj tarihi:
Ve akşam o korumalar evlerine döndüklerinde öldürüldüler. Aynı şekilde hala amerikadaki zenci erkeklerin neredeyse 1/4'ü en az bir kez hapse girmiş durumda. Aynı şekilde hala amerikada zenci olmak potansiyel suçlu olmak anlamına geliyor ve sokak ortasında polisler tarafından linç edilebiliyorsunuz ve mahkemeler bunu suç saymıyor :-) Konun başını okumadım da sadece unity yine amerikayı savunmuş bende son yazdıklarının diğer yüzünü yazayım dedim.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
propaganda diz boyu :-) Hayır amerikan belgesellerinde discovery channel da cnn'de bu dediklerin doğru olabilir ama o kanallarda bile amerikda açlıktan ölenleri, hastane kapısından içeri alınmayanları, alınsalar bile ameliyat parasını ödeyemeyenleri gösterirken bugün bile Küba'da her türlü sağlık ve eğitim hizmeti bedavadır (SSCB döneminde Rusya'da da öyleydi şu an nasıl bilmiyorum). Ve bu öyle gelişmiş bir sistemdir ki bütün latin amerikanın en iyisidir. Tabii ki gidip amerikanın en zenginlerinni gittiği hastanelerle karşılaştırırsanız geri kalmış oldukları doğrudur ama onların kulavırnda olan latin amerika ülkeleri ile karşılaştırmak gerçekçi olandır.

İfade serbestisi bugün bile amerikada tam olarak yoktur. Evet aykırı seslere izin vardır ama ne zaman ki anarşizm bütün dünyada büyük bir ivme kazanıp yayılmaya başlamıştır bir anda ortalık anarşistlerin nasıl manyak adamlar olduğunu kanıtlamaya çalışan saçma sapan aksiyon filmleri ile dolmuştur (Ajan xXx buna en güzel örnektir). Evet amerikada ifade serbestisi vardır hatta öyle serbesttir ki fedaral devlet bütün yazışmaları özel e-postaları denetler. En korkunç despot rejim kendisini özgürlükçü maskesinin arkasına gizlemeyi başarandır. Bakın amerikanın Irak'ta yaptığı işkenceler kanıtlanmıştı ne oldu? Çok demokratik amerika demokratik yollardan askerlerini akladı, sistemetik olayı tekil olmaktan bile çıkartıp unutturdu.

Rusların teknolojisi olayına gelirsekte el insaf derler insana. Hayır madem taraflı kaynaklardan araştırıyorsun amerikanın kanalı olan discovery'de bile Rus jetlerinin yetenekleri övüle övüle bitirelemiyor. İlk aklıma gelen şu an modelini hatırlayamadığım bir Rus jeti kobra hareketi (manevrası) diye bir şeyi yapıyordu ki buna amerikalılar bile bir uçağın nasıl bu şekilde bir yaptığına akıl sır erdiremediklerini söylüyordu. Ha Rusyanın eski silahlarını amerikanın yeni silahları ile karşılaştırsanız tabii ki rusya geridir. ancak bugün bir çok alanda rusya bu farkı kapatmaktadır. Bakın Irak'ta M1'ler rakipsiz farzediliyordu ama şu an piyade desteği olamdan hiç bir yere gitmiyprlar zira ruslar M1'e etki özel bir silah geliştirdiler. Iraklılar sapır sapır M1 avlıyorlar.

said:
unity100, 21 Temmuz 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
neyiyle mi daha ilerisindeydi ?

1 - ifade serbestisi

68 lerde dunyada heryerde baslayan hareketlerin fikri temelleri abd gibi bati ulkelerinde daha 1950 lerde yazilip yayinlanan kitaplar, filmlerle basladi. konusma serbestisinin olmadigi yerde kultur de olmaz, idare edilen yayinlar olur. rock n roll muzigi, o donemde ulkenin tum geleneklerine aykiri olmasina ragmen yasaklanmadi. ama bir bakiyoruz ki tanidigimiz bazi bulgaristan gocmenleri 90 larda geldiklerinde dinledikleri en modern parca elvisinkilerdi. two princes dinletmistim de birine yamulmustu herif boyle sarki mi var diye. ayni durum sscbde de gecerli idi.

2 - teknoloji

evet soguk savasta onde gorundukleri donemlerde bile sscb uzay yarisinda dahi geri idi. kozmontlar allahlik ucuyordu. tvde belgeseller cikiyor donem donem takip edin. abd uzay programinda olen kisi sayisinin kat be kat ustunde idi sovyetlerin skoru, ve ustelik oyle hic tahmin edilemeyen gorunmez kazalar da degil, geliyorum diyen turde olanlari neden oluyordu bunlara.

silah. her zaman sayiya ve sekle onem verdiler. t80 tasarimi sekil olarak superdir, ama sscb yikilmadan onceki teknoloji ile o tanki m1 le karsilastirmak donanim acisindan mumkun degil. aynen ucaklarda oldugu gibi. 3 bin km hizla giden mig 25 ler taa 60 larin sonunda duzenli kullanima girdi sscbde, hem de yaygin olarak, ama ucagin donanimi, ecmsi eccmsi dersen donemin herhangi bir abd ucagiyla basedemeyecek nitelikte idi.

bilgisayar olayi rusyada batidan getirilen kacak teknolojiyle gelistirildi.

say say bitmez daha bi suru.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
fedaykin o dedigin beles saglik hizmetini nasil veriyorlar onu da bir anlatsan ya . ulke acliktan oldugu icin turistlere geceligi 5 dolara kendini pazarlayan kadinlar , aclik sefalet onlari hic anlatmiyorsun . butun bunlarda beles ama geri kalmis bir saglik hizmeti icin .

dunyanin her yerinde ifade ozgurlugu kisitlidir . her ulkede her devlette bu boyledir . aksini iddia etmek biraz komik olur . basit bir adam cikip tv de gazetede istedigi soyleyebilir ama etkili olabilecek insanlar her ulkede devletin nefesini ensesinde hisseder .

dedigin ucak su-27 . manevra kabiliyeti olarak su anda bile en ileri ucaklardan birisi . ancak tum rus ucaklarinda oldugu gibi elektronik donanimda cok zayif . rus teknolojisi elbette dunyanin bir cogundan ilerdeydi ancak benim daha once yukarda dedigim gibi rusyaya komunizmden sonra ilk gidenler uzaya gittiklerine inanmiyorlar sozu teknolojiyi seviyesini degil ulkedeki sefaleti anlatmak icindi . uzaya gidebiliyorsun ama ulkedeki insanlari sefalete mahkum ederek .

bu arada m1 lerin sokakta ya da piyadelere karsi tek basina daha oncede gittigini hic sanmiyorum . mekanize ve zirhli birlikler hic bir doktrinde zaten tek baslarina gezmezler . ya hava ya da piyade destegi alirlar . 100 tane tank 1000 tane piyade icin gayet kolay hedeftir . c&c bile olduremiyordu tanklar piyadeleri ordan pay bicin iste :D [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 25 Temmuz 2004 21:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
huun sen hangi ülkeden bahsediyorsun, kendisini açlıktan başkalarına pazarlayanlar ABD'de...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Bedava eğitimden kastın ilköğretim ise tamam o zaten bütün dünyada o şekilde. Ancak ABD'de ki o beleş olan okulların hali zaten apayrı bir olay, parsayı toplayan beleş olmayanlar. Birde en önemlisi bir yerlere gelmek istiyorsan o eğitimin devamı olan kolej eğitimi beleş filan değil.

Sağlık ise ilk yardım anlamında beleş. Evet adamın kanamadan ölmesine izin vermiyorlar, bir yere kadar koruyorlar ama o hep bir yerde kalıyor. Eşit bir sağlık hizmetinden söz etmek mümkün değil. O gelişmiş amerikanın son teknoloji sağlık hizmetini parası olanlar alıyor.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
abi abd de kesinlikle dedigin gibi ac insanlar var. dunyanin her yerinde oldugu gibi hayatlarini dilenerek ya da copten sagliyorlar . bunun olmadigi bir ulke goster disimi kirayim . bunun disinda gene abd insalarin en cok para kazanma ve zengin olma sansina sahip oldugu ulke . evet adamlarin anlayislari zayif olan yasamasin degil sadece topluma hic bir katki saglamayan adami yok sayiyorlar . bu da kendi icersinde hakli bir mantik . calisip vergisini odeyen insanlarin parasiyla hic bir is yapmaya niyeti ya da potansiyeli olmayan adamlara avrupadaki gibi bilmem kac bin euor maas baglamiyorlar . ben acikcasi bu konuda biraz kararsizim . ancak koca ab birligini toplasan bir abd etmiyorsa bazi seyleri adamlardan ornek almakta fayda var diyorum ben . adam afganistan dedi 1 ayda ele gecirdiler irak dediler 1 ayda ele gecirdiler . tutupta bu adamlarin sistemini sorgularken biraz dikkatli olmak lazim . bence dunyadaki en ileri sistem . konusacak tartisacak bir sey yok bence .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Şayet en ileri olan şey insana en az değer verip en vahşi olan şey ise haklısın. Herkezin ilerilik kriterleri biraz farklı oluyor anlaşamadığımız nokta da bu zaten. Benim bakış açıma göre dünyanın en geri ülkelerinden birisidir ABD. Senin değerin paran kadardır, başkalarını ezdiğin kadardır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
you win some you lose some. diye bi laf vardır.

kapitalizm de olmuyor, komunizm de olmuyor. o kadar çok ideal olabilecek sistem var ki... işin içinde insan faktörü olduktan sonra, sistemin işlemesinden mesul olanlar insanlar oldukça, sistem insanlar oldukça, her gülün dikeni oluyo. çifçilerden biri çalışıyo idealist, milliyetçi filan bi adam, diğeri kurnaz, yatıyo. farkları yok. eh. insan işte. insanları değiştirebildikten sonra, sistem filan hikaye.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Mesaj tarihi:
ya birakin bu isleri abd insanlarin birbirini ezerek yukseldigi bir ulkeyse geri kalan her ulkede direkt orman kanunlari gecerlidir . evet ac olan ezilen insanlar var abd de ve diger tum ulkelerde . eger senin insanlarin ezilmedigi parasi olanin adam yerine konmadigi bir ulke hayalin varsa onu bilemem . utopyadir realiteden uzaktir . dunyanin hic bir ulkesinde insanlar ESIT DEGILDIR . kimisi parasi oldugu icin kimisi politik kimisi askeri guc sahibi oldugu icin bazilari zekalari bazilari yetenekleri yuzunden digerlerinden daha esittir . bunlarin olmadigi bir tek ulke biliyor olsam abd ye en ileri ulke demezdim ama gormedim o yuzden oyle .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
O konuda hemfikiriz horace, önemli olan sistemlerin değiştirilmesi değil zaten insanların düşünce yapısının değişmesi. Ancak bu değişimi en güçlünün en iyi olduğu, en çok ezenin de en güçlü olduğu bir sistemde sağlamak mümkün değildir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Salt eşitlikten bahseden yok burada, belirli asgari ve azamilerin olması ve de en önemlisi aralarında büyük bir uçurum olmaması.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
tamam ben de ondan bahsediyorum . her zaman ucurum var tartistigmiz konuda o zaten . salt esitlik zaten imkansiz.[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 25 Temmuz 2004 20:48 tarihinde demiş ki:
Ve akşam o korumalar evlerine döndüklerinde öldürüldüler. Aynı şekilde hala amerikadaki zenci erkeklerin neredeyse 1/4'ü en az bir kez hapse girmiş durumda. Aynı şekilde hala amerikada zenci olmak potansiyel suçlu olmak anlamına geliyor ve sokak ortasında polisler tarafından linç edilebiliyorsunuz ve mahkemeler bunu suç saymıyor :-) Konun başını okumadım da sadece unity yine amerikayı savunmuş bende son yazdıklarının diğer yüzünü yazayım dedim.

abicim askerden bahsediyoruz. koruma dedigimiz milli muhafiz gibi tatil gunu askeri ya da milis degil duzenli ordu. nasil evlerine donecekler adamlar askerde sen geceleri evine mi donuyordun. kislalarina donduler.

amerikada zenciler hapse giriyor, senin ulkende tinerciler hapse bile girmiyor. taksisine bindigi taksiciye para vermemek icin bir gece bicak sallayip sivilleri gorunce kacan pic ertesi gun ayni duraga gelip taksine binecegim diyor dun bana bicak cektin denince ne yaptigimi biliyor muyum ben diyor.

senin ulkende hristiyan kadin gorunce tesetturlu kadinlar namahrem var diye kaciyor hristiyan kadin spor merkezinden atiliyor.

senin ulkende bazi it kopuk tayfasi gunduz ortasinda koca bir bina dolusu adami yakiyor.

ayrim diyorsun da sanki bizde ayrim yok. bizdeki ayrim ayrilacak adam ayrilabilecegi yerde yasamadigi icin goze carpmiyor. toplum hizip hizip yerlesmis durumda sehirlerde. ayni renkten ayni etnik kokenden olan insanlar arasinda bile daglar kadar fark var.

yozgatta sakiz cigneyeni dovuyorlar, gaziantepte uzun sacli adama cadde karsisindan ates aciyorlar.

ve butun bunlara itiraz etmek icin 'hodo' dersen kafana sopayi oyle bir yiyorsun ki yerde surunuyorsun.

basbakanin turkiye tarihinin en buyuk rezaletlerinden birisine imza atan kayirilmis iki burokrat istifa edecek mi diye sorulunca kendisine, 'haddinizi bilin' diyebiliyor ve bu dedigiyle kaliyor.

iste, durum ayni olsa bile amerika ve turkiyede, amerikada bir sansin var sana baski yapanin burnundan getirmek icin. ver dilekceni ac davani, surundur adamini.

amerikada sokakta zencilere kotu muamele yaparken kameraya cekilen polisler davadan davaya kosup surunuyor, senin ulkende vaktiyle insanlarin ustune keyfine gore damdan ates acmis adamlar milletvekili oluyor.

ha iste savunma olacaksa savunmasi budur bunun ; orada hakkini arayabiliyorsun.

tabi bana sorarsan ben avrupayi tercih ederim hak arama konusunda, artik neredeyse kendi ulkemizde kendi devletimizin bize vermedigi temel anayasal haklarimizi bizim adimiza arayacak duruma geldiler.

diger postunla da ilgilenicem simdi. gerci bug biraz seetmis ama kesmez o seni simdi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 25 Temmuz 2004 21:05 tarihinde demiş ki:
propaganda diz boyu :-) Hayır amerikan belgesellerinde discovery channel da cnn'de bu dediklerin doğru olabilir ama o kanallarda bile amerikda açlıktan ölenleri, hastane kapısından içeri alınmayanları, alınsalar bile ameliyat parasını ödeyemeyenleri gösterirken bugün bile Küba'da her türlü sağlık ve eğitim hizmeti bedavadır

evet abi o yuzden adamlar mukemmel egitim ve saglik hizmetlerine ragmen kopekbaliklarinin uzerinden derme catma sallarla amerikaya kaciyor. demek ki bir problem varmis.

fedo tek umit kuba mi simdi ? vah vaaaaah. cok kotu.

said:

İfade serbestisi bugün bile amerikada tam olarak yoktur. Evet aykırı seslere izin vardır ama ne zaman ki anarşizm bütün dünyada büyük bir ivme kazanıp yayılmaya başlamıştır bir anda ortalık anarşistlerin nasıl manyak adamlar olduğunu kanıtlamaya çalışan saçma sapan aksiyon filmleri ile dolmuştur (Ajan xXx buna en güzel örnektir). Evet amerikada ifade serbestisi vardır hatta öyle serbesttir ki fedaral devlet bütün yazışmaları özel e-postaları denetler. En korkunç despot rejim kendisini özgürlükçü maskesinin arkasına gizlemeyi başarandır. Bakın amerikanın Irak'ta yaptığı işkenceler kanıtlanmıştı ne oldu? Çok demokratik amerika demokratik yollardan askerlerini akladı, sistemetik olayı tekil olmaktan bile çıkartıp unutturdu.

geeeeeeec abi askerlik yaptin gormedin mi adamlar tum secereni dosyaya almislar. e postalar denetleniyormus.

sen bana cikip da ulkenin uzerinde buyuk etkisi olan bir sirketi mahkemeye verip 2 milyon dolar tazminata mahkum ettirebiliyor musun burda onu soyle.

simdi bir koca bir sabanciya yapsan bunu bir problemden dolayi turkiyede, once senin dava bi 30 yil surekli ertelenir, caymadigin gorulunce de sana bir guzellik yapiverirler.

