Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 evet ve bırılerı o gucu ısraıl yapamaya calısıyor oratadoguda bır barıs ortamı olmasını zaten osmanlı dagıldıgından berı ıstemıyordular o yuzden ıngılızler ve fransızlar ortadogu ve afrıka sınırlarını cetvelle cızmıslerdır ortadogu kendı halında bır bolge hıcbızaman degıldı osmanlı yonetımındeyken bıle savaşsız 100 yıl duramamıştı ya arap kabılelerı bırbırıne saldırmış yada osmanlıya karsı ısyan cıkarmıslardır ama genelde hılafetın korkusuyla sındırılmişlerdır ama cogu ılım ve kulturle akıllanınca osmanlının hılafetı temsıl etmedıgını anlamıslar ve bırıncı dunya savasında dın ve para ıkılemınde kaldıkalrında parayı secmıslerdır Avrupa bırlıgı koklu bır olusum degıl bırd eonuda eklıyım sımdıden sallanmaya ve catırdamaya basladı ABD ıse dedıgım gıbı enınde sonunda dagılıcak cunkı ımparatorlukların kaderı budur dunya uzerınde olumsuz olan hıcbır ımparatorluk yoktur uyelerı farklı dın dıl ve mezheplere sahıp ulkeler daıma dagılma tehlıkesı ıcındedırler gunun bırınde amerıkanın basına bushtan daha salak bırı gecse ve daha yanlıs adımlar atsa ote yandan dış gucler amerıka ıcındekı gurupları bırbırıne dusurse olay tamamdır kuzeyle guney nıye seneler once savaştı yada kennedy neden dallasta öldürüldü bir düşünün derim[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
uncla Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Amerika'nın kendinden başka rakibi yok ne yazıkki..[signature][hline]sert kal,taviz verme!
Tralier Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Cin komunist bir ulkedir ve Cinin o kadar nufusu ile tek basına (ambargoya ragmen) kendini super guc yapma potansıyelı var ve o kadar nufuslu bir ulkenin komunist olması cok onemli bir durum ulkenın gelısmesı acısından. Anca AB isi bozuyor. P.S: Ortadoguya hic kimse egemen olmayacak. ABD olacak. Kurtulma planları da bu zaten.[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum, Hiç olmayayım derken, Meğer hep olmusum. Kelam edip dertlesirken nağmelerle Sana da sebep olmuşum Ben seni anlattım var sen bak gerisine Simdi git ruhum yolun açık olsun.
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 cinin neresi komunist.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 israilden ortadaoguda super guc olmaz. her biriylr kavgali oldugu bir bolgede bir liderlik iddiasi olamaz . cin komunist devlet herseye ayar veriyor istedigin iste bile calisamiyorsun ama cin e ambargo falan uygulanmiyor . dis ticaret hacmi abd den sonra en buyuk 2. ulke (bu sene 1. ama gecici bir durum ) .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 cin komunist bir ulke degil.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Anason Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 çin veya rusya uzay teknolojilerinde büyük bir atılım yapmaz ise sanırım abd nin hükümdarlığı devam eder.
Tralier Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 said: unity100, 19 Temmuz 2004 12:18 tarihinde demiş ki: cin komunist bir ulke degil. ??? Cin Komunist.[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum, Hiç olmayayım derken, Meğer hep olmusum. Kelam edip dertlesirken nağmelerle Sana da sebep olmuşum Ben seni anlattım var sen bak gerisine Simdi git ruhum yolun açık olsun.
