Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigara bırakma.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
tam 3 ay oldu bugün. artık canım da istemiyor eskisi gibi.
bazen böyle kırk yılda bir olsa da yaksam bi tane diyorum yanımda içtiler mi o kadar.

arada puro içiyorum alkol alırken. bi kaç kere de nargile içtim. onun dışında da bişey yok.

benefitler var.
5 kilo aldım sigarayı bıraktığımdan beri. gerçi amacım buydu zaten spor body falan baya iyi oldu yani.

sigara içerken 2 haftada bir sistit olurdum. sistit nedir diyenlere burada açtığım bir topikte de belirttiğim gibi alıntı yapayım; jilet işemek:) çok kötü bişey ama artık olmuyor.

valla hayat bu ne olacağı bilinmez çok üzücü sarsıcı bir şey olur tekrar içerim belki ama bu tarz extrem durumlar dışında bir daha başlamam sigaraya.

sigara ggdir benim için. siz de ggleyin.
hepinize iyi günler
Sosyal ağlarda paylaş

takdir ettim, bende eylül'de bırakmıştım hala içmiyorum hayatımda bir değişiklik var mı evet izmarit gibi kokmuyorum artık, başka da bir değişiklik yok bana kalırsa.

İçmicem dedin mi içmemek lazım, gerçi 7 sene fln içmiştim 20 senelik tiryakiyi düşününce bu pek geçerli olmaz sanırım. Yol erkenken dönmek lazım :)

bi de abi saymamak lazım bugün tam 3 ay oldu fln bitti gitti yani artık
Sosyal ağlarda paylaş

yunusemre said:

takdir ettim, bende eylül'de bırakmıştım hala içmiyorum hayatımda bir değişiklik var mı evet izmarit gibi kokmuyorum artık, başka da bir değişiklik yok bana kalırsa.

İçmicem dedin mi içmemek lazım, gerçi 7 sene fln içmiştim 20 senelik tiryakiyi düşününce bu pek geçerli olmaz sanırım. Yol erkenken dönmek lazım :)

bi de abi saymamak lazım bugün tam 3 ay oldu fln bitti gitti yani artık

yok valla sabah tartılınca aklıma geldi :D 28 mayıs olması baya bi tesadüf tam 28 şubatta bırakmıştım:)
Sosyal ağlarda paylaş

Sigarayı 3 kez bıraktım bugüne kadar. İlki bir sözü yerine getirmekti, ne var ki kendi kendime verdiğim sözü tutamadan başladım 15 günde.

İkinci sefer "ne yapıyorum" diye sarsıldım ve bir anda bıraktım, 3 ay içmedim ve en zayıf anımda gene başladım.

Üçüncü sefer 1 sene bıraktım, bir tek sigara bile içmedim, ancak öyle ki içimdeki o sigara özlemi bitmedi, günde mutlaka 5-10 dk bu özlemi çektim, sonunda bir gün içki ile puro içtim, kendi kendimi kandırdım; dedim ki "sigarayı bıraktım ama puro sigara değil ki!" Tabi sonra ne oldu? Puro almak için para azaldı, Djarum'a geçtim, bu da sigara değil ki diyordum hala... Djarum'da tabi çok ucuz değil ama sonuçta 20 adet sigara var. Neyse, sonra gene para kalmadı ve normal sigaraya döndüm, bildiğin marketten alınan yani...

Ama hala içten içe bırakmak istiyorum, kimbilir belki yazın gene bırakacağım ve içmeyeceğim, çünkü iyi bir şey değil. Bilincinde olmama rağmen sigaraya karşı koyamamak sinir ediyor doğrusu beni.

Şu an eskisi kadar sık sigara içmiyorum, uzun süredir günde 4 5 taneyi geçmiyorum tabi arada dozu aştığımız da oluyor. Ne diyeyim, umarım hepiniz bırakırsınız ama gerçekten sigara konusunda benim kadar özlem duyan insanlarsanız her gün 1 saniye bile olsa gene içmek isteyeceksiniz, o yüzden o anlarda dikkatli olun, bir taneden bir şey olmaz demeyin, hemen başlarsınız eskisi gibi. İngiltere'de yapılan bir deneyi okumuştum bıraktığım vakit; sigarayı 30 sene içmeyenlerin dahi bu illete günün belli anlarında özlem duyduğunu yazıyordu. Aynı şey ben de de oluyordu, tabi kendinizi iyi motive edersiniz bırakmamanız için bir sebep yok. Şahsen 1 seneye yakın bıraktığımda çok güzel spor yapıyordum, içim rahattı, her spor yaptıktan sonra terleyişimde "ne sağlıklı yaşıyorum" diyordum. Neyse fazla konuştum, başarılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Sigarayı bıraktığında çok abur cubur yeme hepsi hatırlatır. Birde bir karışım vardı siggara içenlerde akciğeri 70 günde temizliyor. Neydi bilmiorum google yaz hemen çıkar. Onun dışında spor filan yap. Sağlığının düzeldiğini hatırlatacak herşeyi yap. Böylece sigarayı bırakmanın iyi yanını hep hatırlarsın. Ben bıraktım uzun süre salak gibi tekrar başladım. Tekrar bırakmayı denicem ama zamanı gelince. Zaten öyle yada böyle bırakmak lazımç
Sosyal ağlarda paylaş

1 nefes bile sigara içmedim, beni sigaraya itecek hiçbir neden de göremiyorum.

Belki bi süreliğine sıkıntıları geçiriyo olabilir, ama o sıkıntılardan kurtamadığı gibi, belki o sıkıntıyı çözecek nedenin akla gelmesinide engelliyor.

Hepsini geçtim, genel olarak dişleri sarartıyo, akciğerlerin ömrünü bitiriyo, bide insanların çok kötü kokmasını sağlıyor, bunu belki içenler anlamıyo ama etrafındaki insanların yüzlerine bakınca gayet de kolayca görebilir.

Benden bi tavsiye; "No Smoke, No Drink(A lot)"

P.S : Ben bu kadar uzun cümleler kurmayı başarabilen birisi de değildim, hayırdır inşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...