Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tez

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Tez yazacağım, hocaya konu kabul ettiremiyorum kafayı yicem.

Dün önceki gece saatlerce bozulan arabamın başında beklemiş ve 1 saat uyumuş olarak okulda saatlerce araştırma yaptım, en sonunda bir rapor hazırladım götürdüm adam 3 saniye kadar okuyup, YOK OLMAMIŞ, BAŞKA KONU BUL dedi ve tekrar yüzünü ekrana döndü.Ensesine bi tane koymamak için zor tuttum kendimi.Bugün kalktım yine sabahtan beri konu bulmaya uğraşıyorum, biraz önce mail attım cevabı yine olumsuz olursa artık isyankar gençlik olacağım.

Hocam merhaba,

Dün uğramıştım yanınıza, ben tez konusu olarak Rusya'nın SSCB sonrası dönemdeki orta asya stratejisini düşünüyorum.Ekonomik, diplomatik ve siyasi anlamda genel bir bakış yapabilirim.Ticaret rakamları bulunabiliyor söz konusu ülkeler ile, bunları değerlendirmenin dışında bu dönemde yapılan anlaşmaları da inceleyebilirim.Özellikle enerji ihracatı rakamları ile politik gelişmeleri paralel olarak değerlendirmek enteresan olabilir diye düşünüyorum.Eğer olmaz diyorsanız ne tür eklemeler yapabilirim ? Veya politik ekonomi alanında önerebileceğiniz başka bir konu olur mu ? Fikrinize göre proposal yazacağım, şimdiden teşekkürler.

Böyle de uyumlu,yalak ve yavşak bir üslupla yazdım.Umarım kabul eder.

God save the queen.
Sosyal ağlarda paylaş

hocan bunu da reddedecek olabilir.

konun ya da dalin nedir bilmiyorum ama sen inceleme onerisinde bulunuyorsun, tez degil. tez dedigini daha cok bir etki tepki analizi olarak gormen lazim. misal "bilmemnenin bilmemne uzerindeki etkisini arastiricam" gibi bir konu bulman lazim.

ornegin "Rusya'nın SSCB sonrası dönemdeki enerji stratejisinin orta asya ekonomisine etkisi" gibi birsey bulursan hocan daha ilimli yaklasir herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Ensesine bi tane koymamak için zor tuttum kendimi.

şunu gözümde canlandırdım pc başında kıkırdadım bildiğin haha
bu tez olayını ben anlamadığımdan senin konuda baya araştırma gerekn bi konu zaten hani ödev gibi düşünürsek.
çaba harcıycan belli. inşallah beğenir kabul eder.
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yapsanıza abstract hakkında, konu yeterince FİZİBIL olmuş mu sevgili hocamın deyimiyle.

mum özellikle sen bir bakarsan sevinirim :)

Russia holds the world's largest natural gas reserves, the second large coal reserves and eighth large oil reserves. Russia is also the world's largest exporter of natural gas, the second largest oil exporter and third largest energy consumer. The fuel sector accounts for about 20.5 percent of GDP and only the oil and gas sector approximately genarete more than 60 percent of Russia's export revenues.(Source: U.S. Energy Information Administration).
In this paper, i will try to examine the affects of Russia's natural resource abundance to its economy and foreign/domestic political situation by majoring on natural gas sector between years 2000-2010 and find an answer to this question ; Is natural resource abundance a curse or a boon for Russia? I will use key economic indicators such as international prices, export rates, GDP, growth rate, manufacturing employment and interpret these indicators regarding the "Dutch Disease" phenomenom to create an effective framework for affects of natural resource abudance to Russian economic and political progress during this period. I will also briefly discuss how Russia's foreign and economic policies revolutionary changed after election of Vladimir Putin on March 26, 2000 to completeley understand the key features of Russia's success.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi sen bunu hocana verirsen ;
1) yazını direkt kopyala yapıştır yaparak google da aramayı dene,
2) hocanın da aynısını yaptığını düşün,
3) hocanın bunu okuduğunu düşün " Ensesine bi tane koymamak için zor tuttum kendimi."
4) hayal gücünü kullan
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Russia holds the world's largest natural gas reserves, the second large coal reserves and eighth large oil reserves. Russia is also the world's largest exporter of natural gas, the second largest oil exporter and third largest energy consumer. The fuel sector accounts for about 20.5 percent of GDP and only the oil and gas sector approximately genarete more than 60 percent of Russia's export revenues.(Source: U.S. Energy Information Administration).

In this paper, i will try to examine the affects of Russia's natural resource abundance to its economy and foreign/domestic political situation by majoring on natural gas sector between years 2000-2010 and find an answer to this question ; Is natural resource abundance a curse or a boon for Russia? I will use key economic indicators such as international prices, export rates, GDP, growth rate, manufacturing employment and interpret these indicators regarding the "Dutch Disease" phenomenom to create an effective framework for affects of natural resource abudance to Russian economic and political progress during this period. I will also briefly discuss how Russia's foreign and economic policies revolutionary changed after election of Vladimir Putin on March 26, 2000 to completeley understand the key features of Russia's success.

guzel olmus, sadece research question (bkz. "Is natural resource abundance a curse or a boon for Russia?") daha bir konuya odakli, daha bir bilimsel olabilir. bu cumle daha bir magazinsel, daha bir gazeteci yaklasimi, onu ilk paragrafta bir sekilde kullanabilirsin.

ayrica, ufak bir remark, "affect" yerine "effect" kullanirsan daha iyi olur. affect daha cok fiil olarak kullaniliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica, vaktin varsa ve hocani etkilemek istiyorsan bu biraz kisa olmus. normalde bizdeki proposal'lar 5-6 sayfa oluyor. en azindan 1-2 sayfa gibi temel birseyler yaparsan on arastirma yapmis olmandan etkilenir hocan.

edik: 5-6 sayfa oluyor dedigim, buna ozel bir research clinic oluyor, ogrenciler bundan ayrica not aliyorlar. o yuzden ayni seyi beklemek mantikli olmaz ama, ne kadar ozverili proposal, o kadar kaliteli tez diyebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...