burokratlar, devlet kademelerinde calisanlar, yolsuz milletvekilleri, yetkilerini kotuye kullananlar gibi mevzulara hic girmeyeyim.

onemli olan mucadele edebilip edemedigindir haksizliklarla.

turkiyede edemezsin. daha gecen gun bir piyasa ortaminda 'ulkucu' ana babanin oglu olarak babasinin topladigi haraclardan aldigi harclikla altina cektigi bmw ile alemden aleme kosan bir elemanla tanisma serefine nail oldum. noluyor lan desen dava acsan bu adama savci onun yerine seni tutuklar turkiyede.

said:

Rusların teknolojisi olayına gelirsekte el insaf derler insana. Hayır madem taraflı kaynaklardan araştırıyorsun amerikanın kanalı olan discovery'de bile Rus jetlerinin yetenekleri övüle övüle bitirelemiyor. İlk aklıma gelen şu an modelini hatırlayamadığım bir Rus jeti kobra hareketi (manevrası) diye bir şeyi yapıyordu ki buna amerikalılar bile bir uçağın nasıl bu şekilde bir yaptığına akıl sır erdiremediklerini söylüyordu. Ha Rusyanın eski silahlarını amerikanın yeni silahları ile karşılaştırsanız tabii ki rusya geridir. ancak bugün bir çok alanda rusya bu farkı kapatmaktadır. Bakın Irak'ta M1'ler rakipsiz farzediliyordu ama şu an piyade desteği olamdan hiç bir yere gitmiyprlar zira ruslar M1'e etki özel bir silah geliştirdiler. Iraklılar sapır sapır M1 avlıyorlar.

arkadasim o yanli dedigin belgesellerde olaylari yasayan rus kozmonotlari konusuyor japonu cinlisi degil.

evet ayrica su 27 cok guzel manevra yapar ama cag artik stealth cagidir, su 27nin de bununla alakasi yoktur. elektronik donanima bug deginmis.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 25 Temmuz 2004 21:55 tarihinde demiş ki:
Şayet en ileri olan şey insana en az değer verip en vahşi olan şey ise haklısın. Herkezin ilerilik kriterleri biraz farklı oluyor anlaşamadığımız nokta da bu zaten. Benim bakış açıma göre dünyanın en geri ülkelerinden birisidir ABD. Senin değerin paran kadardır, başkalarını ezdiğin kadardır.

eheheheheheheoooooo.

bug tecrubeli degil tabi seninle tartisma olayinda adami direk acik noktadan yakalamissin.

hayir elbette amerikada zayif zkilsin guclu sey olsun gibi bir olay yok.

donem donem sosyal guvence konusundaki politikalar degisir, bu da degisik hukumetlerin icraatlariyla olur. ornegin bush geldi sosyal guvenligi kisip silah yapmak istiyor. kongrede de kavga kopuyor.

her ulkede olan bir olay bu. kendi ulkemiz daha issizlik sigortasini pilot olarak deniyor mu o bile mechul.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 25 Temmuz 2004 22:07 tarihinde demiş ki:
O konuda hemfikiriz horace, önemli olan sistemlerin değiştirilmesi değil zaten insanların düşünce yapısının değişmesi. Ancak bu değişimi en güçlünün en iyi olduğu, en çok ezenin de en güçlü olduğu bir sistemde sağlamak mümkün değildir.

e o zaman avrupa senin icin ideal.

kimse ezdirilmiyor hatta adamlar artik fittiriyor ezdirilmemekten intihara ucuyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 25 Temmuz 2004 22:26 tarihinde demiş ki:

hayir elbette amerikada zayif zkilsin guclu sey olsun gibi bir olay yok.

var abi hayati boyunca sigortasi olmamis vergi vermemis adam sokakta yasar sokakta olur devlet bi bok vermez . sadece as evleri vs . tabii adam oluyor diye hastanede bakmamazlik olmaz ya da olur cunku kanuni olarak o durumdaki bir adama ozel hastanelerin bakma zorunlulugu yok . devlet hastanesinde de kesinlikle oncelikli hasta olmadigini soylememe gerek yok . bu bir aksaklik olarak algilanabilir ve hatta oyledir ama tutupta abd zayiflar soyle guclu zengin olmak icin illede baskalarini ezeceksin demek degildir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
  • Yeni Oluştur...