Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Boot Sırasında Kapanıyor?

kozalak

Öne çıkan mesajlar

selamlar.
masaüstü bi pc var. boot ederken bios a gelmeden kapanıyor. bazen boot ediyor bi kaç saat çalışıyor ve kapanıyor. anakartın kuzey/güney hangisi bilmiyorum, o kötrünün soğutucusundaki fan çalışmıyor. ondan mı kaynaklıdır(gerçi uzun süredir çalışmıyordu o). yoksa başka bişe mi var? önerisi olan?
Sosyal ağlarda paylaş

biosda mı kapanıyo yoksa windows ekranına gelince mi gidiyo?
çalışmayan fan var demişsin işlemcininkiyse açmaya çalışma yakabilirsin, önceliğin onu değiştirmek olsun eğer sorun devam ediyosa diğer parçaları çıkarark-değiştirerek denemelisin asıl sorunu öğrenebilmek için hard-diskin de bozulmuş olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

board unda sonradan overclock amacli takilmadiysa guney koprusunde fan olmasi mumkun degil. islemci fanin calismiyor anlattigina gore. bazi boardlar guvenlik amacli fan calismiyorsa veya direnci cok yuksekse post u gecirmezler. ayrica board 4 yasini askinsa pil yuzunden cmos checksum i tutturamiyor olabilir.

hdd ile alakasi olmaz.

birde beep code aliyor olman lazim, onu tarih edermisin
Sosyal ağlarda paylaş

benim naçizane bilgime göre bios dediğimiz şey pc nin açma düğmesine bastığında ekrana ilk görüntü değilmidir :)
senin anlattığın soruna göre bilgisayarın hiç açılmıyo demek veya ikimizden biri biosun ne olduğu hakkında gerçekten hiçbir fikri yok
ayrıca diğer şey de anakartın üzerinde tek fan olur o da işlemci fanı ekran kartınınkini falan saymazsak
Sosyal ağlarda paylaş

ramdan olsa dendiği gibi ekrana görüntü gelmezdi. hdd den olsa takılıp kalırdı, kapanmazdı.

İşlemci coolerının anakarta tam oturmaması dediğin tarz bir kapanma yapar ama her seferinde aynı yerde çat diye kapatmaz herhalde. Yine de yerinde olsam oraya bir bakardım, 1 dakkanı almaz.
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemci fanıyla anakart fanını nasıl karıştırabilirisinz ki? ben bilgisayardan o kdr çok anlamasam da bunu net bilirim. Siz de anlıosunuz sanırım kuzey güney köprüsü fln, anakarart-architecture'ından baya bi haberiniz var gibi. garip
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...