Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Referans Mektubu

sesu

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar. Kısaca olayı anlatayım;
Master başvurularımı yapıyorum şu sıralar, başvurduğum bir okulun application deadline'ı bugün. E ben de bir hocamdan refereans mektubu rica ettim (farklı iki kişinin dışında), çünkü kadın sadece hocam değil aynı zaman "personal tutor" ım.

Sorumsuz bir insan olduğunu hep biliyordum ama bu kadarını da beklemezdim. Kadın ilk 2 hafta boyunca hiç bir şekilde kafasına takmadı. Üç tane falan e-mail attım deadline 12si diye, dün değil evvelsi gün "yarın yapacağım, cumadan beri pek iyi hissetmiyorum" diye e-mail attı.

Dün okulda ofisine gittim kesin yine unutacağını bildiğim için, unutmadım akşam yapacağım dedi. Dün akşam saat 1e kadar inbox refreshledim, tık yok. Abi yaşadığım paniği bir düşünsenize çocuk oyuncağı mı bu benim hayatım lan. Bu sırada kadına yine e-mail yağmurları tabii.

En sonunda bu sabah kalktım ve hemen başka bir hocama email attım Caroline yazmıyor sen yazar mısın çok önemli diye. Kadın insta cevap attı tamam hemen yap yazarım diye.

Hayatımda böyle saçmalık görmedim bu nasıl bir terbiyesizlik?

Neyse size sorum: Ben bu kadını rektöre mi dekana mı nereye şikayet etmeliyim ne yapmam lazım şu hareketinin cezasını çekmesi için?
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere için bilemem ama Türkiye için konuşayım öğrenci işlerine şikayet ederdin, oradan da hiç bir şey elde edemezdin. İngiltere'yi bilemem.

peki seni niye başka bir hocandan referans mektubu istemedin bu kadın şuursuzsa, o mu olmalıydı illa? çünkü böyle ilgisiz hoca dünyanın her yerinde var. bizde de öyle yaparlardı , yapıcam edicem derlerdi her geldiğimde referans mektubu için , pazartesi günü gelicem hocam en son gün o gün derdim oraya yetiştirebiliyorsanız yetiştirin yoksa kalsın derdim (ki son başvuru tarihi pazartesi falan olmazdı), yazmadıysa başka hocama yönlenirdim aynen.
Sosyal ağlarda paylaş

İstemeyecektim abi ondan normalde böyle olacağını biliyordum ben. Yine aynı başvuru için referans yazan başka bir hocam kimlerden istiyorsun dedi şu bu dedim, Caroline'dan iste çünkü o senin personal tutor ın onun yazması daha etkili olacaktır dedi.

Ondan yani yoksa işim olmaz.

Umurlarında olur mu bilmiyorum ama ben bunu en olmadı bölüm başkanına söyleyeceğim, çünkü bu kadının tek sorumsuzluğu değil. Derse gelmez etmez, çocuklarını bahane eder. Hadi geçen sene hamileydin e doğurdun şimdi? Bir de abartmıyorum yani 10 dersin 6sına gelmiyor kadın resmen.

Neyse çözdüm problemi allahtan başka hocam yazdı hemen de, anlamadım rage blackout a sokmak için mi yapıyor diğer hocama yazdırdıktan sonra hemen yapıyorum diye e-mail atmış.

Ben de no worries takıl sen dedim asdasf. Aargh ağzına ağzına vurmak istiyorum.

edit: imla
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

yanlis yapmisin aysecan cunku
gidiceksin
kapisinda oturcaksin
ben hocalarimdan referans mektubu almak icin
gittim oturdum ofisine
yazana kadar bekledim
eauheauhhea
3 profesor ki biri dekan aldim

Abi kadın okula adım atsa yapardım ben de öyle bir şey ama yüzünü gören cennetlik. Sürekli bir iş peşinde sürekli bir hiperaktif. Zaten çok antipatik bir kadın yani yakınında olmak istemiyor insan.

Ben de Oxford Green Templeton College'da ders veren bir profesörden aldım. Bütün hocalarımdan önce adam submit etti mektubu.

Sorumluluk, terbiye meselesi biraz yani. 50 yaşında insanlara recommendation letter yazsınlar diye bebek bakıcılığı yapacak halim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...