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 tamam o zaman.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Tralier Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 İyi :)[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum, Hiç olmayayım derken, Meğer hep olmusum. Kelam edip dertlesirken nağmelerle Sana da sebep olmuşum Ben seni anlattım var sen bak gerisine Simdi git ruhum yolun açık olsun.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 aciklama getirim isterseniz olaya biraz . cin devleti komunisttir . ekonomi tamamen devlet tarafindan planlidir . serbest girisimciler vardir ancak devletten izin almadan civi bile cakilmaz . kisace sermaye yatirimcilardan ancak plan program devletten . devlet ihaleye(ihale yanlis kelime oldu haber verir mi diyim oyle bisi iste ) cikar boyle boyle bir fabrika lazim diye yatirimci isi yapar . kisisel ozgurlukler konusunda eski dogu blogu ulkelerinden cok daha ilerdedir ancak bunlar tamamen kazanilmis haklar degildir devletin insanlara kullandirdigi haklardir . cok guclu bir ekonomisi yoktur ama kalabalik nufus ve bu sayede ortaya cikan ucuz is gucu yabancilari taze boka ususen sinek gibi cekiyor . nufusun %60 i hala tarimda calisir ayda 10$ cin nufusunun buyuk cogunlugu icin buyuk paradir ama sehirlerde durum cok farklidir . kisaca cin acaip bir ulke .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 sermaye yatirimcidan dedin mi ortada komunist kelimesi kalmaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Tralier Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 Ok anlamıstır herhalde arkadaslar :P[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum, Hiç olmayayım derken, Meğer hep olmusum. Kelam edip dertlesirken nağmelerle Sana da sebep olmuşum Ben seni anlattım var sen bak gerisine Simdi git ruhum yolun açık olsun.
Tralier Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 said: unity100, 20 Temmuz 2004 14:01 tarihinde demiş ki: sermaye yatirimcidan dedin mi ortada komunist kelimesi kalmaz. O da bi bakımda dogru[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum, Hiç olmayayım derken, Meğer hep olmusum. Kelam edip dertlesirken nağmelerle Sana da sebep olmuşum Ben seni anlattım var sen bak gerisine Simdi git ruhum yolun açık olsun.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2004 isin fazla kelime kismina takilmayin iste . komunistler .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 sosyalist aslında,tek bir ülkede olduğu için sosyalizm geçiş dönemi.komunizm tek bir ülkede uygulanamaz.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Gimli Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Hangi komunizm ya? Çinde komunist partiyi bile özelleştirdiler.. ehah.. Rusya ayrı bi sefalet. Adamların ABD ye borcu var, siz kalkmışsınız abd yi devirecek bilmemne.. Sovyetler zamanının en parlak devirlerinde bile, rus gücünün asıl kısmını hep ordu oluşturdu. Ekonomik, kültürel ve teknolojik anlamda asla ABD yi yakalayamadılar.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
Anason Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 abd neyiyle kültürel anlamda sovyetlerin ilersindeydi ? teknoloji alanında hemen hemen aynıydılar görüntüde.tabi ikisininde önde olduğu konular vardır.ben günümüzde ki ati ve nvidia veya intel ve amd çekişmesine benzetiyorum.
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 neyiyle mi daha ilerisindeydi ? 1 - ifade serbestisi 68 lerde dunyada heryerde baslayan hareketlerin fikri temelleri abd gibi bati ulkelerinde daha 1950 lerde yazilip yayinlanan kitaplar, filmlerle basladi. konusma serbestisinin olmadigi yerde kultur de olmaz, idare edilen yayinlar olur. rock n roll muzigi, o donemde ulkenin tum geleneklerine aykiri olmasina ragmen yasaklanmadi. ama bir bakiyoruz ki tanidigimiz bazi bulgaristan gocmenleri 90 larda geldiklerinde dinledikleri en modern parca elvisinkilerdi. two princes dinletmistim de birine yamulmustu herif boyle sarki mi var diye. ayni durum sscbde de gecerli idi. 2 - teknoloji evet soguk savasta onde gorundukleri donemlerde bile sscb uzay yarisinda dahi geri idi. kozmontlar allahlik ucuyordu. tvde belgeseller cikiyor donem donem takip edin. abd uzay programinda olen kisi sayisinin kat be kat ustunde idi sovyetlerin skoru, ve ustelik oyle hic tahmin edilemeyen gorunmez kazalar da degil, geliyorum diyen turde olanlari neden oluyordu bunlara. silah. her zaman sayiya ve sekle onem verdiler. t80 tasarimi sekil olarak superdir, ama sscb yikilmadan onceki teknoloji ile o tanki m1 le karsilastirmak donanim acisindan mumkun degil. aynen ucaklarda oldugu gibi. 3 bin km hizla giden mig 25 ler taa 60 larin sonunda duzenli kullanima girdi sscbde, hem de yaygin olarak, ama ucagin donanimi, ecmsi eccmsi dersen donemin herhangi bir abd ucagiyla basedemeyecek nitelikte idi. bilgisayar olayi rusyada batidan getirilen kacak teknolojiyle gelistirildi. say say bitmez daha bi suru.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Cure Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Amerika'nın savunma sanayisine harcadığı para yılllık olarak 700 milyar$ GSMH'sı 10 Trilyon$.Avrupa ya bakalım Almanya 1.4 trilyon $ GSMH Fransa 1.8 Trilyon $ GSMH İngiltere 2 Trilyon $ Diğer Avrupa Birliği üyeleri Bu bağlamda gereksiz.Rusya Ekonomi bilinmiyor(yaşadığı çeçen sorunu ve geçirmekte devam ettiği ekonomik daralma ülkede büyük iflaslara ve kayıplara yol açıyor Yukos örnek olarak gösterilir.) Rusya Coğrafi büyüklüğü ve Amerika dan sonra en fazla Nükleer başlığa sahip olduğu için Nato nun 5gücünden biri olarak hep kalacak,Çin gizli kutu ama ekonomide ki büyüme hedefleri bunun en büyük kanıtı 2005 yılı büyüme hedefleri %8 baya etkileyici bir rakam,silahlanma yarışınada girdiği bence ortada ve dünyada ki her 4 kişiden 1 ini çinli olarak bilirsek gücü anlaşılabiliyor.Son olarak bence Amerika yı şu an hiçbir kuvvet durduramaz,Amerika ile aynı teknolojiyi gücü kullanabilecek bir ülke yok şu an,kaldı ki nükleer başlığı 11 bin küsür lü olarak biliniyor tezlerden okuyabilirsiniz.
Anason Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 bilmiyorum unity ama coşan geçliğe yasak koymamak ne kadar iyi bir davranış olsada kültürel anlamda rusyadan çok daha fazla ilersinde olduğu göstermiyor.bence verdiğin örnek sosyal düzene ait güzel bir örnek olabilir keza yeni çıkmış fikirlere ve yeni akımlar heralde rusyadada çıkmıştı fakat sistem bunu kabullenmemiştir.başka bir yönden şu an rus yazar say deseler bize, türkiyeli olarak bir sürü rus yazar sayabiliriz fakat o yıllarda yazmış abd li yazar deseler kendi açımdan bi bok sayamam. belki mevcut düzen sayesinde rus yazarları daha çok okumuş olabilirz ama bu onların çok eskiden beri belli bir kültüre sahip olduğunu değiştirmez.kültür ayrı bir konsept öyle 50-60 yılda yükselicek düşücek bi değer değilç
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 yeni fikirlere musaade edilmeyen yerde ne cikabilir ? izin almayan hicbirsey cikamaz. rus yazarlarin cogu da sovyet donemine degil, ondan onceki doneme ait.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Tralier Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Unity sana ilk defa katılıyorum oda mecburi :) Ancak Komunizmn o kadar kapitalist ulke arasında yıkılmaması ıcın gerekli olan birseydi. Herseye ragmen yanlıs buluyorum.[signature][hline]Öyle bir dem ki ruhum, Hiç olmayayım derken, Meğer hep olmusum. Kelam edip dertlesirken nağmelerle Sana da sebep olmuşum Ben seni soyledim var sen anlat gerisine Simdi git ruhum yolun açık olsun.
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 said: Tralier, 22 Temmuz 2004 20:18 tarihinde demiş ki: Unity sana ilk defa katılıyorum oda mecburi :) herkes boyle basliyor zaten bana hak vermeye.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
huun Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 rusya ne abi ya . gidip goren varsa kominizmden sonraki ilk zamanlarini nasil bir rezalet ulke oldugunu anlardi . ben gormedim ama gidip goren cok tanidigim vardi . hatta cok yakin bir tanidigim ki kendisi babam olur durumu gayet guzel bir sekilde ozetlemisti " ben o adamlarin uzaya falan gittigine inanmiyorum" . oyle bir fakirlik oyle bir yokluk varmis . ruslarin ilk akinlari basladiginda manavin onunde muza incire vs ye bakip aa bu ne diye soranlarini da cok gordum . adamlar hayatlari boyunca yememisler oyle seyler . tutupta neyini savunacaksin boyle bir rejimin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 23 Temmuz 2004 01:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar