Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne yapsam.

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Sabah sabah kafama takıldı ya yine.

Aylardır düşünüyorum bulamıyorum.

Şimdi benim 2 ay gecikmeli olarak ağustosta okulum bitiyor, yaz okulum var.

Yani askere gideyim desem ağustosta yetişemiyorum, aralıka kalıyor.

Amacım master yapmaktı ama ona da geç karar verdim birçok başvuruyu kaçırdım.

Şimdi askere gidip gelmeden bi işe de girilmez diye düşünüyorum.Bu boşlukta birşey yapmazsam babamın yanına gideceğim ki pek tercihim değil.

Baya sağlam uluslararası bir firmada stajım var, muhtemelen ona veya rakiplerinden birine kapağı atabilirim gibi geliyor.(İzmirdeyim)

Aslında İstanbul'a gitmek istiyordum ama, bir süre izmirde çalışıp para biriktirip İstanbul'a gitmek daha mantıklı geldi.

şuan bile kafam karıştı.

Napıcam lan ben ?

Herkes şunu yap bunu yap diyor hiçbiri de mantıklı gelmiyor.

edit : kişisel bilgiler ;

yaş 22
mezun olunan bölüm ekonomi
ingilizce iyi (neden söylüyorum mastera gitmenin asıl amacı ingilizceyi geliştirmek aslında.)
Sosyal ağlarda paylaş

opsiyonlar şunlar ;

aralıka kadar babanın yanında takıl,askere git gel sonra ne yapıcaksan yap.(yurtdışı veya iş)

direk yurtdışına git dandik bir yer olsa bile, başvuruların çoğu bitti çünkü.

ya da iş başvurularını yap inceden işe girersin belki 2 sene tecilini kullanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

aralıkta askere git. ordan gel kafanı rahat ettir. bi engel gibi görünmüo ama öyle büyük yük kalkıo ki anlatamam. bide asker olayı oldu mu kafanda sürekli "lan planlarımı bölmem gerekecek" die bi dürtü oluo hoş değil.

not: askere 26 yaşında gittim keşke daha erken gitseymişim dedim çok kez.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Sabah sabah kafama takıldı ya yine.

Aylardır düşünüyorum bulamıyorum.

Şimdi benim 2 ay gecikmeli olarak ağustosta okulum bitiyor, yaz okulum var.

Yani askere gideyim desem ağustosta yetişemiyorum, aralıka kalıyor.

Amacım master yapmaktı ama ona da geç karar verdim birçok başvuruyu kaçırdım.

Şimdi askere gidip gelmeden bi işe de girilmez diye düşünüyorum.Bu boşlukta birşey yapmazsam babamın yanına gideceğim ki pek tercihim değil.

Baya sağlam uluslararası bir firmada stajım var, muhtemelen ona veya rakiplerinden birine kapağı atabilirim gibi geliyor.(İzmirdeyim)

Aslında İstanbul'a gitmek istiyordum ama, bir süre izmirde çalışıp para biriktirip İstanbul'a gitmek daha mantıklı geldi.

şuan bile kafam karıştı.

Napıcam lan ben ?

Herkes şunu yap bunu yap diyor hiçbiri de mantıklı gelmiyor.

edit : kişisel bilgiler ;

yaş 22
mezun olunan bölüm ekonomi
ingilizce iyi (neden söylüyorum mastera gitmenin asıl amacı ingilizceyi geliştirmek aslında.)

2 secenegin var.

a) Aralikta askere gitmek, askere kadar da ortalikta cirit atip yatmak, arada bir babanin yaninda durmak, doner donmez de is guc isleri. Veya arada 2. bir staj donemi.

b) 2 yil tecili bas, is durumunu yokla, kankalar ben calismak istiyorum de, 2 yil tecilliyim ise alin beni de. Alirlarsa super, para biriktirip seneye master falan kasarsin, veya gitmekten vazgecip calismaya devam edersin vs.

c) marttayiz, isvicre falan filan halen basvuru kabul ediyor, ingiltere de keza halen ediyor diye biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ek olarka belirteyim simdiden de cok dusunmende luzum yok, basvurularini yap avrupadaki okullar icin, ve mezun olmaya kas, bosver simdi is gucu, agustosa kadar ne olup bitecegini bilemezsin, hersey bi anda degisebilir.

tam bir yil once bugun riyadin collerinde olacagima 1% bile ihtimal veremezdim.
Sosyal ağlarda paylaş

sağolun cevaplar için :)

dediğin çok doğru tabi 2 ay sonra bile nerede olcağımızı bilemeyiz.

