Dworgian Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 ya adam 3bin alıodu şimdi 15bin alıo bizden saklıo bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 4 eşe yetcek paran varsa sorun olmaz işte minimum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Zep said: 500 almış oluyo ozaman sistem mühendisi olarak.hangi sistemin mühendisiydin abi ozaman.çaycı olmak var 750+yol+ssk hehe şakası bi yana azmo bi açıklık getirsen şu konuya da fena olmaz hani maalesef gorunurde 1,5 milyar olsa da sistem muhendisi maaslari, tecrubesiz ve yeni baslayan elemanlarin maaslari cok daha az olabiliyor (devlet disinda tabi). Eski firmamda (ki turkiyenin en buyuk sistem entegratorlerinden biriydi, koc netin falan en buyuk rakibiydi) asgari ucrete calistim 1 yil ve maalesef bu dalda baslayan tum arkadaslarimin arasinda da en yuksek 1200 lira alan oldu. Burada stajyer olarak onerilen rakkam cok cok daha fazla, ki kontratli full eleman oldugunda daha da yuksek oluyor o miktar. Askerligi bahane surduler ilk basta, daha sonra da "yerse" politikasi uyguladilar, yani kisacasi begenmiyorsan git, bir yigin adam var yerini alacak :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Azmo birkaç kişiyle konuştum, abim falan.Ben manyak mısın lan ne işin var diye tahmin ediyordum, daha ben anlatmadan tabi olm çok mantıklı yapabilceksen ciddi ciddi düşün bence dedi :D o taraflarla iş yapan bir eniştem var, çok büyük çapta hem de.Sanırım bu konuyu ona açıcam yakın zamanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Zep said: Azmodai said: ama su an stajyer olarak aldigim maas gecen yil turkiyede sistem muhendisi olarak aldigim maasin neredeyse 5 kati falan. abi şuna takıldım ben çok. binbeşyüz aldığını varsaydım sistem mühendisi olarak. stajyer olarak yedibinbeşyüz alıyosun yani orda. yada o civarda bişe. orta seviyeli bi müdür nekadar alır ben şuan hayal edemedim. eğer bi yanlışlık yoksa yaptığım hesapta ciddi ciddi çok iyi bi alernatif. Madem merka ettin soyleyeyim biraz, burada en az 4000-5000$ ile baslarsin eger uluslararsi bir kurumda calisiyorsan. Ki bu dusuk bir maas. PhD varsa 25,000 dolara kadar maas alabiliyorsun ayda, ve bu bir finansal analist olarak alacagin maas. Ucak muhendisi tanidigimiz var koreli burda, ayda 32k dolar aliyor falan. rakkamlar bunlar yani sdf.g Bu arada 0 vergi oldugunu da hatirlatirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sipeyskeyk said: Azmo birkaç kişiyle konuştum, abim falan.Ben manyak mısın lan ne işin var diye tahmin ediyordum, daha ben anlatmadan tabi olm çok mantıklı yapabilceksen ciddi ciddi düşün bence dedi :D o taraflarla iş yapan bir eniştem var, çok büyük çapta hem de.Sanırım bu konuyu ona açıcam yakın zamanda. simdiden basarilar dilerim, umarim olur. Hele aile, akraba es dostun yaninda olma firsatin varsa daha da ugzel olur senin icin, daha az bezersin hayattan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 azmo sus yollıcam cv yi valla dayanamayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 :) bakalım hayırlısı.Tekrar teşekkür ederim vakit ayırdığın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 abi rakamlar çok iyi vergi olayınıda bilmiyodum açıkçası. sağolasın aydınlatıcı bilgilerin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 rekabet yaratmayın olm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sipeyskeyk said: Şuan bambaşka birşey soktun abi kafama. 3 sene çalışma 1 ay askerlik arap çölleri petrol para çok para gibi şeyler dönüyor şimdi kafamda O taraflarla hiç alakası olmayan biri yapabilir mi oralarda kafayı yemeden ? suudi arabistanı bilmem de UAE için konuşayım muhtemelen yemezsin kafayı, Dubai, Abu Dhabi falan yabancıların çalışması için uygun yerler (beyaz yaka tabiki), herkes yabancı zaten. Araplarla muhattap bile olmuyosun çoğunlukla. ben de bu sene mezun oldum şu an master yapıyorum bi yandan da çalışıyorum, master bitince çok fena gidesim var o taraflara, babamın bağlantıları genelde inşaat sektöründe, IT için muhtemelen kendim zorlamam gerekicek ama bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Dworgian said: azmo sus yollıcam cv yi valla dayanamayıp yollamaman hata, burda bankalar yilda 18 maas veriyor malum :P 6 maasa kadar da bonus var her yilin sonunda. Senin gibi tecrubeli bir bankaci bence estirir buralarda shuehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Oha 4 yıl sonra ben de geliyorum asdad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 makinacılara iş var mı azmo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 sipeyskeyk birsey soyliycem, kusura bakma biraz da kalbini kiricam, 22 yasina gelip hala kendini esen ruzgara birakiyorsan basini ellerinin arasina alip dusunme vakti gelmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 bilmem ki, is arayip gelmek isteyen herkes icin bir yer var, burdaki amacim illa amerika / avrupa diye sartlanip gitmeyin diye. Buralar feci cilgin yani, dusunebilirsiniz, onun disinda da uzak doguda cok cilgin buyuyen ekonomiler var (bkz Kore, Singapur vs.) Illa ezbere davranmayin yani, Amerikada calismak zorlastikca ve acikcasi degmemege basladikca, baska alternatifleri de dusunun diye dioyorum bunlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mum_Chamber said: sipeyskeyk birsey soyliycem, kusura bakma biraz da kalbini kiricam, 22 yasina gelip hala kendini esen ruzgara birakiyorsan basini ellerinin arasina alip dusunme vakti gelmistir. ben 24 yasima kadar okula toplamda 30 gun falan ugradim, 7 yilda uniyi bitirdim ve ustune mezun olur olmaz buldugum isten bir sene sonra ayrilip tamamen kariyerimi degistirdim. bir insan istedigi surece herseyi yapabilir. yasla basla alakasi yok. Mezun olana kadar nerde calisacagimi bile bilmiyordum, ve askerligini yapmamis adam ne yapar diye kara kara dusunurken bile bir sekilde kurtardik. sartlanmayin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 hiç bişey planlandığı gibi gitmez zaten hayatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mum_Chamber said: sipeyskeyk birsey soyliycem, kusura bakma biraz da kalbini kiricam, 22 yasina gelip hala kendini esen ruzgara birakiyorsan basini ellerinin arasina alip dusunme vakti gelmistir. yok abi kalbim kırılmaz merak etme.Ama kafam hep karışıktı, hala da karışık. Bu da fazla şey bilmemden, görmemden kaynaklanıyor.Ben uzun süre babamın yanında da çalıştım, birçok insan iş ne demek bilmezken ben girdim endüstriyel fırınların içine ateş tuğlası döşedim. Yani benim sorunum kararsızlık, yapabilecepim birçok şey var kendimde o gücü görüyorum ve en iyisini seçmeye çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Mum_Chamber said: sipeyskeyk birsey soyliycem, kusura bakma biraz da kalbini kiricam, 22 yasina gelip hala kendini esen ruzgara birakiyorsan basini ellerinin arasina alip dusunme vakti gelmistir. Ahahaha abi 26 yaşındayım ve hala kendimi esen rüzgara bırakıyorum. Sipeysin kalbi kırılacaksa ben camdan atlarım sdf 2 sene tecil ettir o arada master yap demeye gelmiştim ama azmonun önerileri de mantıklı. Gerçi arkadaşlar falan yokken sıkılır mı insan o da var. Msnle geçiyo mu hayat azmo? edit : Bide sipeyskeyk said: Bu da fazla şey bilmemden, görmemden kaynaklanıyor.Ben uzun süre babamın yanında da çalıştım, birçok insan iş ne demek bilmezken ben girdim endüstriyel fırınların içine ateş tuğlası döşedim. Yani benim sorunum kararsızlık, yapabilecepim birçok şey var kendimde o gücü görüyorum ve en iyisini seçmeye çalışıyorum. Daha 20li yaşlardayız, hayat hakkında o kadar da tecrübeli değiliz. En iyisini bulup ordan başlamaya kasma, çalış gör ve tecrübe edin. Mükemmeli ararken senin için gerçekten çok iyi pek çok fırsatı kaçırabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 bi kaç kişiyi kafalar beraber gidilir aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 geciyor be baltazar. Bundna once cok cok buyuk izdirapti ama ise basladigimdan beri surda bi kac gun olsa bile anca isten eve donup yemek vs. derken aksam msnden 2 chet chut arkasindan 1 el de hon derken gun bitiyor zaten. Yasaniyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 axedice said: Gerçi arkadaşlar falan yokken sıkılır mı insan o da var. en çok kafamı kurcalayan şeylerden biri şu işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 bi de calistiign yer olsun, internet olsun, belli hobileri yaparken tanisacagin insanlar olsun, arkadas edinilir yani. Benim cikip gezecek vaktim olmadi, simdi adam gibi kontratli calisan olunca staj doneminden sonra bi iki kafa yasit bulurup elbet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 @azmo, ben adama bu saatten sonra kurtaramazsin demedim ki? herkesin hayatta yapmak istedigi birsey vardir, onu bulmaya calis dedim. isini sansa birakma, gelecegini planla demeye calistim. yoksa tabi o da kurtarir, niye kurtaramasin? @sipeyskeyk, insanin birden cok alternatifi olmasi cok guzel. bu durumda kendini 25, 30, 35 ve 40 yaslarindayken ne konumda gormek istedigini ve bunlar icin ne yapman gerektigini bir aklindan gecir. pek tabi bu hesaplar carsiya uymayacak ama, en azindan bazi alternatifleri direkt eleyebilirsin. misal 25 yasinda genc baba olmak gibi bir istegin varsa, cocugumla dost olayim diyorsan kalkip da yurtdisina mastera gitme. ya da 35 yasinda kendi firmami acarim diyorsan tutunmak icin gereken 100-120bin lirayi nerede nasil biriktirecegini dusunmeye basla, dubai alternatifini daha ciddiye al, vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar