reyou Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2010 sql 2005 su sekilde select N'uyarı' secince bana uyarı seklinde donduruyo. declare @res as nchar(200) set @res = 'uyarı' SELECT @res COLLATE Turkish_CI_AS bu sekilde ise uyari seklinde donduruyo. Nasi cozcem ben bu sorunu yaws? insert ederken table a ı -> i olarak insert ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 latin_5 dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 olmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Tabloyu direkt utf8 yapip, client'in charset'ini de uf8 olarak ayarladiginda sorun yasamaman lazim. edit: o tip sorunlar genelde client'in charset'i ile alakalidir bu arada. mssql ile calismadim gerci mysql'e gore konusuyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Vurmak lazım utf-8'in beline. Yoksa gelsin baş ağrısı :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 di said: Tabloyu direkt utf8 yapip, client'in charset'ini de uf8 olarak ayarladiginda sorun yasamaman lazim. edit: o tip sorunlar genelde client'in charset'i ile alakalidir bu arada. mssql ile calismadim gerci mysql'e gore konusuyorum ben. yok nvarchar denedim yada column un ayarini degistirdim, yine olmadi peki sole diyim mesela select N'uyarı' bana tam haliyle donduruyo, yani sorun yok, ama ben bunu database e bu hali ile degisken icinde gondermek istiyorum. yani insert into xxx values(N'uyarı') degilde xxx values(@degisken) seklinde ama N prefix ini nasi eklicegimi bulamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar