nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 yanlıs anlamadım,turkiye de verimli olmaz cunku gel git denilen sey yok,bazı spesifik bolgeler var oralar icin ufak caplı bir köy ya da kasabanın enerji ihtiyacını karsılar ama sadece o kadar,yani genel anlamda enerji ihtiyacının onemli bir bolumunu karsılamaz,hatta cok komik bir rakam kalır,benim yukarıda yazdıklarım sadece fransanın toplam enerji ihtiyacının onemli bir bolumunu karsıladıgını soyledigimde gotumden attıgımı soyleyen arkadasaydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 hidrolik dediğinin içinde barajlar var yalnız. onu unutma.. tek dalga %de değil binde 7 etmiyordur büyük ihtimalle. ha ayrıca sizin enerji ile ilgili en büyük eksiğiniz, gözden kaçırdığınız nokta enerjinin sürekli karşılanmasının zorluğu.. dahası dalga ile tidal farklı şeyler. birisinde kullandığın aleti ötekinde kullanamazsın. o kadar farklı yani.. açık deniz ile kıyıya yakın bölgeler için bile farklı hesaplar gerekiyor. hele, şu cümle komik; said: o kucuk dedigin enerjiyi saglayan dalga 5-10 km/h daha hızlandı mı tsunami oluyor evet.. ee şey... yıldırım diye bişi var. acaip elektrik veriyor biliyon mu? gibi bişi olmuş bi kere tsunami tamamen ayrı bir olay. 5-10km/h değil hızı... 500km/saat - 1000km/saat arası. yani dediğin burada patlıyor. dahası tsunami gibi olaylarda wave lenght ve diğer oscillation hedeleri de rol oynuyor. diğer yandan hidrolik dersini geçip kıyı hidroliğine giriş, dalga mekaniği falan alırsan göreceksinki her kıyı bu gibi şeyler için uygun değil. dalga boyu var, belirgin dalga boyu var, feç var, peryotu var.. ve bunlar sabit olmayan parametreler. işin tabii verimlilik ayağı var. yeşil enerji içinde sayılan nükleeri çıkartırsak diğer yeşillerin sıkıntısı bu.. dalgalardan alabildiğimiz max enerji 10'da 1 civarında.. en iyi ihtimaller bu tabii. yapılacak yatırım, maliyet ile karşılaştırdığında dalga çiftliklerinin kapanıyor olması şaşırtıcı değil, deneysel olmanın, yeni olmanın getirdiği gerçekler sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 "nutella yerim" said: derse giren hidrolik prof u demisti ordan kaldı aklımda,herhangi bir yerde okumadım,konustugu konu da kuzey atlantik akımı ve fransa kıyılarında deniz altında türbin tarlaları var benzer bi sey turkiye de de yapılmak isteniyormus ona ugrasıyorlarmıs yukardaki yaklasık 1/8 i etmiyor mu 1. hidroelektrik tidal yane medcezir gucu deildir. hidroelektrik santraller icin akarsunun onune baraj yapilmasi bu barajda biriken suyun potansiyel enerjisinin kinteik ordan elektrikge cevrilerek yapilmasi gerekir. dunyada cok kullanilan bir guc kaynagidir genelde 25% sinirlarinida gecmez ama kullanimi. 2. tidal power yane medcezir ise suyun mezcezir gucuyle yukselmesi ve alcalmasi ice uygulanir genede halic gibi bir girintinin onune su altina duvar orulur gelgit ilk adimda suyu iceri pompalarken yane sular yukselirken turbinler doner cikarken ikinci adimda bi daha doner. 3. yapilabilir ile yapilmis ayni sey deildir. ona bakarsan dyson sphereda bi gun yapilabilir ama yapilmis deil. 4. turkiyenin okyanusa kiyisi yok. 5. yklasik 1/8 i evet ama 6/8i de nukleer guc dikkatini cekerse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 http://curiousanimals.net/wp-content/uploads/2007/08/strong-hamster-small.jpg yönetir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 dasaaa said: hidrolik dediğinin içinde barajlar var yalnız. onu unutma.. tek dalga %de değil binde 7 etmiyordur büyük ihtimalle. ha ayrıca sizin enerji ile ilgili en büyük eksiğiniz, gözden kaçırdığınız nokta enerjinin sürekli karşılanmasının zorluğu.. dahası dalga ile tidal farklı şeyler. birisinde kullandığın aleti ötekinde kullanamazsın. o kadar farklı yani.. açık deniz ile kıyıya yakın bölgeler için bile farklı hesaplar gerekiyor. hele, şu cümle komik; said: o kucuk dedigin enerjiyi saglayan dalga 5-10 km/h daha hızlandı mı tsunami oluyor / sunu derken kutledeki ufak hareketlenmelerin urettigi gucun azımsanmayacak derecede buyuk oldugunu gozunuzde bir oran olussun diye ornekleyerek verdim,5-10 km/h saat hız da dalganın kumsaldan cıkıp sehir icinde ilerlerken arabaları onune aldıgı hızdır evet.. ee şey... yıldırım diye bişi var. acaip elektrik veriyor biliyon mu? gibi bişi olmuş 1 bi kere tsunami tamamen ayrı bir olay. 5-10km/h değil hızı... 500km/saat - 1000km/saat arası. 2 yani dediğin burada patlıyor. dahası tsunami gibi olaylarda wave lenght ve diğer oscillation hedeleri de rol oynuyor. diğer yandan hidrolik dersini geçip kıyı hidroliğine giriş, dalga mekaniği falan alırsan göreceksinki her kıyı bu gibi şeyler için uygun değil. dalga boyu var, belirgin dalga boyu var, feç var, peryotu var.. ve bunlar sabit olmayan parametreler. işin tabii verimlilik ayağı var. yeşil enerji içinde sayılan nükleeri çıkartırsak diğer yeşillerin sıkıntısı bu.. 3 dalgalardan alabildiğimiz max enerji 10'da 1 civarında.. en iyi ihtimaller bu tabii. yapılacak yatırım, maliyet ile karşılaştırdığında dalga çiftliklerinin kapanıyor olması şaşırtıcı değil, deneysel olmanın, yeni olmanın getirdiği gerçekler sadece. 1 senin dedigin dalganın okyanusda ilerleme hızı,dolayısıyla dusuk vizkozitede neredeyse hic bir direncle karsılasmadan ilerlemesi,tsunami vururken bir cok tv goruntusu var sahillere acıp bi bak istersen 1000km/h ile mi geliyor, normalde mesela tsunami 1 metre ama sahile gelince 30 metre oluyor, yani derinlik artınca aynı frekensda dalganın boyu artıyo 2 dolayısıyla hayır patlamıyor 3 enerji verimliligi derken dalganın vurdugu panele alternatör monte olmus sekilde sistemde dolayısıyla genel verim indüktif verim ve mekanik verim 0.9 un altına dusmuyor yıldırım ornegine gelecek olursak ne demek istedigini anlamadım ama koskoca bir sahil seridini kaplayan su kutlesinin dusun kim bilir kac ton,o buyuklukte kutlenin hareketinden dogan momentum hic hafife alınacak bir rakam degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 BonePART said: "nutella yerim" said: derse giren hidrolik prof u demisti ordan kaldı aklımda,herhangi bir yerde okumadım,konustugu konu da kuzey atlantik akımı ve fransa kıyılarında deniz altında türbin tarlaları var benzer bi sey turkiye de de yapılmak isteniyormus ona ugrasıyorlarmıs yukardaki yaklasık 1/8 i etmiyor mu 1. hidroelektrik tidal yane medcezir gucu deildir. hidroelektrik santraller icin akarsunun onune baraj yapilmasi bu barajda biriken suyun potansiyel enerjisinin kinteik ordan elektrikge cevrilerek yapilmasi gerekir. dunyada cok kullanilan bir guc kaynagidir genelde 25% sinirlarinida gecmez ama kullanimi. / o hidroelektrik yuzdesinin icinde tidal power ın yerine bi bak istersen,bi de fransada kac hidroelektrk santrali var 2. tidal power yane medcezir ise suyun mezcezir gucuyle yukselmesi ve alcalmasi ice uygulanir genede halic gibi bir girintinin onune su altina duvar orulur gelgit ilk adimda suyu iceri pompalarken yane sular yukselirken turbinler doner cikarken ikinci adimda bi daha doner. 3. yapilabilir ile yapilmis ayni sey deildir. ona bakarsan dyson sphereda bi gun yapilabilir ama yapilmis deil. / bu dedigini anlamadım konuyla pek alakası yok sanırım 4. turkiyenin okyanusa kiyisi yok. / e var mı dedik,tr de kullanılamaz dedim zaten 5. yklasik 1/8 i evet ama 6/8i de nukleer guc dikkatini cekerse. / ben nukleere karsı degilim ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 konu baska yere cekilmesin lutfen ki zaten bir 1/7 diye bir rakam soyledim nukleer enerji tartısmasından tidal power a kaydı,yukarıda verdigim rakamlarla soyledigimi ispat edebilirim daha da tatmin olmayan varsa ek kaynaklar gosterebilirim fransa icin,onun dısında baska bir sey iddia ettigim yok konu kaymasın lutfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 bana tsunaminin geleceği zamanı söleyebilir misin? osuruktan şeyler hakkında yazıyorsun yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 baktim 1 tane tidal power plant war fransada With a peak rating of 240 Megawatts, generated by its 24 turbines, it supplies 0.012% of the power demand of France. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Economics Tidal barrage power schemes have a high capital cost and a very low running cost. As a result, a tidal power scheme may not produce returns for many years, and investors may be reluctant to participate in such projects. Governments may be able to finance tidal barrage power, but many are unwilling to do so also due to the lag time before investment return and the high irreversible commitment. For example the energy policy of the United Kingdom[56] recognizes the role of tidal energy and expresses the need for local councils to understand the broader national goals of renewable energy in approving tidal projects. The UK government itself appreciates the technical viability and siting options available, but has failed to provide meaningful incentives to move these goals forward. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ben osuruk tısırık sey yazmadım,fransanın enerji potansiyelini ne kadar verimli kullandıgını yazdım,biri hayır oyle degil dedi ben de oyle evet dedim,osuruk tısırıklık bi durum yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 BonePART said: baktim 1 tane tidal power plant war fransada With a peak rating of 240 Megawatts, generated by its 24 turbines, it supplies 0.012% of the power demand of France. o da parisdeymis zaten aga eyfelin altında konuyu saptırmak mı amacın neyi tartısıyosun anlamadım once gelmissin gotunden sallıyosun gibi bi laf etmissin bana buraya gelip rakam verince de baktım o soyle bu boyle diyosun fikrinin ne olcagı veya degıstırıp degıstırmemen pek umrumda degil verdigim linklerden de kesip bicip degisik manaya gelecek yerleri buraya yapıstırma fransada da o 1 tane dedigin power plant sadece enerjinin dagıtıldıgı alan türbin tarlalarının uzunluguna bi bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 aga deissin ki hidroeletkrik gucu icinde tidalin gucune bak baktik yok tidalin gucu neyi tartisiyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 tamam yok evet sen haklısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 said: o kucuk dedigin enerjiyi saglayan dalga 5-10 km/h daha hızlandı mı tsunami oluyor bu osuruktan.. 1000km/h+wave lenght+süper büyük peryot+runup var orada.. sen geliyorsun tüm bunu 5-10km/h a entegre ediyorsun.. dahası dalgadan enerji ile alakası yok bunun. dalgadan alınan enerji bellidir, verimi bellidir, tercih edilme edilmeme nedenleri bellidir. ispanya'nın bu projelerini iptal etme sebepleri bellidir. e bize tam uygun olmadığı da bellidir. sorun verdiğin ilk datanın hatalı olması (1/7!?) sonrasında da açıklamak için verdiğin örneklerin gerçekten osuruktan olması.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ai verdigin linklerde de ayni seyi diyo 1 tane tidal power plant war fransada diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 anlayacak kapasiten yoksa her sey osuruktan olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ya abi sizde bi bakin ben de mi bi hata war 1 tane sadece 1 tane ridal power plant war 240 MW uretimiw armis doruk noktadada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ne desem boş sana.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 "nutella yerim" said: anlayacak kapasiten yoksa her sey osuruktan olabilir abi bende ciddi ciddi tartistim ya adam elektrik trollu ciki tobe tobe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 arkadaslar verdigim linklerdeki rakamlar ortada ben tartısılcak bir sey gormuyorum artık yazdıklarıma da inanıp inanmamak trol demek saptırmak falan bunlarda serbestsiniz,istediginiz rakama nicelige de inanabilirsiniz,soylediklerime ilk karsı cıktıgınızda gelip buraya o osuruktan rakamlar dediginiz rakamları vermemin nedeni su forumda belki paylasarak bazı seyleri yanlıs bildigimiz bazı seylerin dogrusunu ogrenebilecegimize dair inancımdı ama sadece egolarınız icin yanlıs soylediklerinizin yanlıs oldugu ispatlanınca hala hede hödö trol diye konu saptırıyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 osurmaktan da laf acılınca tartısma uslubunuza osurayım,oldu mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 "nutella yerim" said: bir de fransa sadece medcezirden toplam enerji ihtiyacının 1/7 sini karsılıyor,sadece medcezir den sen önce bunu dedin, bone da salladın diye buna istinaden dedi. sen sonra işin içine hidroelektrik santrallerini kattın. sonuçta osuruk kötü kokar ve osuruktan elektrik üretilmez. osurmayın bu yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 belki poponu tam türbin'e denk getirirsen olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar