Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oha be. araba taksidi gibi elektrik faturasi.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abicim elektrik sayaçlarınız mı bozuk nedir

400 ney

140 falan ney

24 saate kadar tv açık, buzdolabı, her akşam bulaşık makinesi, 2 akşamda bir çamaşır makinesi falan, pc, aydınlatmalar(gerçi tasarruflu zımbırtı bunlar) vs vs, 40 ı geçerse ağlıyoruz lan
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

400 ney

140 falan ney

24 saate kadar tv açık, buzdolabı, her akşam bulaşık makinesi, 2 akşamda bir çamaşır makinesi falan, pc, aydınlatmalar(gerçi tasarruflu zımbırtı bunlar) vs vs, 40 ı geçerse ağlıyoruz lan

Memleket neresi ? Bir de elektrik faturasina bakar misin birim fiyat nedir ?
Mesaj tarihi:
di said:

SeaGle said:

400 ney

140 falan ney

Memleket neresi ? Bir de elektrik faturasina bakar misin birim fiyat nedir ?

ben tedaşı arıyorum, adres neydi? :)
Mesaj tarihi:
Dün bana fatura gelmemesi sebebiyle şüphelendim internetten baktım faturaya. TEdaşta da Garanti bankasında da 421YTL yazıyordu. OHAAA şeklindeki ağzımı 10dk sonra kapatarak son ayın fatura bilgisi ile saati kontrol ettim yaklaşık 300kwh elektrik harcamışız. Sabah elektrik dağıtımı yapan merkezi aradım böyle bölye dedim, "arkadaş yanlış okumuş düzelttikl sonra,bugün tekrar bakın internetten" dediler baktım 77 lira yazıyor.
Anlayamadığım diğer bir nokta: Akşam saati okuduğumda 309kwh idi. Sabah adam 77 diyor fakat faturada kwh olarak maximum 19küsür kuruş diyor. Hesaplandığında 61 lira çıkıyor. 16lira nereye?
Mesaj tarihi:
elektrik çok yakan aletler belli.
sadece ilk postu okudum ona yazıyom ben bu arada.
ütü, termosifon, şofben, elektrikli ısıtıcı, ketıl , saç kurutma makinesi vs işte.
bunlar öküz gibi yakıyo. dikkat edelim.
Mesaj tarihi:
Ufak bir araştırmayla hangi aletin saatte kaç Watt elektrik tükettiğini öğrenebilirsiniz. Bir evin ortalama 1 haftalık elektrik kullanımını hesaplamak hem sizi şaşırtmaz hemde nasıl tasarruf yapıcağınızı belli eder
Mesaj tarihi:
bursa abi
gemlik

kaçak falan da değil sdf

evde değilim şu an o yüzden faturaya bakamayacağım da, haftasonu bakarım yazarım

tasarruf olabilecek şeyleri sayarsam, akıllı sayaç olayı var. Akşam bi saatten sonra açılıyor bulaşık-çamaşır makineleri misal. Birde ampuller elektrikli işte. Elektrikli ısıtıcı yok.

Öyle yani
Mesaj tarihi:
Bu arada eğer burada elektriğin birim fiyatı ucuzsa-ucuz olduğu konusunda bi kanıtım yok gerçi şu an-, tek nedeni şu doğalgazla şeyolan santral olabilir. Bilmiyorum gerçi bi etkisi olur mu sdf, ama başka bi ihtimal olmaz yani
Mesaj tarihi:
Dandik notebook'lariniza PC deyip durma lutfen. Iki notebook bi buzdolabiniz var alti ustu. Fakir misiniz nesiniz artik ...
Mesaj tarihi:
di said:

Dandik notebook'lariniza PC deyip durma lutfen. Iki notebook bi buzdolabiniz var alti ustu. Fakir misiniz nesiniz artik ...

2 laptop 1 buzdolabı var ama bi de çamaşır makinemiz var, ayrıca sürekli keetle ve tost makinası kullanıyoruz.
Zaaaaaaaa
Mesaj tarihi:
di said:

bu senin dediklerinden buzdolabı yerine televizyon katarsak bizim evde sadece benim odamda var ayrıca playstation2 ve 5+1 ses sistemi de eklerim üstüne ama hala fakirim ve 70 tl geliyor fatura :D
Mesaj tarihi:
Yanima bile yaklasamiyosunuz bebegim. Faturalarimla tokatlarim goruldugu gibi. Gayet fakirsiniz o yuzden. Hih!

(ben bize gelen paranin nereye gittigini bile bilmiyorum. saka gibi)
Mesaj tarihi:
Cons said:

senin topikleri artık başlıktan anlayabiliyorum sgasfasd

ehah o ne demek be.

edit : oyle oyle, tasarruflu neyim ampullerimiz.
  • Yeni Oluştur...