Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çinliler ve Mimari

Xaero

Öne çıkan mesajlar

Xaero said:

iyiki olmamıs rezil olurduk yoksa. beceriksiz insanların ellerine verirlerdi kesin bu işleri.

meh!

baba şöle bişi var. expo fransız filmi gibi..

"BOK! ve sinek!" diye fransız filmi yap, diğer salak fransız filmleri kadar ilgi çeker. ciddiyim. fransızca ve siyah beyaz olması yeterli sadece..

expo'yu yapan parayı hamudu ile götürüyor, iş imkanı ve adam gibi şehirleşme sağlıyor..

tüm bu paketin %10'u bile yeterdi yani bize.. faydası çoook olacaktı.

ne diyelim başka zamana inşalla.. bu arada bizim pavillion tam anlamıyla son dakika işi..
Sosyal ağlarda paylaş

gecen yaz shanghai'ya gittim. şehrin her tarafı inşaat halindeydi. bildiğin baştan inşa ediyolar yani adamlar tüm şehri. ama çin ile, çin mimarisi ile alakası yok. tamamen batı mimarisi, modern binalar, gökdelenler tabi çok fazla. bi de 20m nüfusu var abi ya.

alın bu da otel odamdan cektigim fotograf. eylul 2009.

http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs231.snc1/7822_179705035357_530130357_4193065_2382691_n.jpg

çinlileri expo sırasında alacakları tek eksi puan dil bilmemeleri olabilir. ingilizce tek bir kelime bile konusabilen taksici yok mesela sehirde. anca ticaretle ugrasanlar biliyolar. alısverislerde, otellerde ingilizce bilenler var. ama restoranlarda, taksilerde falan derdinizi anlatana kadar canınız cıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh

avusturya'nınkini de türk yapıyor sonuçta..
http://www.designboom.com/weblog/cat/9/view/5981/span-and-zeytinoglu-architects-austrian-pavillion-at-shanghai-expo-2010.html

güldüm.. çünkü bizimkinden daha güzel olmuş..

isviçre, ispanya, litvanya, ingiltere güzel. brezilya, pakistan çok kötü. fransa, türkiye, kanada, polonya'nın da aralarında bulunduğu bi seri var.. kutu kutu penseler.. aynı bunlar hep

uk, monaco ve hong kong farklı bişiler yapmışlar, iyi olmuş..
http://www.archdaily.com/tag/shanghai-2010/
http://www.designboom.com/weblog/keyword/shanghai-2010.html
Sosyal ağlarda paylaş

Turkish pavillion için Çatalhöyük den esinlenilmiş falan denmiş ama bence çok acayip bir postmodern yaklaşım içine girmişler. Daha farklı bir anlamda Çatalhöyük'ü soyutlaştırarak yapılamazmıydı acaba. Pek beğenmedim ben.

Bence German ve Itallian pavillionları çok başarılı
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olayın mimari ile alakası yok. Bir inşaat mühendisini nasıl delirtilebileceği üzerine bir araştırma sadece. Ulan nedir o kafes sistemler? Ben benim diyen program çözemez. Aklı başında hiçbir mühendis bu işin altına girmez. Ohh çiz çiz sonrada yapın de. Lan resimmi çizion ... beyinli. nasıl olacak onu da söyle ozaman çizdim bitti ile olmaz. Kaç mühendis kafayı yemiştir bu projelerle Allah bilir..
Sosyal ağlarda paylaş

obl said:

Bu olayın mimari ile alakası yok. Bir inşaat mühendisini nasıl delirtilebileceği üzerine bir araştırma sadece. Ulan nedir o kafes sistemler? Ben benim diyen program çözemez. Aklı başında hiçbir mühendis bu işin altına girmez. Ohh çiz çiz sonrada yapın de. Lan resimmi çizion ... beyinli. nasıl olacak onu da söyle ozaman çizdim bitti ile olmaz. Kaç mühendis kafayı yemiştir bu projelerle Allah bilir..

Allahtan mimarlar belli bir mimari disiplinle yetişiyo yoksa senin gibi mühendislerin eline kalsaydık hepimiz işçi bloklarında yaşıyoduk :)
Sosyal ağlarda paylaş

adsfasf

Yav o işin şakası da, böyle uçuk şeylerin altından kalkmak cidden Güven,Özveri,Tecrübe ister. Yani play dough oyun hamuru ile yapılmıyo o binalar.

Hayal etmek zordur ama hayalleri gerçek yapmak, çok daha zordur...

Ekleme: Ben kendime mühendis gözüyle bakmıyom zaten asdagfasg ama iyi şöförümdür, günde 5 saat kesintisiz telefonla konuşabilirim. Türkçe bile konuşamayan insanlarla ile iletişim kurabilirim. Yalan söyleyerek insanları idare etme olayım da fena değildir. Koordinasyon olayında da fena değilimdir. Maalesef Türkiye'de mühendislik budur. Bunun dışında çok küçük bir kesim vardır ama daha tanışamdık kendileri ile :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...