Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shaman genel


BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

aslında sace resto şaman için açacaktım konuyu ama açmışken alayına gitsin dedim

şimdi sıkıntım şu ki gem enchant fln yağptırırken neye göre yaptıracağımı bilemedim (haste i fazla kaçar, mp5 lüzumsuz falza olur vs)

anladığım kadarıyla resto şaman için cap diye bir şey söz konusu değil (yanlışsa düzeltin) ama mesela 600 mp5 üstü lüzumsuz oluyormuş 300-600 arası idealmiş

bu tarz bilgilere ihtiyacım var ama istediğim gibi bir bilgi bulamadım

bir resto şamanda ne kadar SP, mp5, crit, haste olmalıdır? nedir bunun ideal aralığı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lesser ch bloodlustta gcdnin altına düşmeyecek kadar haste kassan yeter sanırım. MP5 de eskisi kadar gerekli değil, shamanın mana sorununu çözdüler epic patchte.

SP>haste>crit>mp5 olmalı seçim bence item toplarken. Gemleri de genellikle haste takıyorlar çünkü mail itemler haste özürlü oluyor genellikle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hiç düşünme tak gemlerinin hepsini 20haste...1k haste üzerinde olman lazım en az tier herici itemlerin de haste+crit+sp olsun.Needle yani elemental itemlerine felan tabi bunun yanında trinketler heroic solace of the fallen ve 264 lvl badge trinketi olursa mükemmel olur...bu dediklerim heroic icc 25ler için gecerli...aban haste e hacı raad ol geniş takıl :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2.5k spell up sonrasında direk haste bütün gemler.sadece meta gemini çalıştıracak 1 mavi ( haste + mp5) bide kırmızı (sp + haste) kullan. fightlarda oom kalmaya başlayana kadar da devam.
amaç chaini 2sn altına çekip, lhw'i 1 sn'nin altına düşürmemek.

oomdan kurtulmak için
1-alch isen endless mana pot baya karlı (fight sonu)
2- icc10 ilk boss trinket (2dk cd 1650 mana) + frost badge trinket(gunship kullanıyorum ben)
3- mana tide (5 dk cd) ( nasıl kullanacağın konusunda 1 kere rahata kavuştunmu sonrası pewpew)(fight başı kullanman 2. kullanımına olanak tanır.17-18k ya inince aç, fightına göre*)
4- crit rating! 1 crit = 1 water shield = 500-600 mana, %30 crit ve üzeri değerler için çok ciddi geri kazanımlar demek oluyor bu.


bunlara bağlı olarak sp-crit-haste içeren itemler (cloth-leather-mail) hepsi senin! daha iyi bi opsiyonun yoksa sp-mp5-crit/haste itemlerinide kullan tabiki

edik: aralık istemişsin: 2.5-2.7k sp / 750-900 haste / 30 crit "rahat" heallamak için başlangıç bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 ayrı cevap yazalım.
Alabilirsen gunship25 trinketi inanılmaz faydalı. Yine frostla alınan lunar dust trinketi muhteşem ikili oluyor.
Söylenmiş Haste çok önemli. Bir kaç konuda tercihler var mesela çoğu int+mana metasını kullanırken ben %3 crit efekt kullanmayı tercih ediyorum.
Birde ben 3000 üzeri SP olması için 1-2 tane kırmızı da taktım açıkçası ama Troll ve engineer olmanın getirdiği haste'leri kullanıyorum.
Combatlarda mana pot yerine haste pot kullan bir de...
Haste en önemli statın lhw'yi 1 sn'nin altına düşürmediğin sürece faydalı hatta 0.9 bile iyidir Tr'den oynadığını varsayarsak.
2 parça T10 yaparsan gelicek olan set bonus oldukça faydalı olur yine...
İngilizcen olduğunu varsayarsak Ensidia forumunda mek'in hazırladığı oldukça faydalı bir guide var yararına olabilir.
http://www.ensidia.com/forum_topic.php?forum_id=36&topic_id=28844
@Dynun:
Abi hangi serverda başladın işkencedir ilk 40 lvl. Yeni sisteme güven Resto talent ver sırf dungeon yap 40 lvl olana kadar. Oynadığın serverda tanıdık varsa boostlasınlar 40 lvl hayattan soğuma.. Call of ile başlayan herşeyden nefret ediceksin uyarmadı deme...
Daha yeni başladıysan tek takılıyosan özelden mesaj at yanıma gel her türlü yardım ederim. Ster'de benim yanımda bir aya askere gitcekmiş takılıyoruz öyle :)