Asıl dikkatimi çeken nokta 2. staj dönemi demişsin, askere gidene kadar bir staj daha patlatıp gitmek çok mantıklı aslında.

Bu dediğim şirket geçen yaz stajım bittikten sonra eylülde aradı, bütün kış gel staj yap dedi ama kafamı .... derslerim çok yoğun gelemem dedim, nasıl bir kafadaysam artık.

3 gün istiyorlardı baya bir ders kaçırıyordum okulun sakata gelme ihtimali vardı.

İşe girmek çok mantıklı gelmiyo abi, sen 2 sene çalış sonra hooop askere bir kere bu 2 sene boyunca kariyerime odaklanamıcam, hep kafamda askerlik olacak gibi geliyor.

edit : master yapmak da ne kadar yararlı ne kadar değil ayrı konu.100% emin olamıyorum ki geçirdiğim 2-3 seneye değsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

2. düşünce;

3 yıl y.dışında çalışıp dönüp 28 gün askerlikle kurtarma şansın varsa sakın kaçırma, yoksa yaratmaya çalış sonuna kadar zorla. if else;
go to "previous message" :D

keşke garantisi olsa şu işin :) ama yapabilirsin diyen çok az kişi var.Abim amerika'da yaşadı 5 sene, çok çok zor bir iş diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

para dert abi olmaz olur mu.

tamam durumumuz var ama şu sıralar çok da yok yani, gidip de yük olmak istemiyorum.

Master çok önemli, kesinlikle değer hayatımı değiştirir desem belki içim rahat gidebilirim ama yani mastera gidicek para özellikle amerika veya ingiltere olursa büyük para.O paranın çıkmasını istemiyorum şuan babamın cebinden.Ona kalsa yollamak için can atıyor ama vicdanım el vermicek kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

sen raporu yazdın galba lol

yok yarisina geldim. simdi devam edecem, adamlar kredi raporuna bi de islam bankaciliginda yaygin 2-3 borc tipi koymuslar bi bok anlamadim, ne olduklarini arastirmaya calisiyordum aslinda sdfg.

Sipeys, abi 2. staj donemi iyidir evet, fakar illa kafam askerde olacak napacam diye dusunme, insan yapiyor yani, hani gideyim de bitsin dusuncesi iyi hos ama eger staj yapamiyorsan ve evde 5 ay da bos oturmak istemiyorsan veya paraya ihtiyacin varsa, bir an once cebime bisiler gitrsin dersen mecbursun calismaya sonucta. Bu tip seyler icin bekle demistim zaten.

Yurt disi meselesine gelince, ulkeden ulkeye ve aldigin vizeden vizeye degisiyor. Ben mesela 1 aydir askerligime saydiriyorum burda calisma suremi, yilda 1'er ay izin var, yani 3 yil 3 ay sonra umarim turkiyeye donup 1 ay askerligimi patlatacam. Sen de adam gibi basindan calisma vizesiyle gidip, calistigini belgeleyebilirsen konsolosluktan gayette onay cikar.

hangi alanda calismak istedigini bilmiyorum, master konusunda yorum yapabilmem icin hangi bolumden mezun oldugunu ve ne yapmak istedigini soracagim... mesela IT de calisirken gecen yil master cok anlamsizdi, ama simdi bankacilikta gordugum kadariyla bir sekilde MBA veya finans masteri patlatmak zorunda kalacam gibi bu alanda daha da iyi ilermem icin (ana ofiste 30 yasinda phdli herif dolu, doktora biter bitmez adamlari orta seviyede mudur yapmislar, meslegine gore faydasi var yani)
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:

Şimdi bu sene haziranda finallere girip mezun olma çabasındayım. Eylül aralıkda başlayan dönem güz oluyordu sanırım. O dönem yüksek lısans yapmak için şu an mı başvuru yapmam gerekıyor ?

Sipeys aynı durumdayım aşşagı yukarı, insan bir türlü oturtamıyor.

şuan başvuru yapman gerekiyor, türkiye için bilmiyorum da mesela ocakta başvuruları biten okullar bile var yurtdışında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...