Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oha be. araba taksidi gibi elektrik faturasi.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Temizlik de yapmiyoruz abi, pisiz biz =P Saka bi yana ev otel misali kullanilinca aksamdan aksama kirlenmiyor da.

Abso'nun dedigine istinaden dektop icin bi hesap yaptim yalniz, desktop pc'ler hakkatten canina okuyor. 300 watt harcasaniz saatte ayda 40 lira sadece ona gidiyor.

Laptop'larin gozunu seveyim. 70 watt/saat. Mis gibi.
Mesaj tarihi:
elektrik saatine baktırt, bozulmuş olabilir. uyanık bir komşu kaçak hat çekmiş olabilir.

tedaş'a başvurunca ilgileniyorlar bu konuyla, gelip ölçüm falan yapıyorlar.
Mesaj tarihi:
3+1 öğrenci evi
3 kişi kira ödeyip 4 kişi kalıyorz(arkın kız arkı)
yanlızca ısınmaya ve laptop şarjına(!) elektrik harcanıyor
ocak ayı elektrik faturamız 499.45 ytl
Mesaj tarihi:
mokoko said:

di said:

mokoko said:

termosifon??

Yep, mevcut. Ama sadece dus icin kullaniyoruz ve su cok cabuk sogudugundan maksimum 15 dk kalabiliyoruz. Dus harici zamanlarda kapali surekli olarak. Mutfakta falan kullanilmiyor yani.

Hani etkisi olsun tabi de millete 60 lira fatura gelirken ayni semt icinde bize 140 gelmesi yine abarti. 60 lira fatura odeyenler de termosifon kullaniyor.

termosifonu cok fazla açık kapatıyorsanız, ilk ısınma sırasında cok elektrik harcıo termosifonlar. biz evde surekli dusuk sıcaklıkta açık bırakıorz. 100 civarı bi fatura gelio aylık.

arkada kalmıs.
Mesaj tarihi:
Dartanian said:

140 olunca ailecek seviniyoruz.Gerçi o kadar az pek göremedik ama.

Abov.

Cok yahu. Hani odeyebiliyoruz neyseki ama yazik gunah cidden.
Mesaj tarihi:
mokoko said:

mokoko said:

di said:

mokoko said:

termosifon??

Yep, mevcut. Ama sadece dus icin kullaniyoruz ve su cok cabuk sogudugundan maksimum 15 dk kalabiliyoruz. Dus harici zamanlarda kapali surekli olarak. Mutfakta falan kullanilmiyor yani.

Hani etkisi olsun tabi de millete 60 lira fatura gelirken ayni semt icinde bize 140 gelmesi yine abarti. 60 lira fatura odeyenler de termosifon kullaniyor.

termosifonu cok fazla açık kapatıyorsanız, ilk ısınma sırasında cok elektrik harcıo termosifonlar. biz evde surekli dusuk sıcaklıkta açık bırakıorz. 100 civarı bi fatura gelio aylık.

arkada kalmıs.

=)

Son mesaj olunca atlamisim cidden. Bunu da deneyeyim bu ay belki faydasi olur.
Mesaj tarihi:
Saeros said:

Kaijad said:

o ne abi montla battaniyeyle gezin evde daha iyi

Ya da ufo alsinlar. Tam acmazlarsa -ki gerek olmuyor- 10 saatte 2 lira falan yakiyor.
Mesaj tarihi:
di said:

Dartanian said:

140 olunca ailecek seviniyoruz.Gerçi o kadar az pek göremedik ama.

Abov.

Cok yahu. Hani odeyebiliyoruz neyseki ama yazik gunah cidden.

Gerçi biz ısınmak için klima çalıştırıyoruz + benim odada ufo var ondan çok geliyo diyebiliriz.
Mesaj tarihi:
escape said:

ne ısınması abi yaz geliyo.
az daha sabredin. son soğuklar donun biraz.
sonra rahata kavuşun.

abi izmirde bahar gibi bi durum olmadığı için o klima yine çalışcak 1 aylık bi klime çalıştırmama dönemi geçiricez.Daha sonrasında yine açıcaz klimayı bu sefer soğutmak için.
Mesaj tarihi:
Saeros said:

Kaijad said:

o ne abi montla battaniyeyle gezin evde daha iyi

zaten ben öle geziyordum
ama ev arkadaşımın teki ufo yu 24 saat çalıştırıp(okula gittiğinde bile odada acık bırakıyomuş dönünce sıcak olsun diye,fatura gelince söledi pişkin pişkin)evde t-shirt le gezdiği için doğal geldi.
bunun üstüne tabi sezon sonu ayrılma kararı aldık.650 kira, 500 elektrik ne la ?
Mesaj tarihi:
saati yanlış okumuş olabilirler. benim başıma geldi daha önce, gidip düzelttirdim.

ya da

küçük ev aletlerinden birini (kızartma makinası, tost makinası, cattle) prize takılı konumda coook uzun süre bırakmışsınızdır. buna da dikkat edin. prizde bırakmayın öyle şeyleri. hatta televizyonunuzu falan düğmesinden kapatın. biz de alışkanlık haline gelmiş şeylerdir bunlar.
Mesaj tarihi:
Zamaninda 6 akyaryumda 1000 kadar baligimiz vardi. Onlara ragmen gayet makul faturalar geliyordu. Ondan olmamasi lazim.

Hepimize giydirdiler de yeni mi farkediyoruz nedir =P
  • Yeni Oluştur...