p.s. Druidlerle konuşursan innervate atıyorlar çoğu zaman mananın bitmesini takma kafana =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Priority List:
1. Spirit Wolves
2. Shamanistic Rage
3. Stormstrike if no SS debuff present
4. Maelstrom Weapon x 5 stacks - Lightning Bolt
5. Flame Shock
6. Earthshock
7. Stormstrike
8. Fire Elemental
9. Magma Totem
10. Lightning Shield
11. Lava Lash
12. Fire Nova
oyle bir makro yokda sıralama boyle birşey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Overlord said:

Priority List:
1. Spirit Wolves
2. Shamanistic Rage
3. Stormstrike if no SS debuff present
4. Maelstrom Weapon x 5 stacks - Lightning Bolt
5. Flame Shock
6. Earthshock
7. Stormstrike
8. Fire Elemental
9. Magma Totem
10. Lightning Shield
11. Lava Lash
12. Fire Nova
oyle bir makro yokda sıralama boyle birşey


aynen bende bunu kullanıyorumda işte bi arkadaş demişti tek tuşla 10k dps yapılıyo filan o topicte de sormuştum ama cevap vermedi hangisi olduğunu unuttum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Enhance shaman addonu vardı bi tane, o an neyi kullanman gerektiğini ve bir sonraki kullanacağını gösteriyordu, onu takip edince max dps yapıyorsun. Ama shaman bufflarından sonra update oldu mu bilmiyorum.


shock and awe olması lasım o ama bence onla kesinlikle max dps yapamazsın. O salak pencereye bakıp neye basmanı görene kadar 1 saniye geçiyor. Onun yerine totemtimers'ın süper bir mini barı var enhancement için. Orda SS - ES - LL ve MW cooldownları görüyo. CD bitmeden önce spamlayabiliosun hiç zaman kaybetmemek için. Ayrıca bi tane de Shield için mini bar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

autohotkey macrom

said:
#ifWinActive World of Warcraft
{
$4::
Loop
{
if not GetKeyState("4", "P" )
break
Send 49
sleep 50
}
return
}


actionbar 1 tuş 4deki oyun macrom "/castsequence reset=8 Stormstrike, Lava Lash"

9daki macro da "/castsequence reset=18/target Flame Shock, Earth Shock, Earth Shock"

tek yaptığınız 4e basılı tutmak bundan sonra.MW5 olduğunda LB atmak ve magma totem refreshi de manual yapıyorsunuz tabi. şimdi oyunun bütün zevki kaçar diyenler olacaktır tabi, benim tepki sürem çok berbat olduğu için kolaya kaçıyorum böyle. gayet de güzel dps yapılıyor ayrıca, mükemmel bir prio rotationdan belki 2-3% dps azdır ki hatasız prio takip etmek de neredeyse imkansız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu son yazdığın macronun pek yararlı olacağını düşünmüyorum. Sonuçta SS sadece Debuff yoksa prio'da önemli. Lavalash priority listde çok aşağılarda zaten. Bir de Flameshock erkenden silinebilio bazen fazla buff yüzünden. Bu rotasyonu direk bozar.
Ayrıca Magma Totem - Fire Nova - Lighting Shield takip edeceksin. Shamanistic Rage (Son tier bonusu ile bunu her türlü CDs geldikçe kaçırmadan açmak gerekior) ve Kurtlar var.
Enhancement shamanda duruma göre priority değiştiği için macro kullanmak pek ilgimi çekmedi. Bence önemli olan bütün bu CDleri tek bir noktada görebilmek. Başta 10 şeye birlikte bakmak zor gelsede bir yerden sonra içgüdüsel olarak başlıosun cdsi bitmeye yakın olanı spamlamaya :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...