Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Etiket Programı ve Excel

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Nice Label diye bir etiket programı kullanıyorum. Excelden tabloyu alıp Dizayn ettiğim etikete yazıyor program.
Excelden fiyat bilgisini alıyor ama orda şöyle bir durum var.
O tabloda 2 tür fiyat var. Bazı ürünler TL ve bazı ürünler Döviz cinsinden (Euro, Dolar veya Pound olabiliyor).
Eğer fiyat YTL ise D sütununda fiayat yazıyor, ama eğer döviz ise E sütununda fiyat F sütununda da dövizi belirten logo ($, €; vs.)yazıyor. Etikette bunu belirtsin diye bir formul yazdım G sütununa rakamı aktarıyor eğer rakam D sütünundan geliyorsa H sütununa YTL E sütunundan geliyorsa F sütunundaki logoyu yazıyor.
Buraya kadar her şey güzel de
Nice Label programı fiyatı ve birimi G ve H sütunlarından okurken sorun yaşıyor ve bana etikete direk TRUE yazıyor.

Nice Label programı kullanmış olan ya da anlayan ya da etiket programlarında böyle bir sorunla karşılaşmış olan birisi var mı aranızda. Nasıl çözerim bu sorunu bir fikri olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

pek anlamadım ama true alan kolonda muhtemelen verinin direk kendisi değil formül var ve true değeri döndürüyor.

verinin direk kendisi olması için tüm kolonu seç kopyala paste special de sonra values olarak yapıştır birde bu haliyle dene.

yada ben tam olarak okumadan popomdan salladım eheh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...