denwa Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Hala sayili ulkelerden biri olarak draft ordu duzeni ile gidiyoruz. Yanisi parasiz belese dogmus tum cocuklari asker kilifina sokup yetistirip bu zihinle daglara taslara ovalara suruyoruz ve tecrubesizlikten oturude fidan gibi kiriyoruz sonrada ismine '' sehit '' diyoruz bir kere bu sehit kavrami bize cok ters bir kavram idi nezaman Semerkant'i kaybettik o gunden beri bu araplarin turkusunu cigirir olduk. Her ulkede duzenli ozel ve operasyonel yetistirilmis draft bilincinden uzak ordular dururken bizde bir universitede doktorasini yapmaya calisan belkide fikri ile faydasi dokunacakken dagda kor gece karanliginda kurban ediyoruz. Sizin fikirleriniz nedir ( lutfen Apolitik davranin ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 ben bugün bitirdim askerliği çokta fifi alsdghaslkdghasşlkdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 ahıahıah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Yazacaklarım X hayali ülkesinde ki zorunlu askerlik hususu hakkındaki yorumlarımdır. Ya şu mantığı saçma buluyorum, o doktora yapıyor belki fikirleri ile yardımcı olacak vatana o gitmesin ama diğer yandan okumamış adam gitsin yapsın 15 ay gerekirsede ölsün sakat kalsın. Sözkonusu insan hayatı ise biri diğerinden üstün değildir. Ha derseniz kamu menfaati ? Yemişim kamu menfaatini gidip sakat kalıcam ölücem geride eşim, çocuklarım perişan olacak. Verecekleri 3 kuruş maaş ile yaşamaya çalışacağım öyle mi ? Ben ölmeye değer, savaşmaya değer birşey göremiyorum ortada değmez yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paticik'te bitmesi gerekenler abi tartıştık olmadı olmayacak. Uğruna ne banlar geldi ne kalpler kırıldı. Askerlik bu ülkede böyle yok mühendisim faydalı olcam beni köreltiyorlar ayaklarını geçelim tike tike gidiyoruz birbir. Vakti zamanında askerlik topiclerinde atıp tutanlar gece 3-5 nöbetlerini beklediler geldiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 kısa dönem mevzusu kalkmasa bari. yani okumuş adamın da bi farkı olsun. ben askerden geleli 2 ay kadar oldu, şubeye gitmemi gerektirecek bi durum var mı? terhis belgesinde yedeklik yoklaması yaptırın yazıyor ama giden duymadım hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seceba Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 apo mu ney Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Ben en çok bu en verimli çağda askere alınıyoruz diyen adamların çoğunluğunun hayatı boyunca istese de verimli olacak kapasitelerinin olmamasına gülüyorum. Senin deyiminle "draft" ordu sistemi tabi ki hatalı birşey ama bu ülkede hala şehitlik gibi insan canının yokolduğu olaylar yüceltiliyorsa, insanlar onu öldürenin peşinden gideceğine daha da o şehitliğin beraberinde getirdiği duyguları sömüren şeyler yapıyorsa bu iş büyük ihtimal böyle devam eder. Kovuyorum falan sanma da bu ülkenin sistemi böyle, işini doğru yap yurtdışına çık oraya yerleş. Askerlik ve istemediğin insanların emri ile ölecek olmak bu ülkede zorunlu şeyler. Ama eğer bu ülkede kalmaya devam edersen o askerliği yapacaksın. Ha doğuda, ha batıda, ha kuzeyde güneyde bir yerde yapacaksın. Ne senin canın doğuda askerlik yapanlarınkinden kıymetli, ne de onların ki senden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 "spor yapın düzenli. her yaşta dinç ve verimli olun" diyerek kapatıyorum izninizle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar