Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
WebGL yeni nesil plugin gerektirmeyen tarayıcı tabanlı 3D teknolojisi.

aşağıdaki adresten deneyebilirsin.
WebGL Learning

uzun zamandır takip ediyorum WebGL haberlerini. Gelişmeler beni çok heyecanlandırıyor.

daha önce deneyen / kullanan olduysa fikirlerini paylaşırsa güzel bir konu olur.
Mesaj tarihi:
çok iyi ama herkesin konuya flood yapacağını sanmıştım meğer kimse pek ilgilenmiyormuş.

ben en iyisi şimdiden çözeyim bu olayı ilerde çok işime yarar kimse bilmiyor : P
Mesaj tarihi:
lan ben de canvasla grafik zımbırtısı kasıyordum o kadar :
neyse opengl de öğrenmek istiyordum ikisi bir arada yürür artık :p

şimdiden 3 tarayıcıda deneniyor olması da güzel
Mesaj tarihi:
ie bugüne kadar neyi destekledi ki bunu da desteklesin :)

abi 3D ne yapılabilirse şimdiden öğrenip yapmak lazım ilerde piyasayı bebeler ele geçirirse şimdiki web işleri gibi olur. 100 liraya e-ticaret yaparlar.
Mesaj tarihi:
linuxta eski ati kart varsa yalanmış gerçi opengl 2.0 istediği için, beni yine hüsrana uğrattıkları için teşekkür ediyorum kendilerine
  • 3 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
Bunun ayrı konusu var mıydı bilmiyorum ama http://www.extremetech.com/gaming/154994-epic-mozilla-release-unreal-engine-3-html5-demo-to-the-public-and-its-awesome
Mesaj tarihi:
Şu olayı biraz daha araştırdım da bokunu çıkarmışlar, C/C++ gibi dilleri direkt olarak Javascript'e port ediyolarmış. Dune II, ScummVM falan port edilmiş bile https://github.com/kripken/emscripten/wiki
Mesaj tarihi:
unity'nin kendi alternatifleri ile karşılaştırıldığında baya büyük bir community'si var, sayfalarında listeledikleri platformların sayısı baya fazla vs ama gerçekten bütün o platformların hepsinde release yapabilmek için developer başına hayli yüklü $$ faturası ödemek gerekiyor.

o açıdan webgl free ve çok daha iyi bir alternatif ve açıkcası github'da filan göz attığım kadarıyla, üzerinde çalışan developer sayısı hayli fazla.

hoş bi engine ile spesifikasyonu karşılaştırmış olduk ama olsun, en azından unity player & webgl biraz da olsa karşılaştırmaya uygun.
  • Yeni Oluştur...