Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 selamlar; 2-3 ay önde bi laptop almıştım biliyosunuz. şu an alet ilginç ekilde yavaşladı. nasıl yavaşladı. ör: aynı anda FF+winamp+IE kısa yollarına basıyorum ve 3ünün sırasıyla açılması toplamda 60sn ile 100sn arası bir süreyi buluyor. sistem: core2duo 2,2ghz 800mhz 4GB DDR3 320GB HDD (C drive 149GB'ta 3,3GB boş alan kalmış durumda) geforge GT240M 1gb ekran kartı makinada sadece kaspersky var. onun dışında başlangıçta sadece deamon toolz açılıyo, başka hiiççç bişey açılmıyo startupta.. aleti program olarak çok temiz kullanıyorum. abdirik gubtirik programlar temalar vs hşiiç bişecikler yok. yavaşlama sebebşi olaak benim düşüncelerim şunlar: - C driveın fullenmiş olması - fanların toz dolmuş olması soru: - c drive dolunca bu kadar etkilermi, boşaltsam farkedermi - fanlar 3 ayda bukadar toz dolarmı, dolmuşsa kendim nasıl temizlerim, altını açarsam aletin garantisi gidermi, kendim açıp temizleyip kapatabilirmiyim kırmadan dökmeden? - bunun dışında başka ne olabilir? ilk laptopum, o yüzden laptoplar konusunda okadar çok deneyşmli değilim, sizlerin yönergesi ile hareket edicem. teşekkürler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 ek bilgi; - laptopu her zaman pilini takmadan direk power kablosu ile fişe takılı ve power save modeu olmadan kullanıyorum - mass effect 2 gibi deli grafik isteyen bir oyunu 10 saat boyunca hiç takılmadan max grafik full performans oynayabiliyorum şu an bunlar da önemli bilgiler sanırım sorunun kaynağını tespit etmede. tekrar teşekkürler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 C den alan acman cok alakali gibi gelmese de bence etkiler.yani islerin yapilmasi ne kadar ram le alakali olsa da ben suna benzetiyorum;tıka basa yemek yemis biri,normal miktarda yemek yemis birinden ayni mesafeyi daha fazla surede kosar/yurur/ziplar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 c deki alan baya etkiliyor, aynı şekilde şu an 7gb yer var c'de vindovs başlangıcım eskisine göre kat ve kat geç oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 format c: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Fandan olacağını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Bu kadar detay icerisinde kullanilan isletim sistemi nedir yazmayi unutmussun sanirim. muhtemleen yavaslik harddisk kaynaklidir. system partisyonunda temp/junk dosyalari temizlemek , depolanackalarida storage partisyonuna atmak sistemi baya rahatlatacaktir. oyunlarin yuklendikten sonra problemsiz calismasi fakat programlarin yavas acilmasi bana virtual memory ile alakali bir probleme isaret ediyor. ayrica c icin search indexing i kapatmak da hdd nin gereksiz ote kullanimini engeller. windows help den nasil kapatilacagina adim adim ulasilabiliyor olmasi lzm. (vista veya w7 oldugunu varsayiyiroum) bunlara ragmen bi problem varsa kaspersky in bazi makineler ustunde bilinen bi yavaslama etkisi var. olsa olsa odur. termal bi problem olacagini sanmiyorum 3 ayda colde , sahilde falan kullanilmadiysa makine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 - win 7 home premium 64 - evde çok toz var, sil sil gene toza boğuluyo herşey, camdan çok geliyo - kaspersky, win7 parti muhabbetine aldığım orjinal keyli olanından o vakit önce dediğin yöntem ile bi kaç ayarını düzenliyim. sonra bi cc cleaner yapim. varsa bi takım boş dosya klasör onları temizliim. hatta bi de scan disc defrag falan da yapim. olmadı kaspersky kaldırim. olmadı laptopu camdan atiim :/ süpersiniz çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 C de yer aç biraz ayrıca Kaspersky i geçici olarak disable edip dene kaldırmana gerek yok. :) Kaspersky zaten RAM canavarı bir antivirus programı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 obaaa çözdüm mevzuyu sayenizde saolun.. şim şöle: - CC cleaner full temizlik - C drivedaki herşeyi D ye attım C çaıyrlık alan gibi boş - defragladım aleti sonra test ettim, sonu: FF+IE+winamp aynı anda tıkladım, açılmaları 35 sn falan sürdü sonraaaa, kaspesky kapadım. FF+IE+winamp tıkladım, daha winampa tıklarken FF ve IE gelmişti bile, üstüne winamp çat açıldı. demekki %90 oranında mevzu kasperskymış... o halde SORU: kasperky yerine sistemi yemeyen, yalayan, ısırmadan öpüp okşayan bi full antivirus ve firewall ne var piyasada ? hangisini tavsiye ediyosunuz ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 avg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 allah kahretsin zaten o kaspersky ı :> avg iyidir. bi de spybot sd kur tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 ben wow oynadıım yıllar boyunca hep AVG kullandım ama.. kaspersky kadar iyi korumuyo sanki ya.. hani AVG nin bariz bulamayıp da kaspersky'ın bulup durdurduğu virüs trojan vsler gördüm. ayar oldum :( eminmisiniz AVG den? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 bedava bi av yazilimi ne kadar iyi olabilirse o kadar iyi. Zaten is son kullanicida bitiyor, sizin elinizde olmayan sebeplere mudehale edebilecek kadar ehil olmasi yeterli. bi performans sorunu cikartmiyorsa kullan gitsin. yoksa avira da denenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Dragonmax said: laptopu her zaman pilini takmadan direk power kablosu ile fişe takılı ve power save modeu olmadan kullanıyorum neden yapıyorsun bunu. Gerçi kışın çok olmuyor da yazın sık sık voltaj düşüyor, o zaman da bu şekilde kullanmayacaksın değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 pil dolu ve takiliyken bilgisayari sebeke ustunden kullanmak pil omru icin pek hayirli bi hareket degildir. 3-4 aylik ilk tasinabilir bilgisayarini seven bi insan icin normal bi hareket pili cikarmak =P 6. ayini gecirip 1-2 elektrik kesintisinden sonra yemisim pilini diyerek normal kullanima doner her kullanici gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 pil yıpranmasın diye şeedim evet heuhee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 ama ben anlatmıstım ztn sana öm'den :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 evet anlattın. hatta kaspersy muhabbetine direk sen uyandırdın beni.. :) çok teşekkür ederim sana. bi avg indirim ben madem. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 pili cikarip kullanmayin. bi nevi sigorta o pil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Bir nevi sigorta da her notebookum da pil sorunu yaşadım ilk sene sonunda. Marka farkı olmaksızın bütün notebook pilleri cacık oldu. O yüzden evdeyken hep çıkartırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Sahip oldugum ilk notebook'u neredeyse prizden hic cikarmadan kullandim. Pili de ustundeydi. 1,5 sene sonunda pil ile calismaya basladim ve baktim ki pil normal omrunden hemen hic bisey kaybetmemis. Fark vardi elbet de ama 10 dakikadan fazla degildi. 10 dk vs notebook olarak dusunurseniz gayet sakat yaptiginiz is. edit : gerci once sarj aletinin izin vermesi lazim o gececek dengesiz voltaja ama yine de riske atmazdim ben olsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 ben evdeyken %99 pilsiz kullanıyorum. ama haftada bir pili tkıp bitene kadar sadece pille kulannıp sonra da aleti kapatıp pili şarj ediyorum. her hafta mütemadiyen pili bir kere deşarj ve şarj ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 pile takili kullanmak pil omrune zarar vermez. haftada bir kere pili bosaltin yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Evet verir. Li-on pillerin optimum calisma kosullarina bakilirsa 0 santigrat dereceye yakin sonuclar gorulur. daha yuksek sicakliklarda bu batarya tipi verimini kaybetmeye baslar. ki yuksek sicakligin kaynagida uzun sure calisan bilgisayardir. yani ac den calisan bilgisayarin pile direk bi etkisi yok, zira cogu bilgisayar da pil kontrol uniteleri var. problem tamamen thermal dizayn dan ortaya cikiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar